Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 8 návštěvníků)

Záložka do knížky

0.0
Záložka do knížky

Postup

Použijeme zbytky příze.
TIP:
Na začátku kruhové řady nahrazujeme první KS řetízkovým okem a kruhovou řadu končíme pevným okem do řetízkového oka ze začátku řady.
Práci otáčíme pomocí řetízkového oka.

UJÍMÁNÍ:
1 KS ujímáme sháčkováním 2 KS, takto: háček píchneme do KS, přízi protáhneme, háček píchneme do následujícího KS a přízi protáhneme, přízi nahodíme na háček a protáhneme skrz všechny tři smyčky na háčku.

ZÁLOŽKA:
Nejprve háčkujeme hlavu a klobouk, následuje tělo, nos, ruce, dlaně a na závěr nohy. Háčkujeme jednoduchou přízí háčkem č. 2,5.

HLAVA + KLOBOUK:
Začneme 5 řo smetanovou barvou a spojíme pevným okem do kruhu.
1. kruhová řada: 8 KS do kruhu – viz TIP!
2. k.ř.: 2 KS do každého KS = 16 KS.
3. k.ř.: *KS do prvního KS, 2 KS do následujícího KS*, *-* opakujeme = 24 KS.
4. k.ř.: *KS do každého z prvních dvou KS, 2 KS do následujícího KS*, *-* opakujeme = 32 KS.
Následuje 6 kruhových řad z KS .
Změníme barvu na černou a háčkujeme 5 kruhových řad KS. Trochou vaty vyplníme hlavu. V následující kruhové řadě ujímáme - sháčkujeme každé 2 KS = 16 KS. Následují 4 kruhové řady KS. Pro vytvarování nakloněného klobouku sháčkujeme v každé následující kruhové řadě vždy 2 první KS, a to až do chvíle, kdy nám zbudou 3 KS. Přízi ustřihneme, protáhneme zbývajícími KS, utáhneme a zapošijeme.

KREMPA KLOBOUKU:
Háčkujeme černou barvou mezi první dvě černé kruhové řady klobouku. Do prvního oka háčkujeme KS, 3 řo, následují DS do každého oka = 32 DS, řadu končíme pevným okem do třetího řo ze začátku kruhové řady. Následující kruhová řada: 3 řo + DS do prvního DS, 2 DS do každého následujícího DS = 64 DS. Kruhovou řadu končíme pevným okem do třetího řo ze začátku řady, přízi ustřihneme.

NOS:
Háčkujeme červenou barvou 5 řo, spojíme pevným okem do kruhu.
1. kruhová řada: 5 KS do kruhu.
2. k.ř.: 1 KS do každého KS.
3. k.ř.: první dva KS sháčkujeme, KS do každého následujícího KS.
3. k.ř. opakujeme ještě 2x = zbývají 2 KS. Přízi ustřihneme.

TĚLO:
Háčkujeme černou barvou 5 KS podél spodního okraje hlavy. Práci otočíme – viz TIP – 2 KS do každého KS = 10 KS. Do každého KS háčkujeme KS do výšky 6 cm. V následující řadě přidáme na začátku a na konci řady 1 KS tak, že do předposledního KS háčkujeme 2 KS. Přidávání opakujeme v každé 8. řadě celkem 5x = 20 KS. Háčkujeme do výšky 22 cm, přízi ustřihneme a zapošijeme.

RUCE:
Háčkujeme černou barvou 4 KS z lícové strany horní části těla, 4 KS z rubové strany horní části těla = celkem 8 KS. Pokračujeme v kruhových řadách KS do každého KS do výšky 6 cm – nestříháme přízi, pokračujeme dlaní.

DLANĚ:
Změníme barvu na smetanovou. Háčkujeme 2 KS do každého KS = 16 KS. Uháčkujeme 3 kruhové řady KS, následuje kruhová řada v níž sháčkujeme každé 2 KS. Přízi ustřihneme, dlaně naplníme vatou, přízi protáhneme zbývajícími oky a utáhneme.
Druhou ruku a dlaň uháčkujeme stejným způsobem na druhé straně těla.

BOTY:
Melírovou přízí uháčkujeme 12 řo a pomocí pevného oka vytvoříme kroužek. Do kroužku háčkujeme 12 KS a pokračujeme KS v kruhových řadách do výšky 5 cm. Na začátku každé kruhové řady sháčkujeme vždy 2 KS tak dlouho, až zbývají 3 KS. Přízi ustřihneme. Tímto způsobem uháčkujeme i druhou botu, vyplníme je trochou vaty a sešijeme patami k sobě. Boty přišijeme horní částí k tělu.

OBLIČEJ:
Nos přišijeme do středu hlavy, černou barvou vyšijeme oči a ústa.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

ZdeSta 25. 11. 2010, 19:42
Bezva nápad na dáreček! (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
stardance 26. 11. 2010, 17:26
@ZdeSta Děkuji

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie