Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 35 návštěvníků)

dětská kabelka

0.0
dětská kabelka

Postup

Už šiju třetí, tak jsem si říkala, že bych sem mohla dát návod:-). Potřebujete zbytky latek, vlizelín, zip, nit, špendlíky a spoustu nadšení:-).Já popíšu vlastní postup, ale je značně variabilní - podle velikosti kabelky. Jako základ jsem si vzala talířek z plastu pro děti z IKEA. 4x jsem ho překreslila na látku a 4x na vlizelín. Vystřihla a podžehlila.
Pak ještě potřebujete dva pásy látky o něco širší, než kabelku. Já měla 10 cm a 4 malé pásky na obšití zipu - ty mám 4cm široké. Délku spočítáme z obvodu kabelky - talířek má obvod 60 cm, zip chci 18 cm, takže ten pruh látky bude 60-18 + 2 cm - ty jsou na švy. No a podle výšky holčičky popruh - já mám 90x12 cm - 4x přeložit, takže výsledný popruh má šířku 3 cm. Všechny kusy látky podžehlit vlizelínem.

Nejdřív jsem si přišila malé pásky na zip, začistila a zastřihla přesně na 18 cm. Potom popruh přes rameno.
Přesně ke kraji zipového dílu přidat boční pásy a sešít na 1 cm od okraje, na druhé straně také. Já ještě do švu přidala popruh.
Pak našít nějaké kapsičky na ty placky a sešpendlit s celým kruhem boků - je dobré vyznačit si na obou kusech půlky nebo čtvrtky, ať to neujede. Jo a ty placky, vždy dvě a dvě k sobě, ať je to pěkné i zevnitř. A sešít:-)
Nezapomeňte, že sešíváte rub, takže popruh musí být schovaný uvnitř. A ještě jedna věc - je dobré nechat otevřený zip, ať to pak můžete protočit lícem nahoru.

Snad je návod srozumitelný, kdyby něco, tak napište.

Všechno, co potřebujeme, v rohu je pruhovaná látka na kapsičku

Založení popruhu, uprostřed ještě jednou zahnout a prošít po obou stranách.

Příprava jedné strany zipu. Pěkně srovnat na okraje, prošít, přežehlit ven a znovu prošít.

ušitý zipový díl ustřižený na 8 cm (nelekejte se tý barvy, původně měl být růžový, ale tenhle je lepší:))

při sešívání už hotového zipu a bočních pásů musíte skutečně hlídat kraje, jinak vám obvod nevyjde. Tady jsem zapomněla dát do švu popruh, takže budu předělávat:-) vrstvy na sobě jsou - boční popruh - zipový díl - popruh a poslední boční pruh, hlídejte si rub a líc

Takhle vypadá na lícu detail sešítí všech těch dílů.

placka s kapsičkou

našpendlená jedna strana, zašít a zapošít a ještě druhou

hotovo

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Jaruska.Pav 12. 3. 2012, 13:47
Dobrý den, super nápad, vyzkouším pro malou. Jen se chci zeptat jestli jsou v kabelce vevnitř vidět nějaké švy? Jste šikula (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
tynamich 31. 5. 2012, 8:37
@Jaruska.Pav švy vevniř jsou, musí se zapošít
Pingi 24. 1. 2012, 22:14
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Jste opravdu moooc šikovná , taky vyskouším (clamp) (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie