Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 63 návštěvníků)

motýlková k bundičce

0.0
motýlková k bundičce

Postup

Pro velký ohlas píšu svůj první návod na čepičku. Doufám, že to bude srozumitelné, když tak mi napiště do vzkazů a ráda vše odpovím.
Čepička je dělaná z dvojité Camilly na háčku č. 3 na obvod hlavičky 47 cm, hloubka 17 cm.

1. 3 ŘO spojíme v kruh
2. 1ŘO + 6 KS (nespojujeme v kruh, ale pokračujeme dál DS do šneka, takhle děláme celkem 5 řad - popis níže)
3. na poslední KS navážeme DS ( do každého KS píchneme dvakrát - tím zvětšujeme ovod)
4. čvrtou řadu děláme tak, že zdvojujeme každýdruhý DS
5. pátou řadu děláme tak, že zdvojujeme každý třetí DS
6. začínáme vzorek, vynecháme 2 oka v třetím uděláme vějířek z 9 DS, vynecháme 2 oka pichneme do oka, uděláme 1 KS, vynecháme 2 oka a uděláme vějířek z 9 DS, vynecháme 2 oka a uděláme 1 KS, tak pokračujeme až do konce řady.
7. dorovnáváme vějířky.
Začneme tak, že uděláme 2 ŘO, každého oka vějířku uděláme 1DS, na vrcholku vějířku uděláme 1KS, sloupky se musí povolovat případně utahovat tak, aby byla řada rovná, záleží na zručnosti. řadu ukončíme pevným okem ve sloupku z 2 ŘO. Tak se řada vyrovná,
8. opět vějířky z 9 DS, jen začneme obráceně, první uděláme 1 KS, vynecháme 2 ŘO a děláme řetízek, do jednoho ŘO vpíchneme 9 krát DS, vynecháme 2 ŘO, do 3 ŘO 1 KS a tak pokračujeme dál v celé řadě.
9. vyrovnáváme řadu, ale tady POZOR, nevpichujeme do každého oka vějířku - čepička by se stále rozšiřovala. Já to dělala tak, že jsem navrcholku vynechala poslední DS udělala jsem 1 KS a vynechala 1 DS pak udělala 4 DS a vynechala 1 DS, následoval další vějířek. Tak na vějířku nebylo 8 DS a 1 KS, ale jen 5 DS a 1KS

pokračujete v řadách tak jak potřebujete,ukončíme vyrovnáním řad.

lem je dělaný z KS celkem dvě řady.
Poslední růžová řada: 1 ŘO, 3 KS, do 4 oka uděláme 1 KS+1ŘO+1KS, dále opět 3 KS, ve 4 oku 1KS+1ŘO+1KS


Ozdobíme jak chceme. Já uháčkovala motýla, našila pošila flitrama a korálkama, protože tohle máme fakt moc rády. Stejným vzorkem hodlám udělat ještě návleky a šálu.

Milé háčkařky, hodně zdaru, ať se daří, kdyby byl problém ráda zodpovím. Neumím návody psát a abych řekla pravdu, tak pokud není opravdu napsaný pro "blbce" tak podle něj neumím ani dělat. :-D

Romana

PS: přidala jsem obrázkový návod ke dvoum řadám, snad to trochu pomůže.

Takhle vypadá ukončená rovná řada

vynecháve 2 ŘO a z 9 DS děláme vějířek

vynecháme další 2 ŘO a do třetího ŘO uděláme 1 KS

takhle vypadá ukončení řady vějířkem

ukončíme pevným okem

začínáme dorovnávací řadu...tam kde jsme ukončili pevným okem, uděláme 2 nebo 3 ŘO.

Vyrovnávání vychází cca vynechat 1 ŘO. Takže vynecháme 1 ŘO a v druhém uděláme 1 DS.

opět vynecháme 1 ŘO a do dalšího uděláme 1 KS

TAKHLE VYPADÁ DOROVNÁNÍ 2,5 VĚJÍŘKU

ŘADU UKONČÍME PEVNÝM OKEM

Čepička od Helena S. (hela1007) ID 198441

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

danaaaa (upraveno) 19. 9. 2010, 23:44
Dobrý večer Romčo, mohu se zeptat kolik je prvních vějířků ( udělaných z 9 DS). Jsou tam čtyři a nebo jich tam má být pět . ,-) Moc děkuji za radu Dana
Romanca 20. 9. 2010, 7:03
@danaaaa dobrý den, ty fotky co jsem přidala nejsou dělané na čepici. Dodělávala jsem Natalce ještě návleky a šálu...tohle jsou zrovna návleky a vějířků tam je 6. Na čepičce je prvních vějířků 12 a pak je jich vlastně stále 12. Jestli můžu ale poradit, tak tu dorovnávací řadu už ty ubírejte (dělejte DS vždy ob očko. Příjde mi, že ji má Natalka nahoře zbytečně šiřokou. No jo, pokus omyl, vymyslím si vzorek a pak tápu. ,-) ,-) ,-) ,-)
danaaaa 20. 9. 2010, 8:23
@Romanca Jé Romčo, tak to jsem teď jelen. :-o. :-D. U 5 řady mám celkém 24 DS a z toho my vycházejí pouze 4 vějířky. :´(. Tak nevím kde dělám chybu. Jdu bádat :-$ D.
Romanca 20. 9. 2010, 11:58
@danaaaa Danuš to je nějak moc a málo vějířků. Začnete vějířkem. pak vynecháte dvě očka a do třetího píchnete jen KS nebo pevné oko. pak zase vynecháte dvě oka a zase děláte vějířek. Měla byste jich mít aspoň 10.
Romanca 20. 9. 2010, 12:04
@Romanca teď mě to teprve došlo. že máte málo těch DS. Zdvojovalaste řady? Problém bude někde v základu - v tom šneku. Když tak mi to nafoťte a pošlete na mail. podívam se na to. Romana.Cajtchamlova@seznam.cz
petuza 11. 9. 2010, 10:40
Čepička je nádherná :) jsem začátečnice a pořád mi nejde do hlavy jak na zvířátka či jiné ozdůbky... Motýla jste uháčkovala zvlášť a pak přišila? Děkuji P.
Romanca 11. 9. 2010, 16:22
@petuza Petruško, děkuji. Já jsem taky začátečník, ale co můžu poradím. Určitě nedělám vše tak jak se přesně má, ale hlavně, že to splní svůj účel ne? ,-) Všechny ozdoby co dělám na čepičky, tak dělám zlvášť a pak přišívám. Toho motýlak jsem prostě háčkovala jen z KS a ŘO. Vůbec to není těžké. no a pak podle potřeby přišila, ozdobila flitrama a korálkama a bylo.
petuza 12. 9. 2010, 11:50
@Romanca Tak před Vámi jako začátečnicí teda smekám ... :) A moc děkuji za radu pokusím se něco podobného taky spáchat :)
Romanca 12. 9. 2010, 13:15
@petuza Budu se těšit na fotečku. (P) (P) No jo, háčkuju asi půl roku.
LenHav 11. 9. 2010, 10:09
Jééé, Romčo, díky za návod na krásnou čepičku (L) (L) (L) (L) moc se mi ten vzoreček líbil, když jsem ho u Vás viděla, ale neodvážila jsem se požádat ,-)
Romanca (upraveno) 11. 9. 2010, 16:46
@LenHav Leni, vy jste blázen. :-D Já od vás chci kde co, co děláte a vy se prostě nezeptáte na jeden vymyšlený vzorek? +o( Jo a přiznám se, původně měl vypadat úplně jinak, jenže mi to nevyšlo jak jsem chtěla ,-) ,-) ,-) ,-)
LenHav 11. 9. 2010, 18:57
@Romanca ,-) ,-) ,-) No tak jsem si říkala, že si ho třeba budete chtít chránit :-$ no to se tak stane, že si to člověk nějak vymyslí a pak z toho vyleze něco úúúúplně jiného ,-) ,-) ,-)
Romanca 12. 9. 2010, 7:41
@LenHav +o( chránit, není co. ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) Leni, kdyby ten návod byl nesrozumitelný, tak mi písněte a spolu to dáme nějak dohromady, já to vážně neumím psát.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie