Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 99 návštěvníků)

začátek spirálové čepičky podle Adély K. (adelkakoch) ID 236653 NA BARETKU NEBO PRO DOSPĚLÁKY :-)

0.0
začátek spirálové čepičky podle Adély K. (adelkakoch) ID 236653 NA BARETKU NEBO PRO DOSPĚLÁKY :-)

Postup

Pokud vám tento návod bude připadat bezpředmětný, milé háčkačky, písněte, já bych ho raději stáhla, ale pokud bude alespoň někomu k prospěchu, budu ráda :-) Dala jsem ho záměrně jako nový návod, protože v diskuzi pod originálem by v té záplavě příspěvků asi zanikl....

Zamilovala jsem se do spirálové čepičky, teď háčkuju 4tý kousek, ale u baretky jsem se u tohoto vzorečku potýkala s jedním zásadním problémem: buď jsem podle originál návodu začínala na 14ti DS, ale abych dosáhla na baretce nebo dospělácké verzi potřebnou placku, byl už vzoreček moc roztahaný, bylo tam moc volného místa (moc řetízků a zdvojených DS), prostě to bylo nevzhledné a nekompaktní.

Tak jsem si řekla, že začnu na 18ti DS, jenže to byl zase začátek, než se vyrovnal, přeháčkovaný a dělal mi tam "kasu", takové to krabacení a u baretky nebo dospěl. čepice to není ono.

Právě před chvílí mě u této 4té, háčkované mamince pod stromeček, došlo, že začátek nemusím podle originál návodu začít na vzorku: 1 přední reliéfní sloupek, 1 řetízek a 2 x zdvojený DS, ale začínám "pozvolněji" a placka nikde nekrabatí, budete ji mít akorát velikou na dospěláka nebo baretku pro odrostlejší holčičku a vzoreček nebude v místě největšího přidávání už tak roztahaný:

1) 18 DS do kroužku
2)klasicky střídáte 1 reliéfní přední a DS
3)první náhrada řetízkový DS a už jedete dokola bez ukončování řad:

-2x nahozený přední reliéfní sloupek (navazuje na reliéf z předchozí řady) a do oka za klasický DS jen 1x sháčkované 2 DS - bez vložení ŘO - tak jsem jela první 2 řady
-pak jsem do další řady vložila to jedno ŘO za 2x nahození PRS
-pak do další řady jsem místo 1 skupiny sháčkovaných DS přidala další skupinku (takže celkem 2) a pak už jedete klasicky podle původního návodu a v každé další řadě (podle toho jak to cítíte a vidíte, že se placka jeví) přidáváte skupinku DS nebo 1 kus řetízku (v poslední řadě, kde budete ještě přidávat, můžete přidat za skupinky sháčkovaných DS třeba už jen 1 DS a ne zdvojenou skupinku, kdyby se vám to zdálo moc hamatné)

Jinak mě samotné taky sedí víc místo klasického předního reliéfu, který uvádí paní Adéla, 2x nahozený přední reliéf.

Na závěr fotka toho začátku čepice či baretku - na fotce mám na háčku už klasicky 2x nahozený PRS, 1 ŘO a 2 skupinky sháčkovaných DS.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Isoprinosin 28. 12. 2011, 21:37
Ja vam strasne dekuji, ze jste ho sem dala. Pred casem jsem videla nejake kloboucky hackovane do spiralky, tak jsem dva rozhackovala, ale ne a ne to dokoncit, porad paru, zda se mi roztahany, nevim poradne kam pichnout "zacatek!?" Tak doufam, ze podle vaseho navodu to konecne pochopim :-)
holatko 15. 12. 2011, 9:36
Zrovna včera jsem jí začala háčkovat pro svojí maminku pod stromeček jako překvapení navíc k hlavnímu dárku ,-) a už jsem párala :-(. Váš návod přišel, jako na zavolanou (Y). Už podle toho začínám a finální výrobek určitě vyfotím (Y) (Y) (Y)
petraok 15. 12. 2011, 9:26
(clamp) určitě nemazat, jdu ho taky vyzkoušet (Y) (hello)
žabada 15. 12. 2011, 8:19
(Y) (Y) v žádném případě nemazat (6) (6) :-)
subrtova 15. 12. 2011, 0:15
(Y) (Y) (Y) vyzera to super....idem robit ciapku pre ...DOSPELACKU...tak to vyskusam (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) dufam ze to zvladnem |:o)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie