Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 28 návštěvníků)

svíčky ze zbytků

0.0
svíčky ze zbytků

Postup

místo parafínového granulátu, který je původně uveden v návodu, lze jednoduše použít zbytky svíček, co doma najdete. Budete potřebovat vosk ( zbytky) knot s přivázaným závažím, sklenička ( třeba od zavařenin...jakékoliv ) koření ( badyán, skořice celá, bobkový list, hřebíček...) nebo plátky sušených citrusových plodů.

1. na obrázku je granulát, ale: do starého kastrůlku, nebo větší plechovky ( já používám od vepřovky...) dejte zbytky vosku ze starých svíček, nejlíp vypadají z bílého vosku, ale barevný se dá taky použít. Opatrně roztavíme. Horký tekutý vosk nalejeme asi 2 cm do sklenky. Knot ( musí být delší, aby se dalo přivázat závažíčko a na druhý konec přivážeme kousek tyčky, špejli nebo na obr. skořici.) vložíme závažím do ještě horkého vosku, dřívko položíme navrch sklenice. po obvodu skleničky napícháme skořice, přilijeme vosk, aby zakryl skořici, a vtlačíme badyán, nebo jiné koření. Vrch můžete taky podle libosti ozdobit, ale nedávat příliš blízko knotu. Použít můžeme i sušené citronové plátky, či pomeranč, rozstříháme. na vnitřní stěny sklenice nalijeme opatrně vosk v tenké vrstvě, a ještě než ztuhne, vtlačíme do něj plátky. Doprostřed opět knot, a opět zalejeme. tak ať se líbí...! Jo...a svíčku vyklopíme až po úplném zatuhnutí,tak, že ji na moment ponoříme pod horkou vodu z kohoutku a vyklouzne sama...

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Gabala 26. 11. 2014, 15:10
Super. (Y) (Y)
nyky5 12. 3. 2013, 20:04
Dobrý den. Tak jsem si poprvé koupila svíčkové vločky na rozpuštění a taky tu mám pár starších svíček a ráda bych svíčky vyzkoušela udělat, jen bych potřebovala radu. V čem je rozehřát, jestli na přímém ohni nebo ve vodní lázni a pokud bych je chtěla přibarvit, tak jakou barvu použít, potravinářskou nebo třeba rozehřát voskovky? U vás to vypadá tak jednoduše (Y) Děkuju moc.Petra
Viko 19. 1. 2011, 14:42
Jo jo ja je také dělám již 3roky ale dávám do roztavených svíček a kápnu tam éterický olej (F) (F) (F)
Lampa 19. 1. 2011, 11:40
Bezva nápad ! Teď po svátcích tu mám spousta zbytků- určitě zkusím (Y)
Limarurb 9. 4. 2010, 22:57
Chválím moc návod a pro milovníky svíček nabízím aspoň pokoukáníčko.U mě ve vtípcích,máte-li zájem, je to nádhera.Ale dělat bych to fakt nechtěla.!!!! Tyhle vaše mě ale lákají .Určitě vyzkouším.Díky!!! (Y) (Y)
IRIS128 15. 1. 2010, 20:52
*-)hm, a ja iq tykve hned myslim na to jake by to bylo s citronkem pouzit jeste zlute potravinarske barvivo a kapnout jednu kapku citronoveho aroma ;-) ;-)
keketka 23. 11. 2009, 13:30
Super nápad (Y) (Y)už jsem vyzkoušela.Popálené prsty a řízlý palec ;-) ;-),ale svíčky jsou jedna báseň.Jo babička říkala,že nešikovné maso musí pryč :-) :-)
ZabkaZacka 24. 11. 2009, 19:56
@keketka Marky, kdo nic nedělá, nic nezkazí. Raději se zkaličit, a něco vytvořit, než aby nám ruce shnily a upadly...aspoň tedy můj názor...ať se daří va dalším snažení! (dance)
baculkacz 20. 11. 2009, 18:39
a já si lámala hlavu, ke seženu u nás gel na výrobu svíček (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) ája
ZabkaZacka 20. 11. 2009, 19:03
@baculkacz Aji, gel se dá taky sehnat...ale tohle s klasickým voskem je hezčí. Gel je úplně průhledný, ale toto ne, jen tam prosvítá to světlo ze zapáleného knotu (candle) a je to takové tajemnější, romantičtější...a myslím, že i levnější... (H)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie