Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 19 návštěvníků)

Vláček z krabiček od čaje

0.0
Vláček z krabiček od čaje

Postup

Vzpomněla jsem si na tetno vláček, který můžete tvořit i s dětmi. Já jsem ho dělala před pár lety a je to celkem zábava :o)
Potřebujete jen pár krabiček od čajů, různě velikosti, to je jedno.
Polepila jsem jednotlivé krabičky barevným papírem, měla jsem tedy ten samolepící. Někdo si může, jako já, polepit krabičku tak, že zůstane otevíratelná na nějaké drobnosti...

vystřihla jsem si ze čtvrtky okýnka, namalovala je a nalepila na vagonky.
Z tvrdé čtvrtky jsem si kružítkem udělala kolečka a do toho menší z barevných pappírů nalepila.

Na lokomotivu jsem ustřihla tak 2/3 krabičky ( uvidíte samy, zda není moc vysoká, popř zkraťte) a polepila ji stejnou barvou, jako spodek lokomotivy. Na to jsem nalepila větší okýnko, téměř přes celou stranu vršku lokomotivy. Z černého papíru uděláme odrazky.
Na komíny jsem si srolovala čtvrtku tak, že nahoře je širší a dole užší, jeden velký komín a jeden malý. Polepila jsem je černým lepícím papírem. Nalepit na lokomotivu a je hotovo.
Ještě mezi vagonky jsem si nastříhala z vlnitého papíru 5,5 cm dlouhé pásky, šířku tak, aby když stočíte, byla úzká tyč mezi vagony, to už si jistě poradíte. Pokud nemáte černý papír, tak můžete po té zatřít temperama. Slepíme roličku a nalepíme mezi vagony.

A je hotovo. Nám visí na zdi, na palubkách. Já jsem zezadu vagonů nalepila suchý zip a na palubky též a vláček je tam.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

pepča 19. 12. 2009, 19:41
tak to je super (Y) nápad. My čajujeme hodně, tak bude vlak asi dlouhý ;-) viděla jsem něco podobného z ruliček od toaletního papíru, také se na něj chystáme .. bude asi převláčkováno ;-)
Zdenča 56 15. 12. 2009, 11:50
(Y)to je dobrý,určitě vyzkouším :-) (Z)bude mít radost (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie