Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 153 návštěvníků)

NAŠITÁ APLIKACE SLONA ( bez použití šicího stroje )

0.0
NAŠITÁ APLIKACE SLONA ( bez použití šicího stroje )

Postup

Milé maminky,
když jsem prohlížela odkazy zde na MMB, narazila jsem mezi návody na panenky na toto úžasné dílko. A že Vás, šikovných maminek, je tady hodně, musela jsem se s Vámi podělit a doufám, že se najde některá, která bude chtít tuhle nádheru vyrobit. Sama se do toho určitě také pustím, protože nemohu odolat, ale prozatím vkládám jen návod.

„Suroviny“:
šedá látka na tělo, růžová látka na vnitřek uší, černá či šedá látka na kopýtka, bílá látka na oči, barvičky nebo voskovky na textil ( balení 7 ks voskovek stojí zhruba 60Kč – bílá, žlutá, oranžová, červená, zelená, černá, modrá, ale pokud je nechcete kupovat, tak černé tečky v bílých očích se dají vyšít ), mašličku, vlizelín na zažehlení, jehlu a černou nit ( v tomto případě asi spíš černou vyšívací perlovku ) střih, nůžky a žehličku a nějakou tužku na předkreslování střihu a špendlíky.

1) 2) Na dvojitou šedou látku si na rubovou stranu přeneseme střih na tělíčko, 2x nožičky, chobot, hlavu a 2x uši. Vystřihneme to tak, že si necháme asi 1cm okolo obrysu a potom to sešijeme ( ale musíme si nechat otvor v místě, kde to nebude vidět, až budeme sestavovat slona na bundu ). Když máme hotovo, přetočíme na líc a zažehlíme žehličkou.
3) 4) 5) 6) Ostatní dílky už přeneseme na jednoduchou látku, podložíme a zažehlíme vlizelínem a potom vystřihneme: růžová – 2x vnitřek uší, černá(šedá) – 2x kopýtko. Kopýtka potom přišijeme ozdobným stehem na nožičky ( ale neumím španělsky, a překlad pomocí on line překladače ve spojení s obrázky 3)4) a 5) mi není úplně jasný. Podle on-line překladu jsem to takhle pochopila, ale nechápu, proč je na obrázcích kopýtko předkreslováno dvakrát - jednou na černou látku a jednou na vlizelín před zažehlením ??? )

7) 8) Vystřižené růžové vnitřky uší našijeme ručně černou nití na šedá ouška.

9) 10) Vystřihneme oči z bílé látky podžehlené vlizelínem a namalujeme popř.vyšijeme černé panenky.

11) Pokud máme barvičky nebo voskovky, namalujeme slonovi červeně nebo růžově tvářičky – viz obrázek. Pokračujeme tím, že našijeme oči černou nití na hlavičku a dále si ještě našijeme kopýtka na nožičky – to musí být hotové před tím, než se slon našívá na bundičku.

Když máme všechno takto připravené sestavíme si celého slona, kterého potom našijeme na bundičku. Protože se slon obšívá až na bundě ( obj.12) 13) ) tak je asi ideální, přišít si na bundu dílky nějakou stehovkou, nebo je připíchnout špendlíkama, aby všechno drželo pohromadě, a potom už přišívejte jak umíte.

14) Máte li barvičky, tak si můžete slona barevně doladit, jako na obrázku a když ještě pořád budete mít tvůrčí elán, podmalujte si bíle bundičku nad slonem a na rukávu a domalujte si ty včelky či vosy, které celé dílko završují. Barvičky nechte samozřejmě 24 hodin zasychat a poté je důkladně zažehlete.Nezapomeňte našít slonici krásnou mašličku!!!

Nakonec Vám přeju hodně úspěchů. Jestli se do toho opravdu pustíte, nezapomeňte sem vložit odkazy na svá krásná dílka. Dále Vás prosím, abyste mě neukamenovaly za to, že sem vkládám návod na to, co sama nevyrábím. Přišlo mi to tak nádherné, a vy maminky jste tak moc šikovné, že jsem se o to s vámi prostě musela podělit. Snad to nikoho z vás nepohorší.

střih na chobot

střih hlava

střih na nohy a uši

střih zbylé části tělíčka

střih tělo 1.část

střih na oči, kopýtka, a nahoře je zbylá část chobotu.

Milé maminky, střih na nožičky je neúplný, ten si musíte dokreslit, ale myslím, že to nebude zas tak velký problém. Rovněž chybí střih na růžový vnitřek oušek. Opravdu jsem si dala velkou práci s dohledáváním, ale tohle chybělo, tak snad prominete. Myslím, že to i bez toho půjde.

Maminky, a ještě tady pro inspiraci nádherná kytička na tričku. K té návod nebyl, ale nějaká šikulka by to určitě dala dohromady :-))).

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

DiVa2007 20. 6. 2012, 15:34
parádnííí!!! jen bych měla dotaz...v jakém cca měřítku to je? díky, Dita
jeremy 27. 1. 2012, 14:49
(clamp) (clamp) (clamp)
Amálečka 19. 1. 2012, 20:21
krásný nápad [A] [A] [A] [A] (clamp) (child1) (wash) (C) (P) (P) (hello)
holatko 24. 1. 2012, 8:57
@Amálečka (F) (F) (F)
Rybalenka 10. 2. 2011, 18:10
(Y)
holatko 21. 2. 2011, 0:42
@Rybalenka :-$ (F) (F) (F)
Viko 16. 4. 2010, 0:25
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (L) (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) ( (L) (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (L) (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) (hello) (hello) (hello)
sashia 13. 4. 2010, 11:12
Návod je super! Mohli by ste mi prosim ale poradiť, kde by som kupila voskovky na textil? Nedali by sa nejako pouzit aj obycajne voskovky na papier? *-)
holatko 15. 4. 2010, 22:12
@sashia Dobrý večer Sašo, voskovky jsem koupila v Hobby potřebách. Myslím, že by se daly sehnat v každém velkém papírnictví. Voskovky na papír jsou špatné, protože se nedají zažehlit. Textilní voskovky zažehlíte, a už je to zafixované napořád a nesepere se to. Mám to vyzkoušené. Tak hodně zdaru. Hanka Hol.
tuaj 14. 11. 2009, 13:17
sloník je nádherný, opravdu se ta látka netřepí ani po vyprání? Určitě vyzkouším (Y)
holatko (upraveno) 14. 11. 2009, 21:29
@tuaj *-) *-) *-) Tak jsem si v tom orig.návodu teď trošku početla ( za pomoci překladače ) a návod opravuji. To tělíčko se šije dvojitě a obrací se potom na lícovou stranu. Vlizelínem se podžehlují jen ouška a kopýtka, ale ta kopýtka tam mají taky ještě něco jinak, ale to jsem zatím nerozluštila, tak jdu na to, abych to hned v návodu předělala. Omlouvám se :-# 8-| a sypu si popel na hlavu (mamca)
muchlanek 14. 11. 2009, 10:23
tak to je nádherný (clamp) hlavně to slůně (L)
kukulinda 13. 11. 2009, 20:13
MOC PĚKNÉ
Paja M. 13. 11. 2009, 13:15
Tak to je paráda (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Gemka1983 13. 11. 2009, 12:52
Nááááááááááádhera (clamp) (clamp) (clamp) určitě vyzkouším :-) :-) :-)
radule03 13. 11. 2009, 12:33
Tak to je super (Y) (Y) (Y) (Y)
nosorozec 13. 11. 2009, 12:21
moc hezké (Y) (Y) (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie