Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 14 návštěvníků)

Převlasení panenky, bavlnkou

0.0
Převlasení panenky, bavlnkou

Postup

Nejdřív panence ostříháme vlásky na krátko a sejmeme hlavičku z těla.
Potom strčíme nůžky do otvoru po krku a stříháme a stříháme, tak, abychom neprostřihly gumu hlavičky, ale jen přestřihaly "svázání" vlásků uvnitř hlavičky. Postupně zkoušíme pinzetou vytahovat uvolněné vlásky (zvenku). Když je hlavička holá, a dírky po vláscích čisté, tak můžeme začít s navlasováním. Připravíme si malinký háček (já mám velikost 18) a bavlnku nastříháme na požadovanou délku. Na délku "vlásků" pro Barbie, až na zem, používám krabičku od papírových kapesníčků, na namotávání.
Na Shellynku to byla poloviční délka.
Háček zastrčíme do jedné dírky po původních vláscích a asi tak o 4 - 5 otvorů dál, jej zase vystrčíme. Chytneme jednu bavlnku a provlečeme. Pak už jen povytáhneme, aby byly oba "vlásky" cca stejně dlouhé. A znovu, a znovu, až do té doby, než máme ovlasené všechny otvory.
Samozřejmě stačí, když ovlasíte jen otvory po obvodu, a panence uděláte culík. Má to tak spousta kupovaných panenek, a co udělají dětem radosti.:-)
Takto ovlasená panenka se může opatrně česat kartáčem, nebo hřebenem (nesmí být moc hustý). Ale na to přijdete sami.
Snad jsem to popsala dost podrobně, kdyžtak se ptejte:-).


Přeji hodně zábavy a spoustu radosti, v očích holčiček:-).

Panenka s původními vlásky

Ostříhané a vytahané původní vlásky.

S háčkem začínám u ouška, ale je to na Vás, kde začnete.

První dva vlásky jsou na místě:-)

Nejdříve ovlasíme obvod.

A asi tak po třech a půl hodinách (plus/mínus), máte ovlasíno:-)

Ještě učesat, udělat culíček, zastřihnout konečky a máme hotovo. To bude radosti:-).

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

171167 9. 12. 2020, 9:50
AHOJ , HOLKY PROSÍM VÁS JE ZDE NĚJAKÁ Z VÁS KTERÁ JIŽ PŘEVLADOVALA PANENKU ALE KLASIK VLÁSKY NEBO UMĚLÉ TŘEBA Z WISH, RÁDA BYCH PANENKU RETRO HAMIRO ALE NEVÍM JAK NA TO ABYCH TO NEZVRZALA. NĚKDE JSEM ČETLA SNAD ŽE SE DÁ NAŠÍT I JEHLOU ALE NEVÍM KDE A ANI JAK . MŮŽETE PROSÍM NĚKDO PORADIT A I S POSTUPEM PROSÍM A MOC DĚKUJI .
malekote12 22. 11. 2011, 14:44
Moc hezky převlaseno (Y) (Y) koukala jsem, že vlásky jsou jen provléknuté a nijak nezajištěné, nebude se to vyvlékat? ,-) dík za info Kačka
Keramikandy 22. 11. 2011, 16:48
@malekote12 Díky, jsem ráda, že se návod ujal. I když je trošku krkolomně napsaný. U Shellynky jsou ty otvory po původních vláscích trošku menší, tak tam bavlnka docela drží, ale u ostatních panenek, právě vlásky spletu do "copánků, aby se nevytahaly. Vím, že je to takový švindl, ale Elišce jsou teprve tři roky, tak jí udělá radost i takováhle panenka. Samozřejmě se to nedá srovnávat s převlasením, které dělají panenkářky. :-) Všem děkuji za milé komentíky. (F) (F) (F) (F)
Karla.C 22. 11. 2011, 9:45
Tak zrovna, mám jednu rozpracovanou, jelikož jsem před nedávnem zahlídla v hobby fotkách. Tak jsem si řekla, že jednu barbí předělám, jelikož ty původní vlasy, už děs a hrůza a i zkoušce záchrany - mytím - taky tu je návod. To moc nepomohlo, jelikož jí vlasy padaly. Dělám to teda trochu jinak, ale výsledek, bude stejný. Už se těším na ty vykulené oči, našich dračic, jak maj zas krásnou panenku. A potvrzuji, že spotřeba příze je opravdu velká. Super, že jste jsem dala návod - určitě, teď bude převlasovat víc maminek.
nelusajda 22. 11. 2011, 9:13
Tak to jste si teda mákla (Y)
myspule 21. 11. 2011, 22:00
|:o) jůůůů, no tak to je príma nápad (Y) (Y) (Y), ale té práce teda s tím (cinky), jejda... Np tak maličký háček tedy nemám, ale napadlo mě, že by šla použít i jehla s tupým koncem, co je k dostání za 1,-Kč :-$, zapošívám s ní třeba háčkované věci, tak by se asi vešla i do takových otvorů na hlavičce? Jen by bylo tedy potřeba pokaždé navlékat že :-(. Každopádně super návod |:o) |:o) |:o)
nikim 21. 11. 2011, 21:37
tak přesně tohle jsem udělala panence když jsem byla malá (Y)
kalafunka3 21. 11. 2011, 20:47
(L) moc díky, máme doma jednu maličkou panenku, která je tak nekvalitní, že jí vlásky hned vypadaly. Naše Barča jí má moc ráda, ale vidím na ní, že je jí to líto. Hned zítra vyzkouším
Iv76 21. 11. 2011, 20:27
Skvělé, úžasné jste (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Moc děkuji (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
AndikC 21. 11. 2011, 20:01
Andrei-díky (L)Jste Zlatá že jste si dala práci s návodem (clamp) Dceři určitě udělám obr radost-jen vyšetřit ten čas :-$ (C) Ještě poradíte jakou bavlnku používáte? (flower)
Keramikandy 21. 11. 2011, 20:21
@AndikC Není zač. Určitě bude radost obrovská. Zatím jsem zkoušela vlasit s Perlovkou, a tato béžová je také na takovém klubíčku, jako Perlovka. Když budete vlasit celou hlavičku, tak spotřebujete skoro celé klubíčko, na jednu hlavičku :-). Ale já (i Eliška) jsme na hoooodně dlouhé vlásky. :-) (mamca). S nití je velikánská spotřeba, a vlasí se jinak .... jehlou. (F) (F) (F)
AndikC 22. 11. 2011, 6:58
@Keramikandy Díky (L) (F)
elkacka 21. 11. 2011, 19:59
(Y) |:o) (clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie