Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 7 návštěvníků)

Lepení s použitím krakelovacího laku...

0.0
Lepení s použitím krakelovacího laku...

Postup

navazuji na svůj předešlý návod...

Tento návod nemám nafocený, tak se pokusím alespoň slovně popsat. Potřebujeme vše, co k normálnímu lepení a navíc máme krakelovací lak (já mám opět od Nerchau) .Materiál který budeme tvořit, natřu spodní barvou - může být jakýkoliv odstín -prostě takový jaký chcete, aby vykukoval těma rozpraskanýma dírama..:-)Na obrázku který vidíte jsem spodek namalavala bílou a jen lehce napatinovala palisandrem. A necháme pořádně zaschnout.
Pokud chceme, aby obrázek nebyl od krakelovacího laku "popraskaný" přilepíme ho a krakelujeme jen okolo něj. Pokud chceme, aby byl rozpraskaný, nalepíme ho, až natřeme celou plochu krakelovacím lakem.

Krakelovací lak používáme takto: Pokud chceme jen lehké prasklinky, použijeme slabou vrstvu... pro velké praskliny natřeme tlužčí vrstvu. Natíráme nejlépe jedním směrem (ne tedy cik cak). A musíme nechat pořádně, ale fakt pořádne zaschnout. Po zaschnutí si vezmeme vrchní barvu (v tomto případě jsem vzala opět bílou) a opět jedním směrem a vždy jen jedním tahem přetřeme krakelovací lak.
A teď by už to mělo vytvořit ten požadovaný efekt rozpraskání.
Pokud jsme obrázek ještě nenalepily, uděláme to teď, ale zase až po zaschnutí.

Je to trochem zdlouhavější postup, ale výsledek většinou fakt stojí za námahu..:-)))

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Olinka62 8. 6. 2010, 15:47
vyzkoušela jsem na košíčcích a vypadá to dobře
pajka12 3. 6. 2010, 21:34
Teda doporučuju ( i výrobce) použít dvě kontrastní barvy. např.hnědou a bílou, protože jinak vám ty prasklinky z větší dálky nepůjdou vidět.V tomto případě hnědou samozřejmě dospod, aby prosvítaly jen prasklinky :-)
Daissyna 3. 6. 2010, 22:44
@pajka12 ano ano..pro efekt je to tak mnohem lepší...já to v tomto případě dělala tak proto, aby to mělo spíš jako oprýskaný starý vzhled.... :-$

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie