Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 9 návštěvníků)

Rostliny, které vypuzují toxiny

0.0
Rostliny, které vypuzují toxiny

Postup

Každý člověk je zatěžován jedovatými látkami, které postupně poškozují chod buněk, nervů, hormonů a orgánů. Také naše tkáně jsou různě citlivé na toxické látky. Některé rostliny obsahují aktivní složky, které pročišťují organismus, a jsou známé svými účinky na vyplavování toxinů.


Bříza a tužebník
Díky svým aktivním složkám mají tyto dvě rostliny diuretický účinek. Když se konzumují spolu, vedou k vylučování přebytečné vody, a eliminují tak toxiny nahromaděné v různých částech těla.

Lopuch a violka trojbarevná
Čistí zejména pleť, nečistoty se pak vyplavují potem

Tamarind a švestky
Oba výborně a šetrně podporují trávení. Podporují dobrou průchodnost střev a redukují toxiny.

Chaluha
O chaluze je známo, že působí na tonus organismu, ale ovlivňuje také všechny funkce vylučování nečistot. Je bohatá na jód a působí na metabolismus cukrů a tuků.

Artyčok a pampeliška
Simulují sekreci žluči, a tak podporují správné trávení a průchodnost střev, což umožňuje odplavování toxinů. Navíc ovlivňují hladinu cholesterolu a spalování přebytečných tuků.

Fenykl
Jeho blahodárné účinky byly známé už ve středověku. Podporuje trávení a účinně zlepšuje vylučování střevním traktem.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Lenpod 3. 7. 2011, 14:32
Je pěkné, že podporujete bylinkové terapeutické působení. Já sama bylinky a léčivky miluji a sbírám, používám,...čerpám z literatury, hlavně p. Ing J.Janči, CSc.,... A myslím si, že pro věrohodnost a úctu k autorům, by bylo vhodné uvést zdroj. (clamp)
IVA 75 20. 11. 2009, 14:46
Pelyněk pravý nať řezaná Jeho jméno je možná odvozeno ze jména řeké bohyně Artemis. Rovněž je také možné, že je dovozeno ze řeckého slova artemés, které znamená čerstvý nebo zdravý. Pivoňka květ V léčitelství se používají především sušené květní plátky červených forem pivoňky lékařské, méně se používá kořen. Podběl květ Droga uvolňuje hleny, urychluje hojení ran, listy působí mírně močopudně, zejména jsou ale jednou z nejdůležitějších bylin užívaných na léčbu astmatu, neboť tlumí kašel a podporuje vykašlávání. Plicník list řezaný Plicník je prastará léčivka, už podle jeho názvu je zřejmé, že se používal k léčbě plicních chorob, což ještě zdůrazňovala podoba jeho skvrnitých listů se "skvrnitými" plícemi. Svízel nať řezaná Svízel zvyšuje produkci moči (močové infekce a ledvinové kameny), působí adstringentně(svíravě), a stimuluje odtok lymfy. Puškvorec kořen řezaný Nálev je vhodný při poruchách trávení rozličného původu, nadýmání a nechutenství. Má mírný močopudný účinek. Pomerančová kůra řezaná V pomerančové slupce je shromážděno mnoho léčivých látek. Velmi bohatá je například na obsah bioflavonoidů . Lidské tělo si tyto látky samo nedokáže vytvořit a proto je musí získávat z potravy. Ostružiník list řezaný Ostružiník působí svíravě, protizánětlivě, upravuje poruchy trávení. Listy jsou součástí čajů doporučovaných i při střevních a žaludečních potížích, ale také při kašli a nachlazení. Ořešák list řezaný List a plod ořešáku lze použít vnitřně i zevně. Působí protizánětlivě, čehož se využívá hlavně při místním působení na kůži, ev. sliznici.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie