Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 13 návštěvníků)

Háčkovaný kapr - vánoční ozdoba

0.0
Háčkovaný kapr - vánoční ozdoba

Postup

Našla jsem u rodičů kapříka, co jsem háčkovala tak v patnácti.. a hezčí by byl určitě z bavlnky, já měla tehdy asi jen vlnu, nebo jsem prostě musela udělat něco, aby to nebylo přesně podle návodu:-))
návod už nemám, ale snažila jsem se ho podle něj vytvořit, tak snad je to srozumitelné....a raději ho berte trochu s rezervou a háčkujte tak, jak se vám to bude jevit:-) hlavně u toho ocasu je to takové divoké..

Začíná se od hlavy:-) začátek je označen - tři řet. oka, pokračujeme krátkými sloupky, v každé druhé řadě na koncích přidáme jeden sloupek. v 9. řadě začneme dělat šupiny - řetízková oka připevňujeme krátkými sloupky. tak pokračujeme až do 16. řady, kterou přeháčkujeme a pokračujeme obháčkováním celého kapra krátkými sloupky - tady jsem jich nakreslila nějak moc, ve skutečnosti prostě háčkujeme, jak se jeví. Po "cestě" uháčkujeme ploutve - nejprve spodní z řet. ok a dvakrát nahozených sloupků, posléze ocasní ploutve z dlouhých sloupků (na konci spojíme pevným okem s krátkými sloupky předchozí řady). pak v další řadě uháčkujeme druhou řadu ocasní ploutve, nad krátkými sloupky předchozí řady uháčkujeme pevná oka, poté hřbetní ploutev - tam háčkujeme krátký sloupek, polodlouhý a dále dlouhé - tolik, aby nám to vyšlo cca do konce šupin. Už na hlavě ukončíme opět polodlouhým sloupkem, dvěma krátkými sloupky a pevným okem. konec je označen.

ještě jednou pro ty, kdo radši háčkují podle fotky:-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

nikča201 7. 12. 2009, 11:01
tak jsem taky kapříka musela hned zkusit a moooc se mi líbí :-) děkuji za návod http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2503270
moravian 19. 11. 2009, 14:57
Díky, zrovna takového kapříka potřebuji :-) A jde se háčkovat (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie