Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 12 návštěvníků)

Duhový šátek

0.0
Duhový šátek

Postup

Vycházela jsem z toho, že chci cíp šátku vysoký maximálně 1 m. ( mám 9 barev )
Takže jsem si rozpočítala, že jedna barva bude muset mít max. 11 cm na výšku. Pak jsem si vzala háček, a začala dělat vzorek, po kolika řadách, mám střídat barvy. Podle rozkresu a čísla háčku mi vyšlo 12 řad vzoru. ( vzor A )
Potom jsem vzor napnula, a změřila, o kolik mi šátek "přibyl" na každé straně.
Šátek se mi rozšiřoval pravidelně na každé straně přibližně o 12 cm. Takže jsem hravě spočítala, že rozpětí šátku bude cca 216 cm.
Toto rozpětí mi vyhovovalo, protože jsem tak veliký šátek chtěla – nosím jej k bundě, ke kabátu.

Při háčkování jsem spotřebu příze pravidelně vážila na digitální váze kvůli výpočtu počtu klubíček. Spotřeba by měla být přibližně konstantně přibývat.

POZOR! Nezapomeňte i na třásně, první barvy mi vyšly "na knop", a materiálu si nakoupit dostatečné množství a pokud možno všechny barvy dopředu.
Třásně jsem dávala 4 do krajů, při přechodu barev například žlutá-oranžová jsem dala 2 žluté a 2 oranžové. Na každém konci jsem udělala malé uzlíky, aby se nezačaly konce párat a třepit.

Takže jak vidíte - je to opravdu pro začátečníka. Vzor nemusíte počítat, prostě se to vzoruje a rozšiřuje samo. Rozpětí si dopočítáte sami. Jestli bude šátek 2,2 nebo 2,16 už mi tolik neběželo.

Materiál:
Camilla - 50 gr/125m 100%bavlna
Nela - 50gr/123m 100% bavlna

Hotový byl za necelé 3 týdny, ale seděla jsem nad tím kolikrát i do 4 do rána, prostě háčkovala jsem pořád a všude, a každý den a celý den.

Peru ve velmi vlažné vodě v pracím gelu, prmáchnu v aviváži. Neždímat, nekroutit, aby se šátek nevytáhl.
Po vytažení jej dám do osušky a vymačkám pouze vodu, aby se vsákla. Přehodím na osušku a seskládám na sušák, tak aby šátek nikde nepřečníval a nevytahaly se konce.

Hotové dílko je vidět pod "obrázkovými postupy"

Výsledek

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

jeremy 28. 12. 2013, 13:24
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)
bereni (upraveno) 4. 11. 2011, 17:38
(clamp) (clamp) (clamp)
ZuHud 3. 11. 2011, 17:06
Chtěla jsem k tomu návodu ještě vložit fotku toho šátku, ale to se mi nepodařilo... :-( aby tu byla i fotka a i vzorek zároveň..... Pokud mi někdo poradí, jestli jde vzožit dva obrázky do návodu budu ráda. Moc díky. :-) Zuzka
Mišák123 3. 11. 2011, 18:07
@ZuHud Zuzko, to byste si muslela asi upravit sama v počítači a pak až teprve vložit jako celek.
ZuHud 3. 11. 2011, 19:09
@Mišák123 No já vymyslela jenom to, že jsem tu fotku hotového dílka šupla do obrázkových postupů...... :-D :-D Ještě to tu tak moc dobře neznám....

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie