Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 5 návštěvníků)

velikonoční kapsář - slepička

0.0
velikonoční kapsář - slepička

Postup

Přišlo mi líto,že o velikonocích si přijdou na své hlavně kluci a tak jsem svým holkám vyrobila veselý kapsář na dobrůdky, které jsou schované v barevných vajíčkách.Protože vždy něco vyrobím a nikdy mě nenapadlo fotografovat si postup výroby, budu se snažit jej popsat.
Na kapsář potřebujeme: bílou látku na tělo slepičky, zbytky barevných látek na vajíčka, 2 knoflíky na oči, červenou látku na hřebínek a zobák, stužku na zavěšení, ronet zažehlovací, vatelín na vycpání slepice.
1. střih na tělo slepičky si zvětšíme podle nákresu 1:3, křídlo, zobák, vajíčka a hřebínek jsou již v originální velikosti
2. tělíčko vystřihneme 2x z bílé látky, 1x z vatelínu. Složíme na sebe bílou látku lícem k sobě + vatelín mezi látky si k hornímu švu na vyznačených místech přišpendlíme 3 ks barevné stužky za kterou se bude slepička zavěšovat / skládáme takto: látka,stužky,látka,vatelín/sešpendlíme nebo sestehujeme a po obvodu prošijeme. Na hlavičce necháme díru na otočení, kterou potom sešijeme ručně /nebo na stroji/
3.Slepičku přetočíme
4. z červené látky vystřihneme hřebínek 2x a zobáček 2x. Do hrřbínku i zobáku dáme slabou vrstvu vatelínu, po obvodu sestehujeme nebo sešpendlíme a hustě zaentlujeme - je to jednodušší než sešívat a otáčet.. Spodní strana hřebínku se sešívat nemusí. Hřebínek vložíme do otvoru na vrcholu hlavičky a sešijeme.
5. vajíčka a křidýlko si vystřihneme z látky ,položíme na ronet a opatrně zažehlíme.Pro jistotu ještě přišpendlíme a po obvodu vše hustě oentlujeme. Teprve potom vystřihujeme z ronetu. Takto máme vajíčka - kapsičky pěkně zpevněné / drží tvar / a začištěné / netřepí se /.
6. Vajíčka a křídlo si rozložíme na tělo slepičky a postupně přišíváme. Vždy necháme část volnou - tím nám vzniknou kapsičky.
7.zobáček prošijeme středem a po krajích ho ručně sešijeme / stáhneme/ k sobě
8. přišít knoflíky jako očka

nákres zvětšit 1:3 výsledná velikost je asi 45x50cm

křídlo, zobáb,hřebínek a vajíčka

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie