Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí mazlíčci

Přidat návod
(návod si oblíbili 2 návštěvníci)

Ochrana nábytku proti kočičím škrábancům

0.0
Ochrana nábytku proti kočičím škrábancům

Postup

Pořídili jsme si kotě! A potom nový nábytek do dětského pokoje. To je velmi špatná kombinace! :-) Kdo má doma podobnou "šelmu" s drápky, určitě ví, co takové drápy dokážou udělat s měkým dřevem nového "masivu". :-( Protože naše kočka vůbec neposlouchá (to asi žádná) a na tresty nic nedá, nezbylo mi než vymyslet, jak zachránit nový nábytek.
Celou nohu palandy jsem omotala bavlněnou prádelní šňůrou, hodně utahovala a srovnávala. Kočka si sice myslí, že je to její nové škrabadlo, ale já vím, že dřevo pod provazem už je ochráněné! Nevypadá to tak strašně a určitě se dá použít třeba i sysalový provaz nebo něco podobného. Nepřilepuje se to, drží to velmi dobře a až provaz odstraníme, nábytek pod ním zůstane neporušený.
Třeba se můj nápad bude někomu hodit! Určitě by se daly omotat třeba i dřevěné schůdky nebo boční prkna. Nám však kočka "jde" jen po této noze palandy.

Tady jsou vidět škrábance od kočky.

Tady je vidět, jak omotávám a utahuji.

Detail postupu v místě, kde se nedá provaz obtočit dokola. Na "bočnice" jsem omotala pomocný provaz, který omotávám sem a tam až do místa, kde můžu pokračovat "dokola". Snad je to trochu jasné. :-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Mesalina 2. 1. 2012, 15:55
Dobrý den,děvčata,čtu tady všechny příspěvky.Musíte pochopit,že kočka neví co po ní chcete,i když jsi myslíte že ano.Má svoje myšlení a svojí hlavu.Čím víc jí budete trestat at´ slovně či novinami,tím to bude hoší a ona to bude dělat stejně.Myslí si,co ta panička-ček vůbec chce?Já tak ráda drápu na křesýlko a postel,a u toho si trochu polítám,mezitím okoušu nějakou kytičku a potom si půjdu na záchod označit na kobereček,že je toto moje místo,a nic jiného kromě mé bedýnky se nemá na zemi válet.To je tak pro zasmání.Děvčata,vyzkoušejte do rohu místnosti dát kus pořádné větve,k tomu prolézačky se škrabadly.Všem krásný nový rok. PAVLUŠA
Pitrysak 29. 10. 2010, 13:10
Ahojky-prosíím a nezkoušeli jste někdo ve spreji ten odpuzovač pro čičiny? (hello)
laurinka2008 31. 7. 2010, 12:06
Ještě že nemáme kočku ,-)
aknirok 8. 3. 2010, 15:08
Bezva nápad, ale naší kočičí slečně se nejvíce zamlouvají šuplíky u kuchyňské linky - na to asi rada není..... (6) :-@ :-S
Gaaby 15. 3. 2010, 12:25
@aknirok ,-) Zavírat šuplíky! :-)
hamat (upraveno) 26. 1. 2010, 14:34
Máme britského kocourka je mu 6 měsíců a kousek. V jídelně máme nový nábytek ze smrkového dřeva, tak jsem měla trochu obavy. Ale naučil se, že tam na nábytek nesmí. Je odmalička zvyklý na škrabadlo, tak si škrábe drápky tam. Ale i když si brousí drápky na škrabadle, jak leze, skáče a běhá, tak drápky používá a občas se škrábenec někde vyskytne. Nechtěla jsem, aby lezl po lince, stole atd. Krásně se naučil kam může a kam ne. Sedačku máme starou, tak tam může a až se divým, co ta sedačka všechno vydrží. Lítá po ní jako divý. A není to na ní vůbec znát. To je všechno v pohodě, kocourek je zlatý, mám na okně květiny, na komodách věci, porcelán atd. Nemohla bych bydlet v holobytě, tak jsem pořízení kocourka dlouho zvažovala. A je to v pohodě. Máme ale zase problém s podlahou, je ze smrkového masivu a jak kocourek lítá a vybírá zatáčky, tak do ní zatíná drápky. Už je docela hodně poškrábaná. Když chováme v bytě zvířátka, musíme udělat nějaké v rozumné míře kompromisy. Je to živý tvor a potřebuje také svůj prostor. Časem podlahu asi zbrousíme a znovu nalakujeme. Možná se do té doby kocourek usadí. I přesto, že to není bez šrámů bychom kocourka nikdy nedali a drápky mu stříhat nechceme! Gábi, já bych poskytla (pokud máte v tom pokojíčku prostor) kočičce vysoké odpočívadlo a palandu bych jí zakázala. Kočička má ráda výšky, tak aby měla něco ve výšce. Dá se také vyrobit bez velkého nároku na prostor. Stačila by kulatina, vztyčená mezi stropem a podlahou a na ní pár sedáků. Nebo jí zakázat přístup do pokojíčku vůbec. Je ještě malá a naučí se to. Jinak se škrábancům nevyhnete! (kocka) (kocka) (kocka) (child1)
Gaaby 15. 3. 2010, 12:31
@hamat :-$ Děkuji. Škrabadlo jsme měli dřív než kočku: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=138&user=61922 Máme ho v obýváku a kočka je s ním spokojená. :-) Ale občas má "lítavou" a jak skáče na horní postel, nevyskočí až nahoru najednou a zasekne drápky rovnou do nohy palandy. Proto to opatření ne, že by si tam brousila drápy. ,-) Objevila jsem však, že naše kočka si kouše drápy. Normálně si je okusuje. *-) Jako člověk nehty. ,-)
Drm 26. 12. 2009, 12:52
já mám 3 kočky, mají 2 brousící stromy. 1 je omotaný lanem a 2 jutovým páskem a ještě mají škrabadlo přidělané ke stromu. 2 si brousí drápy na stromech a jedna o sedačku. už dostala tolikrát novinama po zadku, milionkrát jsem jí dala na strom a ukázala, kde se brousí drápky, i druhé dvě kočky jí to ukázaly, ale vše marné. křeslo od sedačky už je až na dřevo, látka je pryč. ale jsou to miláčci, tak to ještě chvíli vydržím a koupím novou sedačku. (kocka) (kocka) (kocka) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
klejinecka 17. 11. 2010, 13:20
@Drm my máme stejný problém, naše kočiny mají 2 škrabadla a škrábací strom a stejně derou v obyváku křesla (6) ale už to nemá cenu řešit +o(
Gaaby 4. 12. 2009, 20:53
Ona nám tam ale neškrábe, že by si chtěla brousit drápky. :-$ Ona (@) po tom sloupku šplhá na horní postel aby tam mohla spát (child3). Má tam klid od dětí. (X) (child9) No a při tom šplhání používá drápky. :-| ;-)
Martina 11 4. 12. 2009, 21:02
@Gaaby U nás je to stejný a palanda je od těch drápků zničená.Už jsem přemýšlela co ušít,aby se to zakrylo.jinak nám nic neničí,ale tu palandu zničila
Majčik 4. 12. 2009, 17:22
já věděla proč nemám mít kočky ráda ;-)
persanka bila 4. 12. 2009, 17:18
(@) (@)mám 2 peršanky a jen ta jedna škrábe sedačku,moc dobře ví,že nesmí.Škrabadla jí nezajímají.Na roh sedačky dám alobal a je pokoj,když ho sundám,jde znova. :-@.A to jí mám 4roky (kocka)
taba 3. 12. 2009, 21:46
8-| 8-| zaplaťpánbůh, že nemáme kočku.... +o(
anulim 3. 12. 2009, 21:38
Toto je vlastně návod na to, jak mít nevychovanou kočku, která smí všechno, třeba vám stát na hlavě...... Nějak jsem to nepochopila, ale jak jste napsala ,, co naplat, je to náš mazlíček,, hlavně jí nenašvěte, nebo za trest bude chodit dělat potřebu třeba do vaší postele, mazlík jeden. 8o| 8o| +o( +o( 8-| 8-| (kocka) (kocka) (kocka) (kocka) (kocka)
veveřice 1 3. 12. 2009, 16:20
no, dobrý nápad to je, ale někde jinde než na posteli, to je jako by jste tam děcku omotali rohožku :-$ mám několik koček a vím jak to pod škrabadlem vypadá, a ten bordel bude mít děcko v posteli :-#navíc, dřevo na světle tmavne a když to ted zakryjete a za rok za dva sundáte, tak budete mít sloupek o tři čtyři stupně světlejší než zbytek tady má rada, vysledujte kde nejraději škrabe, tam opřete a nějak zafixujte škrabadlo, kočka si na něj zvykne, brzy jí dojde že na tom se jí škrabe nejlíp a pak můžete škrabadlo sundat a dát kamkoliv (L)
Danča 2 3. 12. 2009, 14:53
nápad dobrý,ale jakmile to sundáte,tak tam kočka stejně bude chodit,páč na to bude už zvyklá a bude vědět,že tam může drápkami škrábat +o(...takže to tam musí být do doby než kočka umře +o(...mámě dvě kočky a patřim mezi št´astnou skupinu lidí u které si kočky zvykli na škrabadlo a nikam jinam nechodí :-)
moravian 3. 12. 2009, 15:05
@Danča 2 Takže, buď žádnou kočku a nebo starý nábytek. *-)
Mikrah 3. 12. 2009, 14:56
@Danča 2 tohle si taky myslim,kocka se nauci ze tam muze a uz ji to nepusti a omotane to budete mit porad (F),nam taky nikam nechodi,je tedy mala pulroku,ale je to zlaticko
Mikrah 3. 12. 2009, 14:52
Hezky napad-ale nase kocka si to nedovoli.Mame kote 6mes. Uz na nas zkousela , ze zacala skrabat gauc-manzel ji pretahl hodne novinami a hned odnesl ke skrabadlu a chytil ji za packu a primackl k tomu skrabadlu,hned se toho chytila a skrabala.. A uz si nedovoli :-#.Pak jen sla okolo a manzel natahl ruku a uz mazala pryc.Chodi krasne a ukazkove na skrabadlo.Jinde neskrabe..Proste dali jsme ji vedet co nesmi..Co ma ale rada je vodu-denne ji napoustim 5cm vody do umyvadla nebo vany a ona se tam vali a blbne ;-).
Gaaby 3. 12. 2009, 15:06
@Mikrah (Y) Buďte ráda! Naše kočka dostává výprask ode mě i manžela a moc dobře ví, co nesmí! ;-) Ke škrabadlu jsem ji neúnavně nosila i ve 4 hodiny ráno a stejně k ničemu! +o( Ona ví, co má dělat, ale baví ji nás zlobit a pak utéct! :-@ 8o|
inulína 3. 12. 2009, 14:46
Nevypadá to špatně (Y) (Y) (Y) Ale známe kočky... Když jsme mívali kocoura, tak si škrabal drápy o koberec (svýho škrabadla si ani nevšiml), tak jsem vzala starou židli, obalila jí kobercem (vůbec to nevypadalo špatně, mohl si na ni vyskočit zalezl si i do vnitř pod židli a číhal tam na nás..) na to jsem mu zavěsila několik hraček a harmoniček složených z papíru a ten si vyhrál (kocka). Jenomže časem ho to omrzelo a začal si brousit drápy o novou sedačku :-@ Dostal vejprask na kožich, ale byla to pro něj spíš zábava - škrábl do sedačky a mazal, protože věděl, že ho budu honit... prostě si ze mě dělal prdel ;-)
Gaaby 3. 12. 2009, 15:03
@inulína :-D :-D :-D A nebyla to naše Mici??? :-$
JanaLud 3. 12. 2009, 12:19
Jo, jo, taky máme doma podobný "poklad", nápad super. Přeji hodně pevných nervů s (@) (D) (kocka)
Gaaby 3. 12. 2009, 12:48
@JanaLud Díky! (L) Nervy potřebuji opravdu pevné a nejen kvůli kočce! ;-) Jinak (drink) (D) (B) (silvestr2) (novy rok) ;-)
mima.m 3. 12. 2009, 11:03
A má ta vaše slečna škrábadlo? My máme od září koťátko a asi 14 dní vždy když začala škrábat, tak jsem ji odnesla ke škrábadlu. Pak pochopila a od té doby používá jen škrabadlo. (L) Třeba se to ta Vaše taky naučí ;-) ;-) ;-) Mirka
Gaaby 3. 12. 2009, 11:18
@mima.m Jasně, že má škrabadlo! (Y) Tohle: http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=138&user=61922 Jenomže ta naše (@) už je "puberťačka" a vymýšlí pořád nové hlouposti! 8o| Nejdřív zlikvidovala všechny květiny (F), prolezla všechny skříně, běžně chodí po vršku kuchyňské linky a po těch vejvyšších skříních a taky leze za obývákovou stěnu a teď si holt oblíbila měkké dřevo! :-@ Co naplat, je to náš mazlíček! (kocka) Kočka je kočka. Prostě si dělá co chce, potvora!
tomnick 3. 12. 2009, 10:48
Dobrý den paní Gabrielo, nápad není špatný. Jen jednu poznámku. Pokud budete mít nohu postele omotanou příliš dlouho, dřevo pod provazem bude světlé a na ostatních místech tmavší. Přírodní dřevo působením světla a sluníčka tmavne. Takže za rok by jste mohla být nepříjemně překvapená. Určitě doporučuji po nějaké době sundat. Ale koťátko je nádherné, tak to určitě stojí za to. Monika
Gaaby 3. 12. 2009, 11:20
@tomnick To je mi jasné, ale nějak pořád doufám, že se uklidní a nakonec si budu moct pořídit i znovu domů květiny. ;-) Na jaře ji asi nechám vykastrovat a snad to bude lepší. *-) To je rozhodně dočasná záležitost.
Franciska 3. 12. 2009, 17:04
@Gaaby ahojky mám 3 kočky. Dvě kolem 10 let a stále čekám ;-) Uklidnit se nechtěj, škrábou zásadně sedačku a kytku doma nemáme kvůli nim ani jednu, jsou to zahradnice všechno vytahají i s kořínkama a snědí. Když mi manžel donese kytku do vázy tak je do rána bez listů, ale jinak jsou to mazlíci (kocka)
Zrušený účet 3. 12. 2009, 11:25
@Gaaby My máme kočku dva a půl roku a taky pořád čekám,že se uklidní ;-) ;-)
Gaaby 3. 12. 2009, 11:28
@ :-D :-D :-D Tak to se mám na co těšit! ;-) (kocka) Copak já, ale manžel se asi zblázní! ;-)
Chichi1 3. 12. 2009, 15:07
@Gaaby nasi (@) je 12 a skrabe porad :-#
fialinka 3. 12. 2009, 11:38
@Gaaby já bych potřebovala něco na sedačku nebo toho našeho kocoura zabiju ;-) ;-) furt to nechápe a to má 3 roky jinak je anděl [A] [A]
Gaaby 3. 12. 2009, 12:46
@fialinka :-D Sedačku mám starou! ;-) Mám přes ni deku a naše Micka (@) lozí pod tu deku. ;-) Asi ji brzy někdo rozsedne! :-p
fialinka 3. 12. 2009, 11:38
@Gaaby já bych potřebovala něco na sedačku nebo toho našeho kocoura zabiju ;-) ;-) furt to nechápe a to má 3 roky jinak je anděl [A] [A]

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie