Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 21 návštěvníků)

Bramborová razítka - jak si hrajeme u nás

0.0
Bramborová razítka - jak si hrajeme u nás

Postup

Potřebujeme hlavně BRAMBORY a pro ty méně zručné se hodí VYKRAJOVÁTKA NA CUKROVÍ.
Rozkrojíme brambory, vtlačíme vykrajovačku, kolem ní dokola cca 0,5 cm hluboko obřízneme a máme základní tvar. I s tímto si hlavně menší děti skvěle vyhrají.

My máme šikovného tatínka a když byl jednou zrovna doma, některá bramborová razítka vyrobil celá - vyřezal malým kuchyňským nožíkem - a některá moje z vykrajovátek obohatil o prořezy a ozdůbky, takže je máme doma už asi 3 týdny v uzavřené misce v lednici, jezdíme s nimi na návštěvu za kamarádkami a nesmím je vyhodit. Je pravda, že brambora se malinko sesychá a převážně detaily se pak dobře neotisknou, ale malým dětem to až příliš nevadí.

Pro barvení používáme tempery a štětečkem natíráme razítko. Moje 4letá Lucinka si dělá i vícebarevné obrázky, namaže panáčkovi jinou barvou hlavu, jinou tělo apod. a satrší holky od mé kamarádky dokonce vyrobily celé obrázky s použitím razítek - třeba auta na silnici, jedno auto najíždí na nohu chodce a na nebi jsou hvězdičky. Houbaře v lese, kolem něj houby. Sněhuláky a kolem nich padají sněhové vločky... Něco dokreslily štětcem a byly z toho super obrázky a záložky do knížky pro jejich kamarády.
Pro menší děti se dá dobře použít kuchyňská houbička, kterou pomažete trochou barvy a děti ji používají jako barvící polštářek - namočit, otisknout.

Dnes jsem se i já kreativně rozjela a nožíkem jsem vyřezala razítko halloweenské dýně a vyrobila jsem kartičky pro děti na halloweenský pochod, který budu za pár dní u nás pořádat.

Potěšte i Vy své děti! Ať se dílka podaří. Martina

razítko v akci

razítko v akci

dneska jsem si také pohrála :)

obrázek s pomocí razítek vytvořila Lily (9 let)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

lubca007 10. 2. 2012, 19:04
(Y) (Y) (Y) (clamp)
2605 8. 11. 2011, 10:42
pěkný jak budou holky větší koupíme vodovky a budeme tvořit, díky za radu (clamp)
Bromovka 13. 11. 2011, 9:04
@2605 Ale ony už jsou velké dost! My už to děláme od 2 let. A vy budete kolem pobíhat, měnit vodu, dávat čisté ubrousky na otírání štětce a pak to všechno vytřete, utřete, děti umyjete, oblečení vyperete... ,-) nééé, není to taková hrůza - chce to igelitový ubrus na stůl a pro začátek doporučuji malý kousek houbičky a tempery, mohou si to s ní ťupat samy na razítko, nebo na větší kus houbičky dát opět temperu a namáčet si. papá (pusa)
Johanky 26. 10. 2011, 22:12
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
vlkajda 26. 10. 2011, 20:51
(Y) (Y) (Y)
Atuna 26. 10. 2011, 19:44
(Y) (Y) (Y) (Y)
Adelanda 26. 10. 2011, 18:57
(Y) (Y) |:o) supééééééér

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie