Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 13 návštěvníků)

Deník našeho děťátka

0.0
Deník našeho děťátka

Postup

Než se dcera narodila, dostali jsme s manželem, jako dárek, tento Deník našeho děťátka.
Rok jsem dceři zapisovala důležité události a lepila fotky.
Potom jsem si řekla, že by nebylo špatné ještě chvíli pokračovat, aby měla jednou na stará kolena co číst :-)), koupila jsem blok s tvrdými deskami a začala.....
Dceři už bude 2,5 roku a stále si ještě najdu chviličku, abych jí zapsala do deníčku.

V kupovaném deníčku jsou stránky na :
narození, první dny, křtiny, rodokmen, první jídlo, spánek, nejmilejší hračky, koupání a hry ve vodě, poprvé z domova, první Vánoce, první cestování, první narozeniny, první krůčky, vzpomínky, návštěvy u lékaře, významné události, plány do budoucnosti a kalendář na jeden rok ( u tohoto deníčku byly i nálepky: první úsměv, příchod domů, poprvé v postýlce, stříhání nehtů, první návštěva u lékaře, první koupel, první láhev, uchopení předmětu, držení hlavičky, první oslava, první pusa, očkování, poprvé lžičkou a další )

Každý měsíc se zapisuje: Hmotnost, délka, spánkový režim, chování dítěte při krmení, oblíbené jídlo, lékařská vyšetření, oblíbené vycházky, typický den, nové návyky a dovednosti, tělesné změny, nové zvuky, oblíbené činnosti. + místo na vlepení fotografie

Ještě nedodělaná mašinka, kde jsou v okýnkách "fotky" z foto indexu, který dávají k vyvolaným fotografiím.

otisk ručky a nožky, pramínek vlasů,......

Důležité události ze dne narození dcery, výstřižky z novin,....

Umím kreslit

Jednou za čas nechám dceři pomalovat nějakou stránku nebo vlepím menší výrobek.

umím kreslit

Když někde objevím obrázek hračky, kterou máme doma....

jedna stránečka z dovolené

Kalendář ( na každý měsíc mám takovou tabulku - podle koupeného deníčku - a tam každý den zapíšu to nejdůležitější, co se stalo - např. výlety, různé akce,... ). V deníčku máme i diplomy z různých akcí, pozvánky na narozeniny, vstupenky, ..... prostě co nás napadne:-). Deníček různě zdobím obrázky, fotkami,...

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

chopper Jája 6. 7. 2010, 10:40
U prvního jsem to žrala a psala každou maličkost, lezla jsem mu v patách s foťákem v ruce a čekala na jeho první smích, slovo, pláč ap.......U druhého už to bylo o dost klidnější, dokonce jsem dopisovala rok zpátky .....a teď u třetího ......no prostě knížku koupenou mám a kdy k ní zasednu je ve hvězdách *-) ,-) ,-) ,-) ,-)Jinak to máte hezky uděláno (Y)
Krtečková 6. 7. 2010, 9:24
Taky vedu našemu (Z) deník od narození.....ale teď už jednou za čas k tomu zasednu a dopisuju....ale vlasy ty skované máme,otisky taky máme....a pak tam mám napsané kdy třeba jel poprvé autobusem v kočárku,nebo kdy byl poprvé nakupovat ,-),Paragon od naší první Avenťácké lahvičky....občas si to pročítám a říkám si jak ten čas letí (F)
máculka 01 5. 7. 2010, 22:12
Já taky píšu klukům denník(teď už spíš občastník). staršímu už bude 11 let a mladšímu bude 7let a každý má zápisky od miminka. Je to sranda přečíst si co bylo třeba před osmi lety,na spoustu věcí už bych si nevzpomělaA někdy mě píchne u srdíčka,jak byli malincí a teď už to je pryč. Co se stane zajímavého nebo důležitého,jejich hlášky i bolístky si píšu do diáře a pak to jednou za čas přepíšu. Akorát bych to v budoucnu měla přepsat tak,aby měl každý svůj....
ZabkaZacka 3. 7. 2010, 7:43
Počkejte, Míšo, však vás to u druhého přejde... (H) nemyslím tím nic špatného, taky jsem staršímu psala do stejné knížky, jako vy, měl to parádně vychytané, ale druhého už tak trochu šidím...ne, že bych chtěla, to rozhodně ne, ale on má ten svůj deník popsaný opravdu jen z malé části...no, uvidíte sama, třeba jste šikovnější a vše budete se dvěma stíhat líp, než já... (flower)
muchomurka8 6. 7. 2010, 17:23
@ZabkaZacka Paní Moniko, vím, že u druhého dítka už nebude třeba tolik času, ale také záleží na tom, jak rychle máte děti po sobě a jak jsou klidné [A] (palice) (comp) :-) :-). Snad si najdu aspoň chvilku na ty nejdůležitější události aspoň do toho roku. Člověk se rád podívá, jak to bylo. Mamka mi také rok vedla deníček, je to taková hezká vzpomínka. Mám i svůj deník z těhotenství a do roku dcery ještě jeden dost podrobný deníček, třeba se to bude někdy hodit (pst)
linda173 2. 7. 2010, 10:56
Já taky píšu malé deník od narození, ale to jsem si koupila sešit velikosti A4 v tvrdých deskách a maluju tam různé obrázky, lepím fotky a samozřejmě píšu ty hlavní události a je to milé, když se člověk pozpátku podívá na to svoje miminko (L)
lenkasta 2. 7. 2010, 10:07
(Y) pěkné také vedu nasim klukům deníčky stašímu už budou pomalu čtyři /to to ale letí/ a mladšímu teprve pět měsíců - sama si ráda deníčky sem tam prohlédnu a zavzpomínám jaké to bylo miminko :-)
petromila2 1. 7. 2010, 17:33
Super!! máte to hezky vymakané. Našemu malému byl před čtrnácti dny rok. A musím se přiznat, že mu zatím také vedu deník - co ochutnal poprve, jak se jmenují jeho hračky, jaké máme pro něj přezdívky, jaké básničky mu říkáme, jak roste........ zatím mu to ale vedu jen v excelu!! Dát to do nějakého knižního formátu zatím nemám moc čas..... Hezký den Petra (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie