Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 10 návštěvníků)

dekorační květy

0.0
dekorační květy

Postup

Užijete pro ozdobu dortů. Kdo neumí dělat s potahovací hmotou, může mít i tak krásné dorty nebo doma dekoraci. Jde to rychle a nepřesnosti nevadí.
příprava : obyč. bílý papír, kousek žlutého krepového papíru, párátka, kousek izolepy, lepidlo, nůžky

Velký papír (A4) přehneme na půl, nejlépe tak dva až čtyři najednou, tak to jde dobře stříhat. Po přehnutí na vzniklé polovině uděláme síť, kam budeme kreslit obrys květů. Vychází to asi 7x7,5 cm. Pak jen tak rukou zhruba do podoby květu načrtneme čtyři velké a čtyři malé okvětní lístky, pěkně na střídačku.

Vystříhneme, není nutná přesnost, v přírodě také nejsou všechny květy stejné. Jeden velký lístek odstřihneme (třeba ten, co se nám nejmíň povedl) a nůžkami opatrně nastříhneme květ do prostředka.

Na párátka namotáme žlutý krepový papír. Nejlepší jsou trojúhelníčky. Párátko položíme na prostředek, přes párátko ohneme horní roh trojúhelníku a ze stran na párátko namotáme postanní rohy z trojúhelníku.

Párátko s namotaným krepákem vložíme doprostřed květu. Květ okolo něj obtočíme, jeden malý krajový lístek polepíme lepidlem a slepíme ho s druhým malým krajovým lístkem. Pro lepší držení můžeme zadní část malých lístků ještě slepit izolepou.

Proužek izolepy použijeme také na zpevnění květu. Malým proužkem obtočíme celý spodek květu, tím si spojíme bílou a žlutou část s párátkem.

Velké lístky opatrně prsty stočíme, aby vypadaly jako rozvinuté. A výsledek je parádní. Můžete s nimi zdobit dorty nebo kamkoli jinam. Nepřesnosti nevadí.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie