Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 46 návštěvníků)

Rukavice-palčáky do školky pro 4letou cácoru :-)

0.0
Rukavice-palčáky do školky pro 4letou cácoru :-)

Postup

Slíbila jsem,že se pokusím dát dohromady návod na ušití rukavic...Nakonec mě počasí donutilo sednout a šít,nemám ještě pro malou nakoupené rukavice a všichni straší sněhem :-))
Překvapilo mě,jak je to složité...Všechno,co jindy dělám automaticky,jsem musela projít a vyfotit...Je to úplně jednoduchý střih,prvně jsem malé vyzkoušela rukavici,co jsem šila loni,akorát s nápletem.Tu jsem si obkreslila na papír a maličko přidala na prstíky.Celá rukavice je dlouhá 25 cm,od špičky ke gumě-zápěstí je to 13 cm.Dlaň je široká 10 cm,šířka rukavice na konci,v místě stažení cca 14 cm.Vel.tak 110-116,malá má drobnou ruku,tak jí možná budou i příští rok:-)))
Tak se dáme do toho...

Tyhle jsem šila loni,náplet je z punčošek.Jen pro představu,co jsem obkreslovala,určitě máte doma nějaké takové,co se dají použít.

Loňská rukavice z druhé strany :-)

Nastřižené díly,zrcadlově levá a pravá,tohle je pogumovaný šusťák...Počítala jsem s 1 cm na okraje...
Vršek rukavice je na jedné straně rozšířený,asi o 3 cm,je to ta strana u palečku,bude nahoře a tam bude i stahování.

Stejným způsobem nastřižená podšívka-teplá vložka.Může být flees,cokoli teplejšího,já použila z rubu počesanou teplákovinu.

Toto jsou díly,které jsou na hřbetě ruky,z rubu jsem si označila zápěstí,tam našiju gumu.

Pokud chcete rukavice ozdobit,teď je ten správný čas :-))

Našití gumy...Ani jsem to neměřila,prostě jsem jí trochu natáhla a entlem přišila v prostředku :-)Možná je natažená o 2,max.3 cm...

Takhle to vypadá z líce

Ted lícem k sobě spodní díly,ty s palečkem...a prošít...tady ten okraj 1 cm ani nedodržuju,zvlášť u palečku,jen ať má dost místa :-)

Začnu šít na té rovné straně,palec končím na úrovni švu...Doufám,že to vysvětluju srozumitelně..

Tady mám vedle sebe díly před sešitím...

Málem bych zapomněla...je třeba si připravit stahovací pásky,co se budou zapínat na sucháč v zápěstí,já je ušila taky ze šusťáku,ale napadlo mě,že se dá použít i takový ten černý tkaný pásek z galanterky,prodávají ho na metry a používá se třeba na tašky,na ucha...Nebo cokoli vás napadne.
Na konce obou pásků jsem si našila jednu stranu suchého zipu.

Ten pásek je dlouhý asi 8 cm plus 1 cm na záložku,na fotce ještě není změřený a ustřižený...vložíme ho mezi sešívané díly v místě,kde je guma-zápěstí.POZOR-já to prvně vložila obráceně a tak i vyfotila,musíte ho dát sucháčem dolů ke gumě :-)
Začala jsem sešívat na spodní straně,ne té u palečku,sešila jsem tu rovnou stranu,pak šití přerušila,protože jen teď se dá na protistranu přišít druhá půlka suchého zipu...Pak jsem došila rukavici kolem dokola.

Takto je to sešité...

A takhle vypadá,když jí otočíte...Teď je tam vidět,kam jsem našívala ten sucháč,přes šev,nahoru kouká jen kousíček,spíš je našitý na spodním díle.

Teď jsem sešila teplákovinu chlupem dovnitř,a když to vidíte položené vedle sebe,je zřejmé,že se někde stala chyba:-))Stříhala jsem to stejně,ale vložka je evidentně širší...No neva,na fotce je vidět,ve kterých místech jsem to nakonec sešila a zbytek pak odstřihla.Vložku neotáčíte,tak jak to vedle sebe leží,to nacpete do šusťáku.Pohrajte si s tím,aby si to sedlo pěkně do sebe,prsty,paleček.

A tady jsem se zasekla...Potřebovala jsem olemovat okraj tak,abych upevnila i okraj vložky vevnitř a zároveň tak,abych jím mohla provlíknout kloboukovou gumku na stažení..Stačilo by i zahnout dovnitř a prošít,ale musela bych nejdřív vyšít knoflíkovou dírku na protažení gumy...
Já to vyřešila takhle-ustřihla jsem si pruh cca 4-5 cm široký,délka obvod rukavice plus 1,5 cm na každou stranu.Na fotce je to vidět...

Těch 1,5 cm na každé straně je na olemování toho pruhu...Teď je dlouhý přesně jako obvod rukavice.

Obšitý pruh vložím dovnitř rukavice,lícem ke vložce,ty obšité kraje jsou na té straně,kde je všitý pásek...A prošiju po obvodu.Teď šiju 3 vrstvy-ten pruh látky,vložku a vrchní díl rukavice.Když ten všitý pruh otočím,vyndám z rukavice,už se to začíná rýsovat.

Tady jsem potřebovala vyřešit problém...I když okraje všitého pruhu jsou všité těsně u sebe,když jsem látku otočila na líc rukavice,tou dírkou maličko vykukoval ten sešitý růžový kraj...Tak jsem to prostě na drzo maličko sešila k sobě,hned u okraje:-))A už to není tolik vidět:-))

Tady už je vidět,jak je ten pruh otočený do líce,zahnutý a prošitý zas kolem dokola...Vznikl mi tak lem asi 2 cm široký,a tou dírkou se dá provléct gumička...V téhle fázi jsem zjistila,že doma žádná není,tak dočasně vyřešeno růžovou šňůrkou.Teď právě jsem raději vyfotila detail toho našitého pruhu,hned ho sem vložím:-))

Tak tady to je,snad je to dobře vidět...

...a na ručičce:-)))

Uff,tak snad vám to k něčemu bude:-)
Jak jsem se snažila fotit a komentovat,ušila jsem nakonec jen tuhle jednu:-)))Tu druhou do páru holt až zítra:-)))

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

1Verca 15. 9. 2013, 18:05
Můžu se prosím optat, kde jste koupila pogumovaný šušťák ? DIky moc. Napadá mne jedine roztříhat a zrecyklovat něco z tohoto materiálu. :-$
LucKaH25 16. 12. 2012, 17:08
Děkuji za super nápad (Y) (Y) (Y),určitě je aspon zkusím ,-)
LauraB 1. 2. 2011, 11:21
(Y) MOc hezky zpracovaný návod, večer jdu na to |:o) :-p
myspule 14. 11. 2009, 18:16
(Y) díky za super návod (F), použila jsem střih na obyčejné fleecové palčáky :-$. (P) zde: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2448385 a http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2448388 . (dance) děkuji (flower) (flower) (flower).
Myšule 16. 11. 2009, 8:23
@myspule No ty jsou krásné (clamp) (clamp) (clamp) Taky se asi ještě pustím do nějakých fleesových :^) ;-) (Y)
kudlajda 23. 10. 2009, 19:56
Pěkný návod,hezky nafocený a popsaný,což samo osobě dá dost práce ,určitě vyzkouším,děkuji moc ,Eva
Myšule 13. 10. 2009, 22:16
Děkuju všem (F)
Bosacek 13. 10. 2009, 13:47
Právě jsem přemýšlela, jestli zvládnu ušít synovi rukavice podle loňských zničených. S Vaším super návodem |:o) to určitě půjde! Dííík!!! (F) (F) (F)
Grétka 13. 10. 2009, 13:27
Perfektní návod (L) (L) díky (F)
Gosha 13. 10. 2009, 11:30
Leni super návod!!! (clamp) (clamp) (clamp) Díky moc (L)
Holy50 13. 10. 2009, 10:28
jste moc velká šikula,tohle bych nedala ani náhodou (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
hanikam 13. 10. 2009, 8:19
Hezký návod, ten náplet z punčošek je dobrý nápad (Y), určitě použiju!

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie