Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbili 4 návštěvníci)

Studentky a ženy na ÚP - POZOR!!!

0.0
Studentky a ženy na ÚP - POZOR!!!

Postup

Pokud se s partenrem chystáte provést převod rodičovské na měsíc na otce, buďte bystré!! Vše se musí stihnout do 9. měsíců věku dítěte!!!! Je to spousta běháního, vyřizováního.

Nám Správa Sociálního Zabezpečení (SSZ) vyřizovala žádost 3 týdny, tudíž byla žádost na sociálce podána o 1 den později, než měla a volbu nám zakázali. :-(

Proto vám radím, aby jste s tímto papírováním začali už v době, kdy váš drobek bude mít 6 nebo 7 měsíců. Pokud je to možné, tak i dříve!!

Aby jste zbytečně nelítali po úřadech jako já s partnerem, vynaložili na to náklady cca 400 Kč a nakonec nešly s křížkem po funuse.

Mají to totiž pěkně debilně udělané, protože otec si podá žádost o mateřskou na pár dní, až mu přijde vyrozumění, matka jde odhlásit svou rodičovskou, patřičné dokumenty předá otci ..... Je to kolotoč a běh na dlouhou trať. A my to měli o to horší, že každý bydlíme na jiné Praze, takže se lítalo asi po 6 úřadech!!!


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DůLEŽITÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MAMINKY, POKUD PŘEDÁVÁTE RODIČÁK OTCI DÍTĚTE, NEMUSÍTE SI HRADIT ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ!!!! PO NĚJAKOU DOBU JSTE CHRÁNĚNÉ, KDYŽ SE O DÍTĚ USTAVIČNĚ STARÁTE. NA SOCIÁLCE MI ŘEKLI, ŽE AŹ DO VĚKU, KDY DÍTĚ NEZAČNE NAVŠTĚVOVAT JESLE, ŠKOLKU ČI ŠKOLU. TUTO SKUTEČNOST PAK MUSÍTE NAHLÁSIT NA VZP.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Staples 2. 9. 2011, 12:30
Tak zkuste nadřízený orgán požádat o odstranění tvrdosti zákona. Za žádost nic nedáte a třeba uspějete (L)
janek01 1. 9. 2011, 9:42
Pokud pečujeze o dítě do věku 7 let, které nenavštěvuje jesle, školku ... na celý den (pouze na 4 hod), můžete u své zdravotní pojišťovny zažádat o kat. L - pěče o dítě a zdravotní pojištění hradí stát.
VancatovaT 2. 9. 2011, 9:28
@janek01 Tak jsem to měla, abych do budoucna případně nevyčerpala nárok na podporu, nahlásila jsem se na pojišťovně jako matka řádně pečující o dítě do sedmi let (Y) (Y)
janek01 2. 9. 2011, 10:13
@VancatovaT Tato možnost se dá využít i v případě péče o dvě děti (věk staršího dítěte do 15 let). Zase se stejnou podmínkou - dítě ve škole nenavštěvuje družinu.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie