Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 12 návštěvníků)

Jak využít lunární kalendář v péči o krásu

0.0
Jak využít lunární kalendář  v péči  o krásu

Postup

Využití lunárního kalendáře pro krásu

Pleť
Kromě každodenního mytí a nanášení krému se v péči o problémovou pleť vyplatí použít lunární kalendář při používání speciálních zábalů nebo masek. Tu provádíme při ubývajícím Měsíci. Obzvlášť „malé zásahy“ proti nepravidelnostem, jako jsou například pupínky nebo čištění – při ubývajícím Měsíci se skoro nikdy netvoří jizvy.
Mají-li být pleti dodány nějaké látky, třeba ve výživném nebo regeneračním krému nebo masce, je vhodný přibývající Měsíc.
Vlasy
Správný okamžik pro stříhání vlasů: Dny LVA a dny PANNY. Ve dnech RAKA a RYB si radši vlasy stříhat nedávejte. Jsou-li vlasy stříhány v Panně, zachovají si déle formu a krásu. Především pro trvalou ondulaci se PANNA hodí lépe, ve LVU se vlasy příliš zkroutí.

Pokud někdo není se svými vlasy spokojen, například proto, že mu vypadávají, jsou příliš tenké nebo příliš mastné, může vyzkoušet postup podle našich prababiček.
Každý měsíc od ÚNORA do SRPNA si dejte ve dnech LVA ostříhat vlasy nebo jejich konečky
V období přibývajícího Měsíce dvakrát až třikrát týdně rozkvedlejte 1-2 celá vejce a po umytí si je vmasírujte do vlasů. Nechte chvilku působit a pak teplou vodou propláchněte. Poslední splachování proveďte studenou vodou. Teplota je správná, když vodu na hlavě pociťujete jako chladnou

Nehty
Pro péči o nehty na nohou i rukou, pro stříhání a pilování je nejvhodnějším dnem KOZOROH. Nehty ostříhané v Kozorohu jsou tvrdé, hodně vydrží a nelámou se tak snadno. Samozřejmě nemůžeme o nehty pečovat jen dva, tři dny v měsíci, v době kdy je Měsíc v KOZOROHU byste však neměli na péči o nehty zapomenout..
Zarostlé nehty by se nikdy neměly stříhat nebo upravovat při ubývajícím Měsíci, nebo budou stále dorůstat špatně. Výjimkou je úprava nehtového lůžka. Tento zásah je vhodné provádět při ubývajícím Měsíci, ovšem zásadně ne ,když je ve znamení RYB.
Stejně účinné je ostatně také ošetřování tvrdošíjné plísně nohou a nehtů při ubývajícím Měsíci. Stejný princip platí pro bradavice.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

azorek 7. 6. 2011, 11:37
Využívate lunárny kalendár aj v zahrade? a ako sa Vám darí? Mňa by zaujímalo ako to funguje v zahrade. Ďakujem

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie