Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 38 návštěvníků)

Levandulová mýdélka

0.0
Levandulová mýdélka

Postup

...budeme potřebovat
-sušenou levandulku (nebo jinou sušenou kytičku)
-obyčejné mýdlo, nebo i zbytky (bílé nebo i barevné - jaké kdo radši)
-vřelou vodu
-mísu na umíchání "těsta"
-vařečku
-vykrajovátka (z těch mi to šlo lépe) či formičky na cukroví
-fantazii :o)
...... mýdlo nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme bylinku - já použila levandulové sušené kvítky a nadrcené lupínky, zalijeme maličko vřelou vodu (jen tak jemně pokropit) a zpracujeme - možno vařečkou, ale jde to i rukama, té vřelé vody je tam opravdu jen trošku, takže to nepálí - vypracujeme hmotu tuhou asi jako modurit. Pak vmačkávám do vykrajovátek a je-li celé plné, jde lehve vytlačit. Já si pomohla i tím, že jsem měla vykrajovátka nahřátá z vřelé vpdy, takže to šlo skvěle. Odložíme na pečící papír a na vzduchu dosušíme......
..........fantazii se meze nekladou, takže to jde i tvarovat jen rukama do čtverečků či jiných tvarů...
..........je možné i udělat špějlí či párátkem dírku a po zaschnutí protáhnout provázek na zavěšení...
URČITĚ jsou i jiné způsoby výroby domácích voňavých okrasných mýdélek...my zkusili tento - šlo to i dětem a byly nadšené :o)))

...nastrouháme mýdlo (na obyčejném kuchyňském struhadle - jde to skvěle...)

...přidáme bylinku..a trošku vřelé vody a vypracujeme těstíčko....

...vmačkáváme do vykrajovátek...

...jemným tlakem vytlačíme z vykrajovátka...

...skládáme na pečící papír...

...na vzduchu sušíme...

...s provázkem...

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

jarkao 31. 8. 2012, 10:10
Skvělý návod, děti to také nadchlo. Bála jsem se těch formiček, jak to půjde a šlo to skvěle. Jen jsem tam asi dala moc vody a moc míchala, protože se udělaly buiblinky a po usušení to není úplně hladké - vypadají, jak již omydlená. Zkusím to ještě nějak osmirglovat :-) Moc díky!!!
Moselka 30. 9. 2010, 11:42
super (Y) (Y) (Y), už mám první exemplář, neměla jsem žádné sušené kytičky, tak jsem přidala lžičku kakaa a je to taky zajímavé, asi spíš ale na ozdobu ,-)
aknirok 26. 10. 2010, 12:06
@Moselka Marcel, tak to musí být také pěkné...já je mám taky jen na dekoraci...vložte fotečku (Y) (Y) (Y)...pěkný den...Radka
Jarmila80 17. 9. 2010, 11:17
Dobrý den Radko, tak jsem zkoušela mydélka také a musím říct, že vypadají nepěkně. Ony mi totiž zhnědly. Použila jsem sušenou levanduli a dodržela Váš postup. Vy je máte moc pěkné, moje můžu akorát tak vyhodit. Mám dát příště méně vody? nebo kde jsem udělala chybu? ,-) J.
aknirok 26. 10. 2010, 12:05
@Jarmila80 Jarmilko, omlouvám se, až dnes jsem četla váš komentík *-)ale netuším, kde je zakopaný pes...já míchala dokonce levanduli sušenou loňskou s letošní a není to hnědé...zkuste nejprve namíchat hmotu s vodou a teprve pak zapracovat kvítka levandulky...ať se zadaří...pěkný den...Radka (hello) (hello) (hello)
pajka12 15. 9. 2010, 21:17
Děkuji za skvělý návod, já to kdysi nastrouhané rozpuštěla ve vodní lázni a bylo u toho varování: POZOR nesmí se dostat k přímému ohni, jinak se vznítí. Ale na toto si troufnu i s dětma a vtlačíme to do silikonových andílkovských formiček. Hned zítra běžím koupit levanduli a mýdla.
aknirok 26. 10. 2010, 12:02
@pajka12 Pavli, tak až vytvoříte, určitě vložte fotečku (Y) (hello) (flower)
kifun 14. 9. 2010, 12:33
(F) (F) (F)skvělý návod. (L)
aknirok 14. 9. 2010, 14:40
@kifun (hello) (hello) (L) (L) (F) (F) (hello) (hello)
dražka 14. 9. 2010, 11:44
krásný návod, díky (Y) (Y) (Y)
aknirok 14. 9. 2010, 14:40
@dražka (F) (F) (L) (L) (hello) (hello)
Lionka 14. 9. 2010, 10:30
jůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) a jak s tou parfemací mýdla? neznám žádné,co by nebylo parfemované....
aknirok 14. 9. 2010, 10:46
@Lionka já využila úplně obyčejné (už nevím značku) , pravda trošku voní, ale jen málo a ta levandulka ho přetloukla, možná časem více vystoupí zase vůně mýdla, ale mám je položené v košíku v koupelně, tak to nebude tak vadit ... bylo to jen z nouze-cnost, když nebyla spec. hmota na mýdla a příjemné zužitkování zbytků či obyč. mýdel...a pro tvoření s dětma to bohatě stačí ... naši kluci (9let) byli nadšení a dárečky pro babi k svátku byly hotové...hezký den Radka
hana2 14. 9. 2010, 10:05
Ďakujem za návod, presne toto som už dlho na nete hľadala. Včera mi to v poradni v sekcii Bydlení poradila pani Jitka. Ona ešte v návode má, že sa tam môže pridať vonný olej. A ja zase rozmýšľam, že tam pridám hrebíčky - korenie.
aknirok 14. 9. 2010, 10:29
@hana2 Hani, stopro tam jde dát vonný olej, jen já ho doma nemám, jako ani tu spec. hmotu na výrobu mýdel...ale ovonět to jde čímkoliv :o))) podle chuti :o)) U nás je to vždy taková rychlovka,momentální nápad něco vyzkoušet, vyrobit..takževětšinou co dům dal, protože já moc neplánuju :o) a tak mi občas nějaká ingredience chybí...ale když chce člověk něco vytvořit, vždycky se najde řešení...Tak ať se dílko daří !!! ,-) ,-) ,-) :-) :-) :-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie