Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 46 návštěvníků)

Mašinka Tomáš - zvládne i začátečník

0.0
Mašinka Tomáš - zvládne i začátečník

Postup

Jelikož jsou moje 2 děti fandy mašinky Tomáše a chtěly ho mít na čepici, tak jsem se pokusila mašinku uháčkovat a myslím, že se mi docela povedla. Jelikož jsem úplný začátečník v háčkování a toto je můj úplně první návod, tak mě omluvte pokud bude něco nesrozumitelného.

začala jsem háčkovat 16 řetízkových ok červenou barvou a pak jsem udělala 4 řady krátkými sloupky. Pak jsem vyměnila barvu za bílou (protože šedou aby nebyla tmavá tak jsem nesehnala), další 4 řady bílou krátké sloupky. Pak jsem napojila modrou a háčkovala 22 řad krátké sloupky. V 23 a 24 řadě jsem z každé strany ubrala 1 sloupek a ukončila, takže jsem nahoře měla 12 krátkých sloupků.

černou barvou jsem začala tam kde jsem vynechala krátké sloupky a uháčkovala 2 řady krátkých sloupků, takže jsem jich měla zase plný počet 16 sloupků.

Zvlášť jsem háčkovala komín, protože prvé jsem komín háčkovala v modré barvě, ale úplně to zapadlo a nevypadalo to dobře, tak vypadá komín plasticky.. Komín je černou barvou . začala jsem 8 řetízkových oka a krátkými sloupky jsem uháčkovala 4 řady a pak u jsem háčkovala 14 řad 4 krátké sloupky, které vycházejí uprostřed komína.

Obličej jsem udělala bílou. Deset krátkých sloupků a 3 řady. V první řadě jsem přídávala v každém 2 sloupku 2 ks do jednoho. Ve 2 řadě jsem do každého 3 sloupku přidávala 2 ks do jednoho.a ve 3 řadě jsem přidávala do každého 4 sloupku 2 krátké sloupky do jednoho.

A naposledy zbývají uháčkovat malé černé kolečka, to je 5 krátkých sloupků jen jedna řada a druhá řada už je žlutá.
a pak stačí jen vyšít obličej a nárazníky. Pak přišít komín a na něj přišít obličej a je hotovo.

Ja jsem háčkovala z bavlny, kterou jsem měla dvojitě, protože jsem to zkoušela.

Snad jste to pochopili, pokud ne tak se ptejte. Zkusím ještě vložit naskenovaný rozpis pro lepší

naskenovaný obrázek - líp mi to nešlo

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

mametka2 30. 1. 2012, 20:51
Dobrý den, moc děkuji za návod, je to perfektní nápad a hned jsem ho využila na dárek pro syna mojí kamarádky (Y) Markéta
Dasha1 25. 8. 2010, 10:49
Syn viděl mašinku na obrázku ted když jsem si ji prohlížela a hned ji chce, tak odpoledne se pouším do čepičky na podzim a mašinku k ní pak udelam, díky za navod (Y)
Mourinka 9. 4. 2010, 10:35
super, moc děkuji za tip, stále jsem nevěděla, čím Ondráškovi ozvláštnit čepičku (Y) (Y) (Y)
Jimich 9. 4. 2010, 10:29
Dobrý den, moc hezká čepička a mašinka taky. Mohla bych poprosit ještě o návod na tu čepičku? Moc se mi líbí, že má krytí i na ouška a kšiltík. Na jaro úplně supr. Děkuji moc. Jindra M.
vitor 10. 4. 2010, 16:25
@Jimich Dobrý den, tak čepičku jsem zkoušela a protože já mám ráda zakryté ouška tak jsem tam přiháčkovala klapky na ouška. háčkovala jsem z vlny Elian a střídala jsem jednu řadu bílou a druhou hnědou a dělala jsem ji podle návodu - Jednoduchá háčkovaná čepička s kytičkami - http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=1723 pak jsem udělala kšilt, ale ten jsem si musela změnšit, protože Matoušek ma malou hlavu, takže jsem ji zkrátila asi o 6 sloupků a dělal jsem to podle návodu - Háčkovaný kšilt k bekovce - http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=835, ale kšilt jsem měla ve dvoje, protože když jsem to udělal v jedno tak nedržel, ale teď jsem objevila ještě jeden kšilt a už jsem ho i vyzkoušela a zdá se mi lepší - Bekovka http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=3673 No pak jsem si odměřila ouška, nasadila jsem mu to na hlavu a přiháčkovala jsem na čepičku 12 dl sloupku - 2 řady a pak jsem ještě udělal třetí řadu a tu jsem z každé strany ubrala o 2 dl sloupky, takže se to trošku zakulatilo. Snad vám to stačí, pokud nebudete něčemu rozumět tak se ptejte.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie