Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí mazlíčci

Přidat návod
(návod si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jak odnaučit kocourka čůrat kde se nemá :o)

0.0
Jak odnaučit kocourka čůrat kde se nemá :o)

Postup

Ahojky bydlenky,
Náš kocourek nám začal čůrat na kobereček u WC. Zkusila jsme různé spreje, ale bez výsledku. Nakonec pomohl obyčejný citrón :o)

Našla jsme na netu, že kočkám smrdí citrusy, takže jsme kobereček řádně vydrhla a vyprala a jednou za 2-3 dny jej potřu rozpůným citrónem a náš Mišu se mu obloukem vyhýbá :)

Možná máte některá podobný problém, tak vyzkoušejte :)

PS: jde na jakýkoliv textil, ale zkusila bych jestli nezůstanou flíčky, mě nezůstali :)
Chemický citrón nefunguje ..

Přišla jsem na další podstatnou věc, z koberečku nesmí být cítit kočičina protože pak se občas neudrží :o( nejlépe to funguje na novým :o))) než začne Mišu řádit

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

P.A.V.L.A 12. 1. 2015, 18:05
(Y) (Y) (Y)
ivadracek 12. 1. 2015, 12:12
Mě se to stávalo když nebyl čisty WC záchod když tam je toho moc také jim to vadí hlavně stolice
Gr0ovy 4. 2. 2013, 23:14
Myslíš že yb to mohlo fungovat i na dráty? Sprej jí chvíli smrdí a pak po nich zase jde, už nám uplně zničila teploměr a teď se začla pouštět do modemu :(
Auško 14. 11. 2013, 2:54
@Gr0ovy dostala jsem se až dneska :) ne na dráty fungují jedině chrániče (husí krky) nebo lišty :) máme doma vše v lištách, je schopný kousat šnůru od vysavače když vysávám 8o| 8o|
uXa. 24. 8. 2011, 19:12
nedalo mi to a musím se přidat k diskuzi :) Doma mám 2kočičky a jedna prostě z ničeho nic začala čůrat všude, pod postel, taktéž na kobereček na chodbě a když už se i vykakala v kuchyni,tak jsem se začala pídit proč to vlastně dělá,když s ní nikdy problém nebyl. Musím podotknout, že mají krytý záchůdek se dvířky!! A jednou,když jsem ji tak pozorovala a viděla jsem, že se chystá opět na kobereček, vzala jsem jí a "nacpala" na záchůdek, tam se normálně vyčůrala. Ale na druhý den zase vedle.... tak mě napadlo, odstranit dvířka a ejhle, najednou začala zase chodit na záchůdek (Y) takže z vlastní zkušenosti bych radila,hledat příčinu, může to být vážně cokoli...kočka je svým pánem,takže když ji prostě ty dvířka vadily,postavila si svou hlavu a dávala najevo,že je tam nechce. Může to být i třeba i onemocnění močových cest. Ta druhá mi tak onemocněla a taky to dávala najevo, vyčůrala se mi do postele,pořád hrabala před záchůdkem a když do něj vlezla,tak nečůrala,nebo naopak čůrala častěji než obvykle. Dostaly jsme antibiotika,dietu a teď je všechno zase v pořádku. Jinak ještě se mi taky vyčůraly jinam, když měly v záchůdku málo písku. Anebo nedostatek záchudků. Na jednu kočku by měly připadat 2 wc, já mám dvě kočky a 2toalety a to jim vyhovuje,jednou jsem jeden zrušila a taky se jim to nelíbilo a jedna z nich začala chodit jinam. Kočka je prostě dominantní zvíře a když se jí něco nelíbí dává to svým způsobem najevo. Naopak se mi vůbec neosvědčilo máchání čumáčku v loužičce. Navíc kočka z toho může mít stres a později psychické problémy,takže to bych moc nedoporučovala. V každém případě, každá číča je jiná,a na každou platí něco jiného. (Y) jen jsem se chtěla podělit o své zkušenosti,tak mnoho zdaru s loužičkami :-D :-D
Tabby 6. 7. 2011, 22:54
Koček jsme měli již bezpočet. Je třeba vychovávat od kotěte! Možná se to někomu bude zdát drastické, ale jediné, co zabírá vždy a na sto procent je to, že jakmile kotě udělá loužičku tam, kde nemá, chytit ho za flígr, vymáchat mu v tom čumáček a protože toto kočky coby dominantní tvorové absolutně nesnáší, nestrpí, aby se jim to přihodilo ještě jednou, to by bylo pod jejich úroveň. A okamžitě upalují na kočičí WC.Též u již dospělé kočky to funguje, přivandrovalo jich k nám už bezpočet - vymáchat čumák, případně rošku třepnout po zadečku. A nic si už nedovolí ani omylem. Jednou nám taky kocour stále lezl na klec s andulkama - ty mu nedaly spát celé dny. Ten pacholek už nevěděl, jak by je z té klece vytáhl. Zaměstnávalo ho to 24 hodin denně. Domluvy nepomáhaly. Tak se jednou manžel naštval a když kocour zas seděl na kleci, vzal ho přes kožich plácačkou na mouchy. Ale opravdu ho tíhnul, nešetřil ho vůbec. Od té doby tu klec kocour obcházel velkým obloukem, bál se na ní snad i podívat! K manželovi se pak lísal jako nikdy. Konečně mu totiž někdo ukázal, kdo je doma pánem. Je to jako s dětma - jak říkal můj otec : po patnáctém nevyslyšeném napomenutí následuje "přesdržka". Mnohdy to i dodržel.... a přežili jsme ...... :-))). Přežíjí tedy i kočky, nebojte!
simonadoc 1. 1. 2013, 13:46
@Tabby Souhlas. Kocour (roční maiňák) opakovaně močil kam neměl, jednou jsem ho zčerstva chytil za flígr a vymáchal mu v tom hubu. Doslova 3D. Pořádně ze všech stran a nemilosrdně. Pak se proletěl chodbou a ještě to schytal koštětem. Poté jsem musel do práce. Jen zabouchly dveře, kocour se prý odvážil vylézt. Po mém příjezdu byl velmi nesvůj. Bylo vidět, že se mě bojí, tak jsem ho šel pohladit. Kolem tlamy mu byla stále cítit moč, bylo vidět, že jsem ho tímto doslova ponížil a doufám, že už si nebude chtít dát repete... Teď je den po incidentu a chodí pravidelně na wc. V případě, že to nebude chtít pochopit, zase bude celý den čuchat vlastní moč. 8-| Já ho to odnaučím. Bořek (manžel přispívající)
lupen82 2. 7. 2011, 17:00
Ahojky,zdravím všechny co mají doma kočičáky.Já mám doma 2 kocoury,a ty mi postupně začali čůrat do postele na peřinu,na zem v ložnici a v předsíni.A tak jezdíme každý týden na veterinu,dostali jsme antibiotika,želatinové kuličky na zánět močových cest a dietní žrádlo od Hill´s.V moči máme písek a krev,proto chodíme čůrat mimo záchod,ale jen jednou denně.Snad to bude dobrý a uzdravíme se (kocka).KLÁRA
geginka 11. 5. 2011, 16:35
Nám Sněhurka s chutí čůrá návštěvám do bot. Je to na zabití. Než se přivítáme a ona už se ochomejtá a jako že se vítá..... a je nacvrnkáno. Taky nevím jak na ni.Je hluchá, tak ani ven vyhodit nejde. Smlsla by si na ni asi první noc liška.
sokorka 13. 2. 2011, 10:00
my zkoušeli ocet. Ten taky funguje. A díky za typ. (Y)
Sloníci 15. 1. 2011, 21:48
Nechci vás děsit, ale kocour většinou čůrá mimo,když má něco s moč. cestama. Možná by nebylo od věci vzít moč na rozbor k vetovi, jen pro klid. *-)
Auško 17. 1. 2011, 17:00
@Sloníci děkuji za radu, ale uveterináře jsme byly naposledy před 2 měsíci a všecko bylo ok,bylo mi řečeno,že může značkovat své teritorium :-(
sokorka 13. 2. 2011, 10:01
@Auško přesně. na to pomáhá jen kastrace ,-)
Auško 17. 2. 2011, 23:05
@sokorka nepomohla :) :)
klejinecka 17. 11. 2010, 13:30
Náš kocour taky čůrá na podložku před záchodem. Když podložku pocitronoju, bude chtít přes ni chodit vůbec do záchodu?Aby pak nechodil úplně někam jinam :-o
Auško 23. 11. 2010, 12:57
@klejinecka Tak to nevím my máme wc pro kočku v předsíni, ale když se koupu tak ke mně normálně jde .... i když předložce se vyhne :)
margot80 12. 11. 2010, 9:13
Ahoj diky za tip ony sou snad ty ludry vsude stejne ,-)mamka ma taky kocku ta kdyz umrel tatka asi na protest zacla chodit do vany to je jeste na uklid nejschudnejsi ale ten puch jak prijde z prace (6) no a moje zlaticko taky obcurava ty koberecky tak snad citrony pomuzou!A polit citronkou teda ne? (F)Ale stejne je mame rady ty nase rostaky co..... (L)
Auško 12. 11. 2010, 11:18
@margot80 Citronku jsem zkusila ale ta na našeho draka nefunguje :(
Zrušený účet 11. 11. 2010, 12:25
Naše 13. letá kočičí potvora byla odjakživa prasisko. Ale dokud jí nebylo deset let, tak chodila na jedno místečko v předsíni za dveře. Máme tam lino a pěkně to tam zatékalo. Takže jsem umývala lino i vespod, kolikrát i octem a nepomohlo. Když jsem tam zkusila nasypat pepř, začala chodit jinam (6) Co jsme před dvěma lety začali dělat nad naším bytem podkrovní pokojíky, ludra tam začala chodit nejdříve do sutiny, ale pak tam chodila i když už jsme letos pokojíky dodělali. Manžel se jednou naštval tak, že jí vyprášil kožich. Od té doby šla párkrát zase v předsíni za dveře, ale jak jí manžel jenom pohrozil rukou, tak se utíkala schovat a už si nedovolila někam načůrat jinam než do záchodu. Normálně nám asi 3 týdny nikam nenačůrala. Mám na to čuch, to bych cítila. V létě je to katastrofa. V teple to je všechno pod podlahou cítit a je to na zabití. Kolikrát jsme jí vyhrožovali, že poletí z baráku, ale nedokážeme to. Ona už ven dlouho nechodí, tak by asi pošla, i kdybychom ji dali na dvůr. Navíc je tam pes.
a1b2c3 11. 11. 2010, 8:19
Tak jsem dnes vyzkoušela a (N) (N) (N).Ráno jsem se šla podívat a kobereček suchý |:o) |:o) |:o) (dance) (dance) (dance) (dance),ale jen jsem si došla na WC,a jak jsem se vrátila zpět,už byla loužička 8o| 8o| 8o|.Ale jen na jednom rožku,našel si hajzlík asi místečko,které jsem nepotřela 8-|.Takže zkusím ještě jednou a jestli nepomůže,holt asi budeme bez koberečku (H)
Auško 11. 11. 2010, 11:58
@a1b2c3 to mě mrzí :( u nás to funguje (H)
Alik07 10. 11. 2010, 14:03
Hnedka vyzkoušim! Náš lotr si oblíbil nový gauč (6)
betsik 10. 11. 2010, 10:58
hOLKY MĚ JEDNOU SESTRA PORADILA POSYPAT ROHOŽKU PEPŘEM, JE TO SICE DRSNÉ, ALE U PSA MI TO FUNGOVALO, STÁLE MI KADIL NA ROHOŽKU U DVEŘÍ, POSYPALA A BYL KONEC. :-$ (pes) (kocka)
ERMÍNA 10. 11. 2010, 14:10
@betsik díky na psy to potřebuju,sousedčini psiska mě furt vše značkujou (facky)
Jakučka 9. 11. 2010, 22:18
Moc moc díky za radu, zrovna řeším stejný problém 8o| (@) (kocka) (hello)
lenina 9. 11. 2010, 21:24
Je to fakt, kočky nesnáší citron, já na to kdysi přišla náhodou, když jsem ho pohladila rukou, kterou jsem si předtím mačkala citron do čaje ,-)
Magadan 9. 11. 2010, 20:50
Naš kocourek chtel v nocí ven, tak mnoukal u dveři ... mne se nechtelo vstavat tak sem čekala až přestane, a on, (podotykam zachod čistej , bez překažek :-| ) se mí na truc vykakal do postele !!!! (6) Tak mne dokonale vycvičil k tomu abych hnet při prvním mnouknuti v nocí vskočim a pouštim ho na vychazku , tady nemužu psat sprostě ,ale věřte mi u toho psani kdyby mne slyšel dlaždič....... 8-| 8-| 8-| 8-| (facky) (facky) (facky) (facky) !!!!! (hello)!!
snecka 11. 11. 2010, 13:06
@Magadan cha cha (tudledudle) to znám, taky se mi nechtelo jednou vstávat.... oni nás zvířatka vycvičí :-p ,-), šak my budem poslouchat (hello) (hello) :-D :-D
Lionka 9. 11. 2010, 23:51
@Magadan :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Mirča 9. 11. 2010, 16:36
Já taky zkusím , (kocka) začla na nový koberec :-@ :-@ :-@ :-@
natalinka133 9. 11. 2010, 16:28
hezký,nemáte nějaky návod na děcka ,-) malá mi pořad čura na koberec ,-)
snecka 11. 11. 2010, 13:07
@natalinka133 :-D zkuste koberec pomazat čokoládou ,-), třeba se tam už nevyčůrá :-D :-D :-D

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie