Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 16 návštěvníků)

Pletená čepička

0.0
Pletená čepička

Postup

Nahodíme si 81 ok a tato rozdělíme na 4 jehlice. Pleteme lem vždy 2 hladce, 1 obrace. Celkem 5 řad. V 6 řadě přidáme na každé jehlici 2 oka / u 4 oka na začátku jehlice a u 4 oka na konci jehlice. Pleteme v pruzích po 5-ti řadách dalších 6 pruhů.
V 7 pruhu ujímáme 1 oko na konci 1 jehlice a 1 oko na začátku 2 jehlice, pak ujmeme 1 oko na konci 3 jehlice a na začátku 4 jehlice. Další řadu přepleteme bez ujímání a v další opět ujímáme jako na začátku 7 pruhu. Toto opakujeme / v jedné řadě ujmout a další přeplést / do výše 8 pruhu. Pak ujímáme v každé řadě a to takto : na začátku 1 jehlice spleteme dvě oka dohromady a na konci též. Takto postupujeme u každé jehlice. Ujímáme vždy na začátku a konci každé jehlice až nám zbudou na každé jehlici 3 oka / celkem 12 ok/. V poslední řadě splétáme vždy 2 a 2 oka dohromady a posledními 6-ti oky provlékneme ustřihnutou vlnu a v rubu začistíme.

pohled z boku......

...........

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

habuša 6. 1. 2010, 18:39
Dobrý večer Helenko, omlouvám se, ale přišla jsem na to ten dotaz až dnes. *-) *-) *-) Je pletená z příze Merino a velikost přesně nevím, ale je to pro chlapce 3-letého. (hello) (hello)
Zrušený účet 30. 12. 2009, 21:00
Čepice je krásná (Y) Můžu se zeptat, z jaké příze je pletená a jaká je to velikost ? :-$

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie