Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 7 návštěvníků)

Listy do okna i na stěnu

0.0
Listy do okna i na stěnu

Postup

Podzim a barevné listí
když děti stůňou, zabavit je na dopoledne pomůže snad i náš nápad.
Potřebujeme:
listí ze stromů (nejhezčí je javorové, ale zkusili jsme i jiné)
bílé čtvrtky
vodovky, štětce, nůžky

listy potřeme vodovou barvou, doporučuju z rubové strany, obtisk je pak daleko hezčí,
obtiskneme na bílou čtvrtku a pořádně přitiskneme (jednoduše přikryjeme list novinami a znáčkneme)
necháme zaschnout
už tak máme hezký obrázek, který jde jen domalovat třeba na strom
my jsme listy ještě vystříhli a zdobí nám okna na ulici i naše vnitřní okno z kuchyně do obýváku

pro odvážné maminky:
zkusila jsem listy natřít temperami (barvy jsem si míchala do různých odstínů) a obtiskla jsem je přímo na zeď. pravda, teď budeme mít doma podzim celý rok, ale chtěla jsem změnu a i tahle malá mě "ukojila"

listy natřít, obtisknout, nechat zaschnout, vystříhnout a pak už jen nalepit izolepou do okna nabo zavěsit na provázek kamkoli bute chtít

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

sixt 5. 11. 2009, 21:57
Hezké :o) Já s dětmi (7 a 3 roky) jsme měli podobný nápad...obtiskali jsme na jednu stěnu v chodbě naše dlaně, vypadá to taky super .... Dokonce i tatínkovi se výzdoba zalíbila a párkrát se na stěnu " zvěčnil"!
Jajinka1 27. 10. 2009, 14:42
Moc pěkné (podzim) Já jsem jednou lepila listy Jinanu dvoulaločného přímo na stěnu a vypadlo to úplně super. Jsou takové "gumové" a vůbec se po uschnutí nezměnily ;-) ;-) ;-)
Zdenča 56 17. 10. 2009, 12:58
(Y)to je moooc hezký (clamp)
voticanda 15. 10. 2009, 19:30
vypadá to skvěle,přesně tenhle nápad jsem měla taky,chtěla jsem obtiskávat listy na chodbu,ale manža se moc nadšeně netvářil,není to tak dlouho co ji maloval,ale až mu ukážu jak to vypadá skvěle,tak snad už nebude proti (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
JituleK77 15. 10. 2009, 20:24
@voticanda Kamilo děkuju. nebojte se toho. jen doporučuju používat tmavší odstíny barev. ten největší, pro mě nejhezčí a hlavně na zdi první list jsme udělali žlutý a není tolik vidět. ale i tak jsem ráda, že se nápad Vám i mě líbí. :-) a kdyby to náš taťka věděl, taky by to asi taky nebylo. říct, že se mu to nelíbí si netroufá a když slyšel, jak je synek nadšenej, dokonce jsme byli veliký šikulky ;-)
pedimi 15. 10. 2009, 16:10
(clamp) (clamp) (Y)
Zofulinka 15. 10. 2009, 14:10
Jíťo, jste šikula. Já bych se na zeď bála, ale na čtvrtku s dcerou - 3 roky - tiskáme o život. Vždy, když jdeme ven, tak musíme domů přinést lístky, abychom mohli tiskat :o)
JituleK77 15. 10. 2009, 14:26
@Zofulinka nebudu říkat, že jsem se nebála, ale měla jsem strašnou potřebu doma něco změnit. tak jsem to tam plácla. měla jsem na zemi noviny s rozmístěnýma obrázkama. takovou zmenšeninu zdi. lístky mi pomohli zakrýt i dírky a opadanou zeď od hřebíků. hlavně Tomášek - 5 let, je nadšenej, protože pomáhal natírat listy.
kamona 15. 10. 2009, 14:10
(Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie