Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 75 návštěvníků)

Háčkovaná čepice pro malé raubíře

0.0
Háčkovaná čepice pro malé raubíře

Postup

Je zde spousta krásných návodů na háčkované čepičky, tak jsem se rozhodla přidat i ten svůj. Čepice je raz dva hotová a jistě nadělá spoustu parády.
Použila jsem vlnu Lada a háček č. 5. Řetízek z 5 ok jsem spojila v kruh, do kterého jsem uháčkovala 12 dlouhých sloupků (resp. 11 + 3 řet. oka na začátku).
2. řada: do každého dlouhého sloupku předchozí řady jsem uháčkovala 1 dlouhý sloupek píchnutý zezadu a 1 dlouhý sloupek píchnutý zepředu
3. řada: do každého zadního sloupku předchozí řady 2 zadní sloupky, do předního 1 přední (přední sloupky tvoří to žebrování, proto se nesmějí zdvojovat)
4. řada: do každého zadního sloupku opět 2 sloupky (tak jich mězi předními sloupky budeme mít celkem 4 zadní sloupky)
5. řada: uháčkovat bez přidávání
6. řada: přidat jeden zadní sloupek (mezi předními sloupky bude celkem 5 zadních sloupků)
Dál jsem háčkovala rovně bez přidávání. Pokud potřebujete čepici větší, můžete přidat více zezadu vpíchnutých sloupků.
Po dosažení potřebné délky (já jsem uháčkovala celkem 14 řad rovně) jsem práci uzavřela a rozdělila tak, abych měla ten spojovací přední sloupek přesně uprostřed (i když jsem se snažila, přece jen nešlo tak docela dobře zamaskovat, že jsou na začátku každé řady ta 3 řetízková oka namísto sloupku). Na čelo jsem vynechala 5 předních sloupků. Uháčkovala jsem ještě 2 řady s tím, že jsem v každé vynechala po obou stranách po jednom předposledním sloupku. Protože už se neháčkuje v kruhu, je třeba dodržet na rubové straně vpichování - přední X zadní sloupky. Tento vzorek je naštěstí stejný při kruhovém i normálním háčkování. Pak už jsem jen uháčkovala obě klapky na uši - pro ty jsem ve 3 řadách neustále vynechávala po obou stranách po jednom předposledním sloupku. Nakonec jsem čepici celou obháčkovala 1 řadou krátkých sloupků a ozdobila ji barevnými střapci. Velikost odpovídá 2 letému nezbedovi (ta naše má obvod přibližně 44 cm).
Doufám, že je pro Vás tento návod dostatečně srozumitelný. Pokud ne, klidně se ptejte.
Fantazii se meze nekladou tak hodně zdaru při háčkování!
Jana

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

kotatko4 3. 12. 2010, 8:16
Dobrý den Jani prosím vás jak děláte ty střapce a jak se potom připevní na čepici,moc děkuji za radu Danka
bananaban 9. 3. 2010, 18:58
Dobrý den Jani čepička je bezvadná (Y) (Y) začla jsem ji dělat podle Vašeho návodu, ale nějak mi to nevychází můžete mi poradit co dělám špatně? ,-) ,-) Nevím zda dělám dobře ten sloupek zezadu nemáte na něj návod? Děkuji za radu Katka (F) (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie