Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 34 návštěvníků)

Jahůdky

0.0
Jahůdky

Postup

Po velkém úspěchu zvonečkových náušnic paní Daniely (teda aspoň u našich holek), jsem se rozhodla pro zájemce nafotit postup na jahůdku, můžete ji použít na náušnice, nebo přívěsek, třeba najde i jiné uplatnění.
Budeme potřebovat korálky, vlasec, lak na nehty, případně sekundové lepidlo na zakápnutí uzlíku.
Budu se snažit podrobně popsat každý krok, snad se do toho moc nezamotám. Postup vypadá složitě, ale po první jahůdce zjistíte, že to nic složitého není. Přeji příjemné tvoření! A budu ráda, pokud se svými výtvory pochlubíte.

Doprostřed vlasce dlouhého asi 80cm si navlečeme 5 korálků, posledním provlečeme druhý konec vlasce do protisměru

Na pravý konec vlasce budeme navlíkat korálky, levým budeme provlíkat korálky už navlečené. Budeme tvořit kytičky z 5 korálků po celém obvodu kytičky, kterou jsme vytvořili v prvním kroku.
Takže, na pravý konec vlasce navlečeme 4 korálky, posledním provlečeme levý konec v protisměru.

Nyní levý konec provlečeme vedlejším korálkem z předchozí řady. Jelikož nyní už máme navlečené korálky 2, na pravý konec navlečeme korálky 3, posledním provlečeme levý konec v protisměru. Toto zopakujeme ještě 2x.
Žlutý puntík značí poslední korálek předchozího kroku, zelený puntík označuje korálek, kterým provlíkáme levý konec vlasce.

Poslední kytičku spojíme s první z této řady, takže na pravý vlasec tentokrát navlečeme jen korálky 2, opět posledním provlečeme levý konec vlasce v protisměru.

A pokračujeme další řadou, tentokrát budeme tvořit kytičky ze sedmi korálků.
Levou část vlasce provlečeme vedlejším korálkem z předchozí řady (spojujeme 2 kytičky), na pravou část navlečeme 5 korálků, posledním provlečeme levý konec v protisměru.

Omlouvám se za špatnou fotku, ale jinou bohužel nemám. Ukazuje další krok, kdy na pravý vlasec navlíkáme zase o jeden korálek míň (opakuje se předchozí řada, jen s více korálky)

Poslední kytička řady - levý vlasec provlečeme zároveň korálkem z první kytičky, na pravý navlékáme 3 korálky

Další řada, ta bude trochu složitější. Budeme opět tvořit kytičky z pěti korálků, jen se bude střídat počet navlečených korálků na pravý konec vlasce a provlečené korálky levým.
Levý konec provlečeme sousedním korálkem předchozí řady, na pravý konec navlečeme 3 korálky (spojujeme 2 kytičky předchozí řady)

Levý konec provlečeme vedlejším korálkem předchozí řady (jsme uprostřed kytičky předcházející řady), na pravý navlečeme 3 korálky

Levý konec provlečeme dvěmi sousedními korálky předchozí řady (spojujeme 2 kytičky), na pravý konec navlečeme 2 korálky.
Tyto dva kroky opakujeme pořád dokola

Poslední kytičku opět spojujeme s první, na pravý konec navlečeme 2 korálky. Už máme krásný tvar jahůdky. Čeká nás poslední řada a lístečky.

V poslední řadě tvoříme kytičky ze šesti korálků, prostřední už navlíkáme v barvě lístečku. Spojujeme 3 kytičky z předcházející řady.
Levý konec provlékáme korálky označenými zeleným puntíkem, na pravý navlečeme korálek, zelený korálek a ještě jeden červený, tím provlečeme levý konec v protisměru.
V dalším kroku už navlíkáme pouze zelený a červený korálek (první červený už na vlasci máme).

Na konci řady už navlečeme pouze jeden zelený korálek

A jdeme na lístečky, tady mi nějak chybí fotečka, ale určitě to zvládnete i bez ní.

Na pravý konec navlečeme 4 korálky, druhým a třetím korálkem vedeme vlasec zpět, pak navlečeme ještě jeden korálek a stejným směrem, jako na začátku, provlečeme ještě jednou zelený korálek z předchozí řady.
Pak vlasec provlečeme vedlejším zeleným korálkem z předchozí řady a tvoříme další lísteček. Stejným způsobem vytvoříme všech 5 lístečků.

Paní Daniela Š. (Ťapička) ID 347493 připravila návod na lísteček podrobně

.

.

.

.

A máme hotovo! Pokud chcete vytvořit náušnice, doporučuji navlíknout na ketlovací nýt větší korálek a před dotažením vložit do jahůdky. Poté přiketlovat na náušnicový háček. Také můžete jahůdku přímo přivázat na spojovací kroužek, ten pak spojit s nušnicovým háčkem, vázat přímo na háček nedoporučuji, ale je to na Vás.

ještě jedna fotečka

a tady hotové jahůdky v růžové barvě

jahůdky paní Daniely Š. (Ťapička) ID 347493

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Ťapička 6. 8. 2011, 16:36
Marťo, ještě je tu taková poznámečka, která spletla nejen mě. Ta poslední řada vůbec nevycházela. U prvního kroku se navléká červený-zelený-červený korálek, že? Ale u těch dalších už musí být jen zelený-červený, tedy dva, nikoliv 3, že ano? Pak to vyjde nádherně. :-)
Janečice 8. 8. 2011, 9:52
@Ťapička To máte pravdu, já už se těšila na konec a tak nějak jsem to odbyla, možná jsem to už brala jako jasnou věc, opravím. Moc děkuji!
Ťapička 8. 8. 2011, 15:46
@Janečice A já jsem zas nad tím ani nepřemýšlela, prostě jsem podle Vašeho návodu parádně korálkovala a tak jsem jela a jela a nemyslela a pak mi to jaksi nevycházelo :) (L)
Ťapička 6. 8. 2011, 15:42
Tááák, Marti, konečně jsem je umotala, trošku se zamotala, ale jsou super, díky :) (L) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3699288 - výsledek...Teď ještě najít vhodnou majitelku, zřejmě dětského věku :-) Ještě, taková troufalá nabídka, u jedné fotky u postupu jste psala, že ji máte mázlou, kdybyste chtěla, mám ji v o něco lepší kvalitě. A také mám fotopostup na lístky, kdybyste chtěla přidat :)
Janečice 8. 8. 2011, 9:51
@Ťapička Jste úžasná, fotky do návodu ráda přidám. Nejlepší bude zaslat je asi na mail, že? (Moc se tady MMB ještě neorientuji)martina.janeckova@gmail.com Náušničky máte nádherné.
uham 29. 7. 2011, 19:39
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) :-o :-o (F)
Ťapička 28. 7. 2011, 23:04
Jééééé, ty jsou paráááádní, zítra jdu na to, děkuji za návod, mooooooooooc děkuji :) (L) (L) (L) (L)
petula.s 28. 7. 2011, 13:27
Nádhera :-o (Y) (Y) (Y)
mámaA+M 28. 7. 2011, 10:07
(Y) (L)
ninka72 27. 7. 2011, 9:41
(L)Náááádherné (L)
trancik 27. 7. 2011, 8:41
ty jsou nádherné! Nikdy jsem nic podobného nedělala, ale tohle mě nenechá nečinnou :-$ a taky se zkusím do korálku zamotat. Jen mě zajímá, jestli ten návod odněkud máte nebo jste to vymyslela sama. Jak takový překrásný věcičky vznikají. (X)
Janečice 27. 7. 2011, 13:07
@trancik Někdo to vždycky musí vymyslet jako první. Já se bohužel na to zatím necítím, v této oblasti se považuji za začátečníka. Třeba časem s něčím opravdu svým přijdu... *-) Návod jsem našla s nákresem v korejštině. Byla to docela náhoda, o stránkách se zmínila paní Markéta J v jednom z předešlých návodů. Je to tady: http://www.artbeads.co.kr/recipes/?s_code=ABAG&s_pcode=70700031 Přeji hodně štěstí!
trancik 29. 7. 2011, 12:48
@Janečice no pane, nikdy bych nevěřila, jak mě to chytne a že někdy budu projíždět korejský stránky. ,-) Ale už jsem si tam vybrala několik lehčích návodů a moc se těším, jak je ozkouším. Moc děkuju za tip. A za trpělivost s focením postupu, je to paráda, podle toho dělat!
Janečice 29. 7. 2011, 13:44
@trancik Děkuji :-$. Pak se pochlubte, které návody jste vyzkoušela. Určitě nejsem jediná zvědavá :-)
trancik 30. 7. 2011, 8:25
@Janečice Jasnačka, ráda, jen se musíme nejdřív dostat do města pro nějaký ten materiál. :-)
trancik 30. 7. 2011, 8:25
@Janečice Jasnačka, ráda, jen se musíme nejdřív dostat do města pro nějaký ten materiál. :-)
Janečice 30. 7. 2011, 11:55
@trancik Já ráda nakupuji tady, nabídka je široká, poštovné malé, dodání rychlé. http://www.ceske-koralky.cz/scripts/index.php http://www.koralky-kreativ.cz/
Markéta J 28. 7. 2011, 6:58
@Janečice A já jsem si říkala, že jsou mi nějaký povědomý. :-) Tak jsem ráda, že ty stránky někoho zaujaly, ono je tam takovejch věciček víc.
Janečice 28. 7. 2011, 13:08
@Markéta J Stránky jsou skvělé, ještě nikde jsem neviděla tolik návodů pohromadě. Jen je škoda, že všechno se jen podle schématu udělat nedá.
Markéta J 28. 7. 2011, 15:19
@Janečice Já právě mám radši někdy schémata, i když tyhle fotopostupy jsou skvělý (clamp), ale já na to nemám trpělivsot, dělat a přitom každej krok fotit. Je tam i několik variant na tu spirálu, co je tady ten návod.
Janečice 28. 7. 2011, 19:55
@Markéta J To jo, schémata jsou skvělá, jen je občas potřeba k nim i nějaké to slovo česky :-) Teda aspoň pro mě. Dcera by moc chtěla Hello Kitty, ale tu fakt nedám.
Markéta J 28. 7. 2011, 20:47
@Janečice Já Hellou Kitty nesnáším, takže to nehrozí, navíc mně ty zvířátka nebaví. Já tak ty naušnice, náhrdelníky atd.
Gabi 0411 26. 7. 2011, 21:35
Tak ty budu muse vyzkoušet (Y).Jsou moc pěkné (clamp) (clamp). Ale zatím mám obavu, jestli se do toho nezamotám sama a nebude z toho zauzlovaná mamina místo jahůdek ,-) ,-) ,-)
Janečice 27. 7. 2011, 12:57
@Gabi 0411 Kdyby byl popis nejasný, veďte se tím, co je na fotkách a snad se nezamotáte. A klidně se ptejte. Držím pěsti!
Janča P. 26. 7. 2011, 19:27
No šikovná maminka (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Janečice 26. 7. 2011, 19:46
@Janča P. Je, děkuji. Co myslíš, jsem tak šikovná, že bys je podle mého návodu zvládla taky?
Ovečka 26. 7. 2011, 19:12
no ty nemají chybu :-o (Y) (Y) (Y) (Y)
Janečice 26. 7. 2011, 19:48
@Ovečka Děkuji :-$

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie