Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 13 návštěvníků)

bačkůrky pro mimi

0.0
bačkůrky pro mimi

Postup

Bačkůrky – pletené

Vzor:
I: vroubkový vzor – lícové i rubové řady hladce
II: pružný vzor – 1 oko hladce, 1 oko obrace, pleteme stále nad sebou
III: ažurové dírky – krajové oko, 2 oka splést hladce, 1 oko nahodit, opakujeme do konce řady a nakonec opět krajové oko

Nahodíme 41 ok a vzorem I upleteme 7 cm vysoký lem (40 řad = 20 vroubků).
Dále upleteme 1 řadu hladce (líc), 1 řadu vzorem II a 1 řadu vzorem III.
Pak z obou stran převedeme na pomocné jehlice po 15 okách. Na středních 11 okách pokračujeme pletením nártu, upleteme vzorem I 20 řad (10 vroubků).
Dále převedeme 15 ok z pomocné jehlice, nahodíme 11 ok podél jedné strany nártu, přidáme 11 středních ok, nahodíme 11 ok podél druhé strany nártu a převedeme 15 ok z pomocné jehlice – máme 63 ok.
Pleteme vzorem I 12 řad (6 vroubků).
Dále vypleteme podrážku- nejprve z obou stran převedeme 26 ok na pomocné jehlice a pokračujeme na středních 11 okách, při pletení vždy z obou stran splétáme krajní oka (na pravé straně spleteme 2 oka hladce, tzn. poslední oko na pomocnou jehlici s 1. okem podrážky (z 11 středních ok), na levé straně spleteme 11. oko (poslední oko podrážky) s 1.okem na pomocné jehlici – oka splétáme přetažením: 1 oko sejmout, 1 oko hladce a sejmuté oko přes ně přetáhnout). Oka splétáme do doby, kdy na pomocných jehlicích zbyde pouze posledních 6 ok, pak práci ukončíme.
Druhou bačkůrku pleteme stejně.
Dokončení – sešijeme šev. Řadou direk provlékneme kroucenou šnůrku nebo šnůrku uháčkovanou z řetízkových ok, uvážeme ji na mašličku. Lem přehneme.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

andi1 16. 5. 2010, 10:26

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie