Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 47 návštěvníků)

Domácí finty, jak se zbavit bradavic - z netu

0.0
Domácí finty, jak se zbavit bradavic - z netu

Postup

Náhodou jsem našla na internetu, třeba se Vám bude hodit některá rada. Sama mám zkušenost s česnekem (nejlepší je český, ale i španělský), opravdu pomohl i na starou bradavici.

Jak tedy na ně

Máte v podstatě pouze dvě možnosti. Buďto se objednáte ke kožnímu lékaři, který si s bradavicí poradí po svém (zmrazení tekutým dusíkem, potírání roztokem kyseliny salicylové, laser, operativní vyříznutí a podobně), anebo je tu druhá možnost, s bradavicí se zkusíte poprat sami. Koneckonců k lékaři ale můžete zajít vždycky.

Těm, kteří by chtěli udělat první krok sami, nabízíme pár triků na odstranění bradavic pomocí přírodních prostředků. Pojďte tedy zkusit zaexperimentovat.

Česnek

Zápach z česneku nebývá zrovna příjemný, navzdory tomu se česnek stále více využívá v přírodním lékařství. Vyzkoušejte ho, a možná vám ani silné aroma nebude už tolik vadit.

Z očištěného stroužku česneku odkrojte silnější plátek a asi na 5 minut ho přiložte na bradavici. Pálí to sice jako čert, jeden až dva dny se nic neděje, ale nakonec bradavice sama odpadne. Pokud nemáte citlivou kůži, tak si může plátek česneku na bradavici přilepit náplastí a nechat ho působit déle, ne ale více než 4–5 hodin, po delší době byste mohli mít popálenou kůži. Nakonec bandáž odstraňte a místo opláchněte vlažnou vodou.

Jestliže bude bradavice po třech dnech stále odolávat, pokus můžete klidně opakovat. Není česnek jako česnek, a tak je potřeba dát mu čas, aby se projevily jeho léčebné schopnosti.

Ananas

Ananas je jedním z nadčasových přírodních prostředků proti bradavicím. Samozřejmě se myslí čerstvý ananas, ne kompot. Bradavici potírejte každý den po dobu 5 dní šťávou z ananasu a nechte ji působit asi 4–5 hodin, pak můžete pokožku normálně umýt. Ananasová šťáva dělá s bradavicí hotová kouzla a během několika dní zmizí. Nebudete-li úspěšní, klidně můžete pokus po týdnu opakovat.

Ricínový olej

Jediné, co musíte udělat, je nalít pár kapek do malé misky, pak do oleje namočte prst a vmasírujte olej do bradavice. Celý rituál opakujte alespoň dvakrát denně, abyste plně využili zázračný účinek oleje. Kůže kolem bradavice bude stále jemnější a bradavice se bude postupně ztrácet. Za jak dlouho zmizí úplně, to záleží na její velikosti a stáří. Ale obyčejně to trvá asi 4–5 dní.

Banánová slupka

Banán je velice účinný prostředek v boji proti všelijakým kožním problémům. Tentokrát budete mít možnost zabít dvě mouchy jednou ranou, použitím banánové slupky zlepšíte stav své pokožky a ještě se zbavíte bradavic. Uřízněte malý kousek banánové slupky a přiložte ho na bradavici tak, abyste viděli navrchu žlutou vnější stranu slupky. Slupku připevněte leukoplastí a nechte působit přes noc. Každých 12 až 24 hodin vyměňte slupku za čerstvou. To opakujte tak dlouho, dokud se bradavice nezbavíte.

Tea tree olejíček

Je výborný nejen na léčení akné, ale rovněž i na odstranění bradavic. Olejíček nakapejte na vatový tampon, přiložte na bradavici a připevněte leukoplastí. Tampon po 6–12 hodinách vyměňte za čerstvý a takto postupujte, dokud bradavice nezmizí. Nemělo by to trvat déle než 7 dní.

Vlaštovičník

Tuto zázračnou rostlinku se žlutými kvítky najdete všude na mezích, roste totiž jako planá bylina. V přírodní léčbě se na bradavice používá výrazně žlutá šťáva z jejího stonku. Bradavici šťávou alespoň týden několikrát denně potírejte. Postižená kůže začne po zaschnutí šťávy hnědnout a bradavice nakonec vypadne i s kořínky. Než se dostaví žádoucí výsledek, chce to přece jen více trpělivosti.

Asi vás napadne otázka, jestli po těchto léčebných kúrách nezůstanou na kůži nějaké skvrny nebo jizvy? Nemusíte mít strach, pokud dodržíte daný postup, bude vaše kůže čistá a neposkvrněná. Důležité ale je zničit bradavici i s kořínky, abyste měli jistotu, že na stejném místě nevyroste nová.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Martiyna 2. 12. 2011, 12:13
Měla jsem bradavici na prstě přímo u nehtového lůžka. Byla jsem na chirurgii ji vyřezat skoro tři týdny mě z té jedné bradavice bolela celá ruka :-)ale je pravda, že už mám pokoj. V té době už jsem měla víc kuřích ok na noze, ale jít s tím na chirurgii jsem už neměla odvahu. Šla jsme na kožní kde jsem dostala nějákou vodičku a mastičku, nepomáhalo to a tak mi něco zkusily odstranit. A po té mě poslaly na vyříznutí do nemocnice, samozřejmě jsem tam ještě nešla :-)dostala jsem typ na Lapis, tento výrobek se dá zaköupit v lékarně stojí 150 Kč ten silnější. Dala jsem si ho zatím jednou a už mi to černá, tak uvidím jak to pomůže...
nada4 8. 8. 2011, 20:45
Já jsem se zaručeně zbavila bradavic připravkem Kolodium Forte,který stojí pár korun a mají ho v lékárně.Ty babské recepty mě vůbec nezabýrali a bradavice jen rostla :-( (N).Po třítýdením nanašením jsou nadbro pryč :-)
Jarka7 5. 7. 2011, 22:39
Děvčata, pozor. Ricínový olej je velmi toxický!!! Opravdu neradím.
Ininka 30. 6. 2011, 13:31
Já můžu z vlastní zkušenosti :-$na bradavice doporučit - náplast na kuří oka :-$....je to teda trošku ,-)drastičtější, ale po týdnu i dříve odlepit, odstřihnout starou kůži a pinzetou vytahat kořínky bradavice. Vše pořád dokolečka dezinfikovat. Manžel měl bradavice dlouhodobě a nic mu |-)nezabíralo a k doktorovi jsem ho +o(nedostala, tak jsme vyzkoušeli tohle a (Y) (Y) (Y)
vallina 29. 6. 2011, 20:26
Dobrý večer, nevím jestli se ptám na správné diskuzi. Ale zajímalo by mě jestli česnek platí i na kuří oko. nebo jestli máte i nějakou jinou fintu?? moc děkuji
Hurvajs 30. 6. 2011, 12:45
@vallina Nechci radit,ale řeknu Ti svoji zkušenost.Mám ho vyzkoušený jak na bradavice,tak na kuří oka - a funguje.Jen musíš dodržet ten postup co jsem popsala níže.Oblepit bradavici(kuří oko)dokola leukoplasí ,potom dát trochu rozetřený česnek a ten znovu zalepit leukoplastí.Česnek se nesmí dotýkat nikde jinde, než na té bradavici(je to přírodní leptadlo).Nechávám tak 1-2 dny a potom se kouknu,pokud je bradavice vetší ,postup opakuji.Ale bohatě vždy stačily tři dny.odlepím,umyji a nechám být.Pokud se po nějakém čase náhodou objeví,postup opkuji.
vallina 20. 7. 2011, 13:35
@Hurvajs Zkusím a uvidím. Jen se bojím, že se mi ten česnek dostane i jinam.. A po přečtení článku jaké se tu píšou.. Ale jdu do toho.. díky (F)
kekina 28. 6. 2011, 13:08
Jeste vam tam chybi ta menstruacni krev (zip) (zip) (zip) ,-)
Macek_2007 29. 6. 2011, 17:23
@kekina Tuto radu jsem taky slyšela, ale nedostala k ní nikdy odvahu :^)
Danaman 28. 6. 2011, 12:55
Toto a podobné problémy vždy moc ráda konzultuji s naším farmakologem, přirodovědcem a především bylinkářem Dr. Nohelem. Kontakt je na: http://medicinman.cz/?p=odborna-spoluprace/nohel Dana
Macek_2007 28. 6. 2011, 11:05
To by mě zajímalo, jestli se dá opravdu něčím zbavit zarostlé asi 8 let staré bradavice. Nejprve jsem šla ke kožní a ta mi dala kyselinu mravenčí, pak jsem měla Duofilm a Verumal. Pak mi ji mrazili. a Nic pak jsem byla těhotná tak se to nechalo být. Pak jsem zkoušela česnek( tak se mi rozleptala kůže že jsem myslela že mi odpadne půl nohy), vlaštovičník - stále jsem chodila s černou nohou ( hrozně to barví), 3x mi ji na chirurgii(i v narkoze) vyřezávali. Pak mě známá poslala ke zaříkačce tak ta mi ji uhranula, ale pitomá bradavice se stále drží. Doktor mi poradil laser, tak mi ji asi 20X vypaloval tím a nic... jsem z toho už fakt otrávená, učím se s tím žít, ale bojím se aby se to na někoho nepřeneslo. :´( V dnešní době, kdy člověku vymění třeba srdce, nebo vymodelují nový obličej mi nedokážou s pitomou bradavicí poradit... :-S
lenina 29. 6. 2011, 21:51
@Macek_2007 Zkoušela jste tu uplně obyčejnou, v lékárně míchanou vodičku za 25 kaček?Dceru jsem nemohla ničím zbavit bradavic a touto vodičkou to šlo uplně skvěle |:o)Kam se hrabe nějaký Duofilm a jiné drahé přípravky +o(
Macek_2007 30. 6. 2011, 11:13
@lenina ne nezkoušela ani nevím jakou myslíte????
lenina 22. 7. 2011, 21:57
@Macek_2007 Leni až teď jsem objevila Váš dotaz, tu vodičku Vám namíchají v každé lékárně, stačí říct, že chcete jejich míchanou vodičku na bradavice.
zigi 29. 6. 2011, 9:56
@Macek_2007 Zkuste nejméně 3 měsíce jíst hlívu ústřičnou - v tabletkách (jako potravinový doplněk) , to jediné zabralo...
Lucie-Anna 28. 6. 2011, 11:33
@Macek_2007 Bradavice by se měly odstraňovat jen za ubývajícího měsíce, tak to zkuste (tedy v pátek už je tzv.nový měsíc, takže to zkuste až v červenci, kdy měsíc začne zase ubývat)....
Ela z Frelu 26. 6. 2011, 10:28
u nás se osvědčil z JUSTu olej 31
jeremy 26. 6. 2011, 0:19
(clamp) (clamp) (clamp)vyzkouším super díky za radu, zusím česnek...
Hurvajs 25. 6. 2011, 21:44
POZOR!!!!Jak tak pročítám rady s čenekem, tak zjišťuji že na to nejdůležitější jste v těch radách zapoměli. Česnek je přírodní leptadlo a dokáže rozleptat i kůži kolem bradavice.Je opravdu potřeba nejdříve v náplasti vystřihnout dírku ve velikosti bradavice(opravdu ne větší) a tuto náplast s dírkou napřed přiložit na bradavici tak,aby tou dírkou koukala jen ta bradavice. Všechno okolo zalepit tak ,aby se tam nedostal česnek.TEPRVE POTOM DÁT ČESNEK!!!!! A opět přelepit neprodyšně leukoplastí.Prosím na to nikdy nezapomeňte!!!Viděla jsem mnoho vyleptaných míst mimo bradavici a je to hrozné.Proto nezapomeňte napře vše okolo zalepit a výsledek je opravdu ohromný.Bradavice opravdu zmizí.
Macek_2007 28. 6. 2011, 10:58
@Hurvajs No já takhle jednou leptala česnekem namočeným v octu, jak radili v Tv a přikládali se to obvazem na noc na bradavici. Po pár dnech mi to tak rozleptalo kůži, že mi v tom začalo cukat , úplně to zbělelo a musela jsem vyhledat lékaře. to si ani nepřejte vědět jak ten mi vynadal. :-@
kesinek 25. 6. 2011, 15:48
Zajímalo by mě, jestli opravdu tyto návody fungují? Já měla bradavice asi 4 roky, nic nezabíralo :-( nakonec jsem si došla na chir. na vyříznutí a za 20 min bylo po všem (Y) ale bolest teda pořádná 8o|
Macek_2007 28. 6. 2011, 10:59
@kesinek ahá, no mě ji řezali na chirurgii už 3x po předchozích hrůzách již při posledním pokusu v celkové narkoze. Už se mi to pomalu hojí, ale je tam mrcha znovu :-S
pwquilt 25. 6. 2011, 16:37
@kesinek Mohu opravdu potvrdit - ta finta s česnekem zabrala, jen jsem trochu rozmačkala na náplast. (Y)Kamarádka měla loni dost bolestivou na hraně chodidla. Už nemohla chodit, ale strach z doktora byl silnější, takže raději trpěla. Nakonec vyzkoušela česnek (český), první noc bradavice pálila (nechala ji tam celou noc a česnek byl hoooodně silný), za tři dni zopakovala (už to nepálilo) a bradavice byla fuč. :-) Já měla na prstu 8let pěknou a za jednu noc byla černá a za čtyři dny odpadla, to byla úleva ,-). Je to přes rok a asi vypadla celá, je to v pohodě. Dětem takto léčím i ty malinké, které si přinesou z bazénu :-)
ZuTab 25. 6. 2011, 9:00
Také jsem se zbavila bradavice na plosce nohy česnekem, ale namočeným ještě v octu a přikládal se pomocí náplasti na noc. Měla jsem tu potvoru už pár let a opravdu jsem ji takto zlikvidovala (K).
GREPIK 25. 6. 2011, 8:47
(Y) (Y) (Y) děkuji za super tipy,bojuji s bradavicí u syna už 4 měsíce..............takže jdu na to.....napřed česnek a pak skusím vlaštovičník a nakonec ananas (H) (Y)
ivevej 24. 6. 2011, 22:25
(flower) (flower) (flower)MALÁ SI TAKÉ DONESLA Z BAZENU,ALE NEMÁ TY KLASICKÉ BRADAVICE,ALE TY DĚTSKÉ,TAK NEVÍM ZDALI TYTO DOMÁCÍ LÉKY TAKÉ NA NĚ POMOHOU.MÁ JICH U POMĚRNĚ DOST NA STEHÝNKÁCH.STARŠÍ DCERA MĚLA POŘÁDNOU NA PALCI POD NEHTEM A TU JSME DOSTALI PRYČ POMĚRNĚ RYCHLE VLAŠTOVIČNÍKEM.
Isand 24. 6. 2011, 21:59
Taky jsem to četla.Hned jsem zkusila ten česnek. Malá si donesla bradavice z bazénu. Tak doufám, že zabere, protože k dr. jí nedostanu. Jen teda nevím z jaké země česnek máme
HunchiBunchi 24. 6. 2011, 22:05
@Isand ,-) ,-) Ano, pokud je to ten čínský bez chuti a bez zápachu, tak to máte pěkné placebo :-D Já zkoušela vlaštovičník a fakt zabírá, jeden pro všechny případy toleruju na zahradě (Y) (Y)
Isand 25. 6. 2011, 7:02
@HunchiBunchi Taky jsem chtěla zkusit vlaštovičník, máme ho před barákem, ale jak jsme se dočetla, tak se musí mazat několikrát denně a to se malá nenechá. Všechny podobné úkony dělám až když spí.I česnek jí hrozně smrdí a je schopna se z toho pozvracet. Z nožiček jí "voněl" ještě když jsem šla spát, tak uvidíme jestli máme placebo.Já jsem ho pro větší efekt ještě rozmáčkla a dala na leukoplast.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie