Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbil jeden návštěvník)

HLAVA TUČŇÁKA

0.0
HLAVA TUČŇÁKA

Postup

potřebujeme noviny, vodu, sádrový obvaz ( k dostání ve zdravotnických potřebách ) a tempery

první věc co uděláme je že si vytvarujeme hlavu tučňáka tak že muchláme jednotlivé listy novin a mírně je namáčíme - pak vrstvíme na sebe spíš než že je uplácáme do kuliček tak je necháme jakoby pomuchlané - spotřebujeme jich méně a je potřeba z nich vytvarovat opravdu jen podstavec a z toho pak zobák - ani nemusí držet moc pohromadě. Nakonec můžeme pro zpevnění jedním novinovým namočeným papírem obalit .
vezmeme sádrový obvaz a nastříháme si na pružky asi 0,5m dlouhé a postupně zase namočíme, vamačkáme a obvaz roztáhneme a obalujeme naší novinovou hlavu. Není třeba dávat velkou vrstvu sádry, drží i dvakrát omotaná a je to pevné. Uklazujeme aby na sádře nebyly vidět ty mřížky a hlavička byla pěkně hladká.
po omotání necháme trochu zatvrdnout a můžeme malovat - tempery moc neředíme spíš je necháme tužší aby nestékaly a pomalujeme podle fantazie - můžete tak třeba udělat i tukana ten je barevnější.
Po zaschnutí temperek vyndáme namočené noviny z hlavy takže máme dutou hlavičku a necháme je pořádně proschnout na kamnech nebo vzduchu a je hotovo
My tvořily tučňáka potože navazoval na další práci z keramiky

v rychlosti postup

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

ZabkaZacka 14. 2. 2010, 10:50
místo sádrového obvazu (ten musíte speciálně koupit ) jde použít i uvařený škrob - a ten má každá hospodyňka určitě doma...každý kousek toho natrhaného papíru namočit do toho škrobu (měl by mít konzistenci jako malinko řidší želé ) a jde udělat vpodstatě všechno. My se chystáme na škrabošku- masku na obličej ke kostýmu kostry. (F)
Alizeera 14. 2. 2010, 11:23
@ZabkaZacka jj to jsem také slyšela ale ještě nezkoušela :-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie