Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 140 návštěvníků)

bačkůrky - balerinky

0.0
bačkůrky - balerinky

Postup

háčkovala jsem háčkem číslo 3.5 vlnou standart.

Uháčkujeme 12 řetízkových ok.
Potom obháčkujeme náš řetízek, 2 ř.o. tak že uděláme dva dlouhé sloupky do prvního očka, pak normálně dlouhé sloupky, až dojedeme na konec, uděláme do posledního oka 4 dlouhé sloupky. pak se vracíme, obháčkováváme řetízek zpět a do posledního očka uděláme opět dvě očka (dvě nám tam zůstaly ze začátku). Takže máme na začátku a na konci 4 dlouhé sloupky v jedné dírečce :-D pevné oko.
Stejně uděláme i druhou řadu, začneme 2 ř.o a do každého zdvojeného sloupku uděláme opět zdvojený sloupek, takže to máme dohromady na jedné straně 4x2 dlouhý sloupek. Zbytek normálně dlouhé sloupky.
Tak postupujeme až do té doby, něž se nám podrážka zdá dost velká. pevné oko.
Já jsem tuto botičku chtěla udělat jen malinko větší, tak jsem udělala ještě jednu řadu tentokrát (můžete ale udělat i z dlouhých, botička bude větší) z krátkých sloupků, přičemž zase do každého očka dvojitého sloupku jsem udělala dvojitý krátký sloupek , takže jsem měla nakonec 16 oček v tom místě kde je botička kulatá. pevné oko.

Teď jsem si vzala fialovou barvičku a začala dělat botičku, tady u té první řady, jsem píchala očka doprostřed řetízkového očka, (udělá to takový pěkný rantlík) zbytek botičky píchám jakoby pod řetízkové očko.
Takže 2 řo. a celou botičku obháčkovat dlouhýma sloupkama. už nepřidáváme. pevné oko.

Další řada 2 ř.o + 12 dlouhých sloupků, teď děláme opět dlouhé sloupky, ale vždy vynecháme jedno očko, takže háčkujeme ob jedno očko. Takto uděláme asi 12 sloupků, podle toho jak vám to bude vycházet, aby to bylo souměrné. potom zase do konce botičky háčkujeme normál dlouhé sloupky. spojíme pevným očkem.

Další řada 2ř.o, 10 dlouhých sl. teď opět háčkujeme tak, že vždy vynecháme jedno očko takže 7 takových dlouhých sloupků, zase aby to bylo souměrné. Potom zbytek dlouhé sloupky, spojíme pevným očkem.

Tak a máme botičku hotovou, ještě ukáčkujeme tu šedou část. já háčkuju krátkým sloupkem, protože to nechci mít moc vysoké.
Takže 11 krátkých sloupků,pak zhruba 9 řetízkových ok volně a píchneme ten řetízek, přiháčkujeme ho na druhou stranu, aby to bylo souměrné, pak dojedeme do konce botičky, opět krátkými sloupky. Pevné oko.
Teď obháčkujeme opět krátkými sloupky botičku a tam jak máme přiháčkovaný řetízek tak do toho taky jedeme krátké sloupky a zase na konec botičky.pevné oko.

A máme hotovo, já tu botičku obracím, vypadá tak lépe. Teď ještě uháčkovat kytičku nebo kolečko a je ještě hezčí.

Důležité je celou botičku píchat háčkem pod obě vklákna řetízku (kromě jedné řady, kde je přechod z podrážky na botičku), pak to vypadá i z druhé strany pěkně.

Doufám, že se vám vydaří, kdyby něco nebylo jasné a to asi nebude :-D,je to můj první návod, tak písněte.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

kasilek 22. 11. 2012, 15:29
Obhackovava se dokola?nebo budou na sobe radky?dekuji
anaba 30. 4. 2012, 7:28
moc hezké.. (clamp) (clamp) (clamp)
Kikaa86 18. 4. 2012, 13:39
Uz ich mame aj my..Nie su dokonale, ale pekneee..Az na to, ze su nam malicke.. ,-) ,-) ,-) Neviete niekto, ako zvacsit papucku? Vdaka! Navod je inak zrozumitelny a lahky. (L) (F) http://sisa-zvieratkazkoralok.blogspot.com/2012/04/papucky.html
sisi8 27. 12. 2011, 22:57
(Y) (Y) (Y)moc děkuji super návod už dělám druhé botičky vždy nejak popravené.Díky (Y) (Y) (Y) (F)
bandorka 14. 6. 2011, 23:43
Dobrý den, mohla byste mi poradit jak na tu kytičku??? Ať dumám jak dumám, nic jsem nevydumala
zzzuzzzka 20. 6. 2011, 13:15
@bandorka Barčo, kyti jednoduše, píšu jak bych ji dělala teď. Tuto nevím už přesně jak jsem ji dělala. Udělám 4ř.o. a spojíme v kroužek a do toho 2ř.o a 17 dlouhých sloupků (pořád pícháme jakobz doprostřed toho kolečka). Máme kolečko. Vezmeme další barvičku, vynecháme 1 oko a do druhého uděláme 6 dlouhých sloupků, vynecháme 1 oko a do dalšího uděláme pevné oko. a tak jedeme pořád dokola, než se nám udělají ty okvětní lístky
bandorka 3. 7. 2011, 23:35
@zzzuzzzka Děkuji, myslela jsem si to, akorát tahle kytička vypadá v okrajích jaksi přetahovaně, tak mě to zajímalo :) (H)
Maicky 19. 4. 2011, 13:19
Krásný výtvor (Y) Právě jsem podle Vašeho návodu dodělala svoje první bačkůrky :-) Děkuji za fajn návod (F) |:o)
zzzuzzzka 21. 4. 2011, 18:42
@Maicky Verčo tak to jsem moc ráda, že to někdo podle mého návodu vyrobil ,-) tak dalšímu háčkování zdar. |:o)
ambra2008 20. 3. 2011, 9:15
Dobrý den Zuzko :-) :-) Balerínky jsou moc krásný (L) Díky za pohodoý návod (clamp) (clamp) (Y) Mějte se fajn. (flower) (flower) (flower) Dana
zzzuzzzka 19. 3. 2011, 19:34
Luci jeee tak to mám radost, že aspoň někdo ten můj návod pochopil ,-)
luckabg 19. 3. 2011, 18:47
Dekuji za skveli navod,balerinky jsem prave dohackovala a jsou uzasneeeee (Y) (Y) (Y) (Y)
vilili 17. 3. 2011, 9:32
(Y) nádhera
PavlušaSK-CZ 8. 3. 2011, 21:41
Zuzi mne je to jasne po tu radu dlhych stlpikov a dalej neviem, kolko mam urobit normalnych dlhych a kolko s vynechanim ocka a potom znova dlhe???? *-)
PavlušaSK-CZ 8. 3. 2011, 20:30
(L)
zzzuzzzka 9. 3. 2011, 8:21
@PavlušaSK-CZ Pavli, Další řada 2 ř.o + 12 dlouhých sloupků, teď děláme opět dlouhé sloupky, ale vždy vynecháme jedno očko, takže háčkujeme ob jedno očko. Takto uděláme asi 12 sloupků, podle toho jak vám to bude vycházet, aby to bylo souměrné. potom zase do konce botičky háčkujeme normál dlouhé sloupky. spojíme pevným očkem. Další řada 2ř.o, 10 dlouhých sl. teď opět háčkujeme tak, že vždy vynecháme jedno očko takže 7 takových dlouhých sloupků, zase aby to bylo souměrné. Potom zbytek dlouhé sloupky, spojíme pevným očkem.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie