Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 33 návštěvníků)

Návod jak přežít věčné uklízení:-)))

0.0
Návod jak přežít věčné uklízení:-)))

Postup

*Damy!!!*
*

Pamatujte .... vrstva prachu na nabytku chrani drevo, ktere je pod ni.

´*Dum se stava domovem az kdyz muzete napsat ´Miluji te!´ prstem na
nabytek.´

Travivala jsem kazdy vikend 8 hodin uklidem, aby ´v pripade, ze nekdo prijde
na navstevu´, bylo vse perfektni.
Jenom ale do te doby, nez jsem si jednoho dne uvedomila, ze nikdo neprijde,
protoze vsichni si nekde jinde uzivaji zivota.



*NYNI,* kdyz me nekdo navstivi, nemusim vysvetlovat ´stav´ sveho
domova.Vsechny
vic zajima slyset o tom, co jsem delala, kdyz jsem doma neuklizela a uzivala
si zivota nekde jinde. *
Pokud vam to dosud nedoslo, ridte se touto radou: *
Zivot je prilis kratky. Uzivejte si jej!

*Utirejte prach jen pokud opravdu musite .....** *
nebylo by ale prijemnejsi nakreslit obrazek nebo napsat dopis, upect
zakusek nebo dort a olizat pritom lzici od kremu nebo zasadit kvetinu?
Uvedomujete
si rozdil mezi ´chci´ a ´musim´?



*Utirejte prach jen pokud opravdu musite,*

ale moc casu vam nezbyva . . . .
se vsim vinem, ktere je treba vypit , rekami, ktere je treba preplavat a
horami, na ktere je treba vylezt, *hudbou, kterou je treba si poslechnout,
knihami, ktere je treba precist, prateli, kterych je treba si uzit a
zivotem, ktery je treba zit. *

*Utirejte prach jen pokud opravdu musite*,
*ale tam venku je svet se sluncem pro vase oci,* vetrem ve vasich
vlasech, popraskem
snehu, destovou prehankou. Tento den se uz nevrati. Nikdy!

*Utirejte prach jen pokud opravdu musite*,

ale mejte na mysli, ze prijde stari a to nebude laskave .....
*
Kdyz odejdete - a odejit musite - vy, z vas samych, se stane jenom prach!*

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Elvela 23. 2. 2010, 9:43
škoda,že jsem si to nepřečetla včera před tím,než jsem se vrhla na mytí oken ještě s vánoční tématikou :-D :-D :-D
marzinavan 23. 2. 2010, 8:48
(Y) (Y) musím se taky přidat... moc hezky napsané...od té doby co se i moje druhá dcera naučila relativní samostatnosti (chodí, sama si hraje se vším co jí přijde pod ruku atd.) tak jsem pořádek předstala tak nějak řešit...uklidím večer hračky a užívám si krásně uklizený obývák... pět minut po probuzení už je to u nás zase jako v chlívečku.... uklízím když mám chuť a čas a určitě to nehrotím... můj manža se moc nezapojuje, ale když ho to jednou za čas chytne, pak vysmejčí i prach za stěnou, odtahuje skříně, gauče...atd... ( mě u toho naštěstí nechce) takže máme čisto. Ale jinak se opravdu řídíme heslem, bordel v bytě, šťastné dítě....
Jarkaha 19. 2. 2010, 16:49
Patřím mezi starší a tak si pamatuji, že sobota byla dnem úklidu. Ještě několik let po svatbě jsem každou sobotu s tchýní, kde jsme bydleli, poctivě toto pravidlo dodržovala. Před pár roky jsem před vánocemi dost onemocněla. Nedovedete si přestavit, co mě lítalo v mysli - jak ty vánoce dopadnou????? A víte jak - byly to úplně stejně krásné vánoce jako v pefektně vygruntovaném domě s umytými okny, vypranýma záclonama atd atd. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Brigitte 19. 2. 2010, 10:10
Tak u nás už funguje!!! (Y) Dneska jsem vkezla pod stůl zapnout PC a na něm byl namalován v prachu smějící se smajlík..... :-D :-D Nevím, jestli manža nebo dcera, ale i mne to pobavilo.... A to jsem četla tenhle příspěvek teprve nyní :-D :-D
Zrušený účet 19. 2. 2010, 9:20
My teď nedávno bourali příčku mezi kuchyní a obývákem. Doteď zapravjeme co se dá, dělala se tam díra do stropu na nové schody do nového podkroví, chystáme se dnes malovat kuchyň, pak obývák, pak musíme dětem dodělat pokojíky v podkroví, aby se tam co nejdříve nastěhovaly. Doma denně binec, prach z broušeného sádroše, fleky po barvě, tmelu.... A přjela švagrová - chorobná uklízečka - a říká: "Máte tu bordel, proč si neuklidíte?" Mě by ohrálo lítat v jednom kuse s hadrem. Každý večer zametu, když vím, že mi tu ráno manžel zase bude něco vrtat, brousit. Nyní nevytírám, kromě koupelny, nemá to smysl. Vytřu, až to bude všechno vymalované, umyju si nábytek, načinčám si to tu, dám si nohy na stůl a do ruky (C) Bojujeme se stavbou už rok a něco, teď rozdrbaný byt, bydlíme v tom. Ale nejsme první ani poslední a věčně to tak nebude. Budeme to tu mít aspoň nové a hezké. No mám se z toho zbláznit? ,-)
JitkaBer 18. 2. 2010, 22:50
(Y) (Y) Bezva napsané. Já na to přišla o jednou štědrém večeru před léty, když jsem v osm hodin večer usínala u pohádky, místo abych si to užívala s dětmi. Jak rychle s nimi ten čas letí. Od té doby to nepřeháním. Uklidím kdy mám náladu nebo je to akutní. Když přijde návštěva? Kdo chce pomlouvat, tak si vždycky něco najde, to neřeším. Před časem jsem někde četla : NEPOŘÁDEK V BYTĚ - SPOKOJENÉ DÍTĚ. Ne, že bych to brala doslovně, ale ono jim je jedno, jestli je vše porfektní, hlavně, že se jim rodiče věnují. (Y) (Y)
kalafunka3 18. 2. 2010, 19:37
taky jsem se pobavila. já bejvala na úklid docela pes a musim se přiznat, že krásně uklizenej byt mi pořád dělá radost, ale už né za každou cenu. No trvalo mi to docela dlouho, ale díky našim třem dětem jsem to pochopila. Když se vrhnu na úklid, tak s chutí. ^o) Na návštěvu k nám chodí stejně zase jen maminy od dětí a ty s tím nemají problém a ještě se diví, jak já stíhám vytvářet všechny ty věcičky okoukané z mimibazaru. Ještě malá prosbička? můžu návod ukradnout na diskuzi rady a triky pro domácnost?
Kouni 18. 2. 2010, 19:40
@kalafunka3 ..klidně ukradněte,co potřebujete (L) (L)..já ho dostala od dobré kámošky mailíkem a moc se mi to líbilo,tak jsem se chtěla podělit :-$..takhle krásně bych to nevymyslela,ale principielně ho poctivě dodržuji už několik mnoho let :-D :-D :-D
E.Evulenka 18. 2. 2010, 12:22
Super! Konečně návod :-D :-D :-D :-D Já osobně jsem zpozorovala, že (svatba) si stejně nevšimne, že je uklizené a umytá koupelna atd-ba navíc, když je všude pořádek, je to podezřelé, že nic nedělám :-D :-D :-D :-D :-D. Když přijde domů a máme celá dům otočený od (child7) tak je všechno OK (Y) (Y) (Y) (Y)
judaska 18. 2. 2010, 11:59
Děkuji Marti za Váš upřímný a podle mého moc krásný úsudek.Myslím,že takto jsem to potřebovala slyšet.Je to jak balzám na duši slyšet to od jiné ženy.Moc a moc děkuji.Mějte se krásně a neuklízeně!Mirka
mišus 18. 2. 2010, 11:53
Hezké čtení! Než jsem měla děti tak jsem šůrovala od rána do večera. Od té doby co mám děti jsem se docela zklidnila. Naše třídní říkávala: okna mýt nebudu. Kdo se chce dívat z okna ať si ho otevře! (clamp)
kiwi+3 20. 2. 2010, 18:03
@mišus :-D :-D :-D
LEILI 18. 2. 2010, 11:31
,-)Martino (F) to jsem se pobavila (H)když se to nevezme doslova (Y) je to pravda.. já se snažím uklízet tak nějak průběžně a pak se to dá zvládat v pohodě, psát si vzkazy v prachu (smich)to by mi neprošlo u (svatba) určitě, navíc mám doma dva alergiky... (flower)ale je pravda, že naše děti budou jistě vzpomínat na dětství s radostí a láskou - hlavně na chvíle, kdy jsme s nima "blbly" dováděli, hráli si a tak a ne na to, jak sterilní prostředí jsme dokázaly doma udržet a pak vyčerpané :^)padaly na "ústa" (candle) hezký den! (L)Lenka
Kkristina 18. 2. 2010, 8:39
Ahojte děvčata, je pěkné si přečíst co jste tu všechny napsaly a jsem za to ráda (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y),mějte se krásně (hello) (hello) (hello) (hello)
moravian 17. 2. 2010, 22:53
Teď by to ještě chtělo návod, jak přežít kramování ročního dítěte. *-)
miluska5 17. 2. 2010, 22:26
Je to naprosto trefné.Až na některé věci s Vámi všemi souhlasím.Život se má užívat a ne se stresovat pár rozházenýma věcma.A nakonec v bytě nebo v domě se má hlavně bydlet a mít pohodlí a ne z práce jít na druhou směnu a neustále běhat s hadrem a uklízet.Jsem téhož názoru,strávit volný čas tím co mě baví a hlavně s dětmi.Na to budou rádi vzpomínat,ne na uštvanou ,nervozní maminu.
verusqa 17. 2. 2010, 21:24
Svatá pravda...Když si vzpomenu na ty hrozné uklízecí soboty, když jsme byli ještě malí, tak je mi šoufl, všecko muselo být vyšperkované a naleštěné...Mamča sice občas brblala, že jsme bordeláři a že kdyby bylo v obýváku nas****, tak to skopnem do ložnice ,-) a teď...máme pejska, občas nějaký chloupek, ale jaká je to pohoda, když je vidím, jak se nahánějí po baráku a blbnou (mamči bude 50 ale se psem blbne jako 20cítka) a s tím pořádkem to zase tak nehrotíme, prolítnem barák a je to, rozhodně nevyšťouráváme prach v dírce ve stěně po hřebíku...uklízet by jsme měli hlavně pro sebe a ne pro návštěvy, které nás stejně pomluví, jakej nemáme doma bordel :-D :-D :-D :-D Takže děvčata, nohy na stůl (C) :-p
davulin 19. 2. 2010, 9:09
@verusqa Pravda, my v sobotu naběhli s koberci vyklepat, umývat podlahu...bylo toho tolik na celou sobotu 8-|a teď když to tak není u nás, tak jsem si říkala:"Něco není v pořádku" Ale ono je, také máme doma pejska a jak jsme s ním šťastní!!!!!!!
moravian 17. 2. 2010, 23:02
@verusqa Jó, to si měla přečíst moje matka, když jsme byli malí. :-@
kevinecka 17. 2. 2010, 20:31
Asi tak dva roky zpět jsem to brala jako nutné, pravidelné , nepříjemné každosobotní uklízení...pak jsem se celá upocená svalila a odpočívala...takže sobota byla fuč!!! A proč vlastně?.... *-) Teď to prostě udělám až se dá "napsat do prachu vzkaz", jak bylo zde napsáno :-) a nebo mě někdo upozorní "že by se to už mělo utřít" ! :-D Teď si jen užívám a tvořím...tvořím...tvořím... ,-) a popíjím si přitom (C) Tady na MMB je tolik skvělých nápadů jak líp využít čas a užívat si tak života (L) (D) (Y)
pajjakk 17. 2. 2010, 19:55
Manžel je puntičkář a já flegmatik (né že bych měla doma bordel, ale otrok rozhodně nejsem :-)), takže písnu mužíčkovi do prachu vzkaz a jdu si dát (C) a tvořit (H) Díky za omluvenku (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
Leitz 17. 2. 2010, 18:05
Krásná a pravdivá slova (clamp), já na to přišla už dávno :-$, akorát, že si říkám, že jsem nenarodila proto, abych celý život uklízela (6). A tak si života užívám na "MMB" :-D :-D. Moje babička vždycky říkala, že na světě jsme jen na besedě (D) (D) (D) (D) (D) a je to svatá pravda (flower) (flower) (hello)
JTerry 17. 2. 2010, 17:37
... aaaaa šup do oblíbených ,-) ,-) ,-) (L) (L) (L)
linda173 17. 2. 2010, 17:32
A já dneska uklízela jak divá :-@ ale pak jsem si dala (C) a přečetla tento článek. Opravdu pěkný :-$

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie