Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 51 návštěvníků)

BABSKÉ RECEPTY

0.0
BABSKÉ RECEPTY

Postup

DALŠÍ "BABSKÉ" RECEPTY "RYCHLÉ POMOCI"




Sádlový obklad

Při bolestech v krku si připravíme jednoduchý zábal. Na pruh plátýnka namažeme tenkou vrstvu vepřového sádla. Na něj nastrouháme trochu muškátového oříšku (aby se utvořila tenounká vrstvička). Přikryjeme dalším plátýnkem. Dáme na krk a ovážeme teplým šátkem. Ráno je po bolesti.




Medvědí mléko
Teď jeden typ pouze pro dospělé. Je výborný a velmi účinný při počátečních příznacích nachlazení. Ohřejeme 200 ml mléka, přidáme panáka rumu a 2 lžíce medu. Stačí vypít 2 sklenice za večer a ráno se cítíte jak rybička.




Máslový čaj

Bolest při polknutí, pálení a škrabání v krku. Nejlépe zažene tento jednoduchý recept. Uvaříme 250 ml černého čaje, přidáme polévkovou lžíci medu a polévkovou lžíci másla. Dobře promícháme a ihned vypijeme.




Zázvorový čaj

10g čerstvého strouhaného zázvoru.vaříme 5 minut v 1 litru vody. Poté ho přes cedník vymačkáme. Do vzniklého čaje se přidáme šťávu z jednoho citrónu či pomeranče, osladíme a pijeme horké.




PRO UNAVENÁ JÁTRA

Při jakémkoli oslabení našeho organizmu jsou nadměrně zatěžovaná naše játra. Při infekci bychom jim proto měli dopřát trochu úlevy v podobě stravy, ve které omezíme všechna tučná, příliš kořeněná a smažená jídla. A naopak přidáme více nízkotučných mléčných výrobků a mrkve.




Mrkvový tvaroh

Nastrouháme 3 mrkve, smícháme je s 250 g nízkotučného tvarohu a naředíme 1 lžící kefíru. Dobře promícháme. Můžeme osladit nebo trochu osolit, podle chuti.




Mrkvové hranolky

2 mrkve nakrájíme na malé hranolky, pokapeme je šťávou z 1 citronu a 1 lžičkou olivového oleje. Jíme místo čipsů či slaných buráků.




MED A SKOŘICE




Je zjištěno, že směs medu a skořice pomáhá léčit spoustu nemocí. Med může být užíván bez jakýchkoliv vedlejších účinků a je snadno dostupný. Dnešní vědci jej doporučují jako velmi účinný lék.




Vědci zjistili, že ačkoliv je med sladký, jestliže se bere ve správných dávkách jako lék, nemůže ublížit ani diabetickým pacientům. Týdeník World News, vycházející v Kanadě, ve svém vydání datovaném 17. ledna uveřejnil následující seznam nemocí, které mohou být léčeny medem a skořicí jako výsledek studií západních vědců.

Nemoci srdce

Smíchejte med a mletou skořici a mažte na chléb (samozřejmě nejlépe celozrnný) místo džemu nebo marmelády a jezte pravidelně k snídani. Snižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cévách a chrání pacienty před infarktem. Ti, kteří už infarkt prodělali a budou denně jíst tuto snídani, budou se držet míle daleko od dalšího infarktu. Pravidelné snídaně tohoto druhu ulevují při zadýchávání a posilují srdeční tep. V Americe a Kanadě, různé domy s ošetřovatelskou péčí léčí takto své pacienty, kteří jsou ve věku, kdy cévy a žíly ztrácejí svou pružnost a mohou se ucpávat. Med a skořice vracejí cévám a žilám jejich pružnost.

Artritida

Artritičtí pacienti mohou denně, ráno a večer jeden šálek horké teplé vody s 2 lžičkami

medu a 1 malou lžičkou skořice. Užívají-li tuto medicínu pravidelně, může se vyléčit dokonce i chronická artritida. Dle výsledků průzkumu dělaného na universitě v Copenhavenu bylo zjištěno, že z 200 pacientů léčených 1 lžící medu a lžičkou skořice před snídaní, bylo 73 nemocných úplně zbaveno bolesti a do měsíce nemocní, kteří se nemohli pohybovat, začali chodit bez bolestí.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

P.A.V.L.A 24. 12. 2014, 0:28
(hadka)
P.A.V.L.A 24. 12. 2014, 0:28
(hadka)
jeremy 23. 12. 2014, 22:09
(clamp) (clamp) (clamp)
Ilooonaa 27. 2. 2012, 7:29
Já dělám dětem obklad z psího sádla. Samozřejmě z té bylinné. Hned uleví od kašle. Ale pokud to budete kupovat v lékárně, chtějte ten originál. Hodně se prodává i levnější napodobenina, ovšem to už není tak dobré.
petula.s 19. 2. 2012, 15:28
Jinak teda, když odhlédnu od toho, že je to hoax, tedy naprosto vymyšlený blábol, med MŮŽE ublížit diabetikům, tohle je dokonce docela nebezpečné tvrzení, že ve "správných dávkách" ho mohou jíst :-( (N) (N) (N)
RadaCh 20. 2. 2012, 8:57
@petula.s Našemu dědovi doporučila lékařka med do čaje. a píchá si inzulín.. a je diabetic.. samozřejmě ne každý den. ale při nachlazení.. a nebo oslabení.. (Y)
Hanka_Bohmova 19. 2. 2012, 0:09
Já jen čekám, kdy nám západní vědci z Copenhavenu (smich) v dalším čísle World News (to je něco jako náš Blesk?) oznámí, že med se skořicí 3x denně vyléčí rakovinu plic a obnoví amputované končetiny. Aspoň nějaké odkazy na ty údajné studie by nebyly? Jestli jo, tak by mě to velmi překvapilo, protože nejsem první, kdo se zajímal o jejich původ a zjistil, že žádné takové prováděny nebyly... Nojo, už jsem našla celý ten hoax, vážně to léčí rakovinu! - teda jenom žaludku a kostí, jak zjistili japonští a australští vědci, ha ha: CANCER: Recent research in Japan and Australia has revealed that advanced cancer of the stomach and bones have been cured successfully. Patients suffering from these kinds of cancer should daily take one tablespoon of honey with one teaspoon of cinnamon powder for one month three time s a day.
RadaCh 20. 2. 2012, 9:09
RadaCh 20. 2. 2012, 9:05
@Hanka_Bohmova Víte naše praprababičky to používali.. a byli tu do několika let 95 let. nebylo nic neobvyklého. bohužel dnes dostáváme do těla samou chemii.. jak v jídle.. tak v lécích.. a proto jsou všichni nemocní.. snažím, se dodržovat nějaké zásady a jíst zdravě.. a používat správné přírodní produkty.. a zatím nemám žádné zdravotní problémy.. a neberu žádný léky... a když vidím, jak moji vrstevnící umírají na rakovinu.. mají zasebou mrtvičky a já nevím co všechno.. berou léky již v 35 na cukr, krevní tlak , cholesterol.. tak je něco špatně.. i někteří lékaři se kterými spoloupracuji se nebrání těmto přirodním doplnkům..které mohou kvalitu života zlepšit..
petula.s 20. 2. 2012, 10:15
@RadaCh Tak ono by stačilo podívat se na jakoukoli statistiku, abyste zjistila, že i tohle tvrzení je naprostá pitomost. Třeba tady http://kdem.vse.cz/resources/relik10/PDFstudenti/Langhamrova.pdf Zatímco dnes je střední délka života u žen skoro 80 let, v roce 1920 to bylo 57 let. Střední délka života se, jak vidíte z grafu, neustále zvyšuje. A ano, vaše prapraprababička pravděpodobně nebrala léky na cukrovku a cholesterol. Zeptlala jsem se svojí dcery, jestli by ji napadlo proč. Napadne to i Vás? Výborně, no, když odhlédneme od toho, že nemǔžete vědět, jaké léky vaše praprababička vlastně užívala, tak a) většině lidí nebyla kvalitní lékařská péče dostupná, b) v té době se nedělaly testy na cukr z krve a moči a c) nepoužíval se inzulin. Ono pravděpodobně kdyby naše praprapraprababičky měly zdarma lékařskou péči a doma v lékárně Ibalgin, sáhly by při nachlazení nejraději po něm.
Hanka_Bohmova 20. 2. 2012, 10:08
@RadaCh Mně je dost jedno, jestli vy nebo jiní jedí zdravě. Mně se nelíbí, že zveřejňujete lež a vydáváte to za prokázanou informaci. Zeptám se znovu, proč jste nezveřejnila tu část článku, která říká, že když budete denně měsíc jíst pol. lžíci medu se lžičkou skořice, vyléčíte se z rakoviny žaludku? To už se vám zdálo moc?
RadaCh 20. 2. 2012, 18:27
@Hanka_Bohmova Pravděpodobně proto, že těchto článků je spousty.. a mě se libili a proto jsem je použila.. přírodní medicína je mi bližší...než ta farmaceutická.. když vidím kolik jedů si dávají lidi do těla.. ....tohle není určitě zabiják.. ale čistě přírodní metoda, která může pomoci.. na tu část co píšete. je možná v jiném článku který jste našla.. pravděpodobně to není ze stejného.. alespon je jich spousty. a to i ve světě. Lékařům jsou tyto účinky také hodně známe.. takže proč by doporučovali.. některé přírodní metody.. nebo u Vás vás cpou lékaři jen pilulkami a nic přírodního nedoporučují... ? U nás to chodí trochu jinak... ale nemám to ze své hlavy... to se příznávám.. ale některé věci používám.. a jsou mi bližší než růžové štěstí.. brufen...který jsem si za 35 let nemusela vzít.. ani jednou... Článků na toto téma je spousty.. kam se podívate..nevím jestli tam byla nějaká část na to co píšete.... A já nikoho nechci klamat.. jen zdůraznuji to co je již dávno zveřejněné.. a prokázané.. o tom by se asi nepsalo. a nemluvilo i ve zdravotníctví a nebo celostní medicíně.. nemyslíte.. nebo i ti lžou?? Nejspíše ano.. http://www.zeny.cz/clanek/zdravi/kdyz-zavoni-skorice http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-styl/nase-zdravi/30621-7-piliru-co-privedou-do-vaseho-zivota-slunce http://www.femina.cz/magazin/wellness/zdravi-med-a-skorice.html http://www.horydoly.cz/vypsat.php?id=13572 a spousty jiných článků.. takže tady nepišu nic co jsem vymyslela a chci vám to tu nutit.. vyrábí se i medy se skořicí.. a nebo jiné produkty.. ale asi to není zdravé..
Hanka_Bohmova (upraveno) 22. 2. 2012, 0:23
@RadaCh Já se odvolávám na ten původní článek ve World News Weekly. Články na serverech "femina" nebo "pro ženy" (nebo ve výše zmíněném časopise) skutečně nepovažuju za ověřené lékařské informace. Jestli chcete lékařské informace, musíte jít na pubmed nebo jinou databázi. Jestli to vážně interpretujete tak, že člověk s vysokým cholesterolem, chronickou artritidou či rakovinou žaludku se má pravidelně cpát lžičkami skořice (kdoví, zda se neotráví kumarinem) a to mu bude stačit k vyléčení, tak byste si měla nést následky sama.
RadaCh 22. 2. 2012, 23:32
@Hanka_Bohmova Tak pokud vím.. skořice a nebo nějaké bylinky.. v malém množství nikomu neuškodili.. a Kumarin je ve více bylinek (Andělika lékařská, bolševník obecný, prha chlumní, svízel vonný, průtržník lysý, levandule lékařská, heřmánek pravý, jitrocel kopinatý, meduňka lékařská, komonice lékařská,…) ano mají i nežádoucí účinky.. a může být smrtelný v přehnaném množství..: meduňkový čaj.. piju dvakrát za den. každý den .už více jak 10let.. chcete říct, že bude brzy po mě..? No super .alespon že to vím.. tam ten kumarin.. také je.. :-) , Heřmánkový čaj.. aj bylinkové čaje.. piji také.... Tak když jsem zdravá tak po něčem umřít musím.. A ráda si ponesu následky. protože nevěřím tomu, že mě přírodní věci.. otráví.. pokud nezezobu.. toho litry.. a nebo kg..za pár dnů, samozřejmě v normálním množství..Spíše mám strach že mě srazí nějaký blbec autem.. Nikde jsem neviděla, na skořici.. že se musí jen omezeně.. tak to aby nás co vyrábí skořici.. chtěli zbavit hezky rychle.. A nejen ty. ale jiné publikace a knihy.. aj.. kde skořici vydávají i za lék..a že je jich hodně.. http://www.ireceptar.cz/zdravi/zdravi-z-korenky-skorice/ http://obchod.readersdigest.cz/katalog/jidlo-leci/ Takže proč to všude publíkuji,, že by lži.. NO podle Vás ano...dobře Váš názor.. já si stojím za svým.. Ale já jsem to nevymyslela.. Statistiky a jiné informace ze zdravotnctví znám.. protože v kontaktu s lékařemi pracovně jsem každý den. Léky na předpis, bez předpisu, přírodny produkty, bylinky, metody. aj... mi není vůbec neznáme .. jak pro diabetiky, praktiky,gynekology, pediatry a internisty.. Účinky kumarinů jsou velmi rozmanité. Zamezují srážení krve, tlumí křeče, podporují srdeční činnost, ovlivňují vstřebávání vápníku a odpuzují hmyz. Užívají se ve formě odvarů a nálevů. Jejich dlouhodobé a nadměrné užívání může vyvolat bolesti hlavy, závratě, ochrnutí nebo fototoxicitu (furanokumariny). Toxický účinek se projeví na světle jako zarudnutí kůže, zánět, otok nebo výrazná alergická reakce.
Hanka_Bohmova 23. 2. 2012, 10:20
@RadaCh S vámi je obtížné diskutovat, nedržíte se problému. Tak ještě jednou, vy říkáte: "Dle výsledků průzkumu dělaného na universitě v Copenhavenu bylo zjištěno, že z 200 pacientů léčených 1 lžící medu a lžičkou skořice před snídaní, bylo 73 nemocných úplně zbaveno bolesti a do měsíce nemocní, kteří se nemohli pohybovat, začali chodit bez bolestí." Já říkám, že chci důkaz, že takováto studie proběhla. Na žádném seriózním lékařském webu ani na webu univerzity jsem o ní nenašla záznam. Naopak jsem našla záznam člověka, který má vyjádření univerzity, že studie je výmysl. Dále je podezřelé, že daný článek, který citujete, se vyskytuje prokazatelně už v r. 2007, vždy se v něm píše o "probíhajícím výzkumu" (to už probíhá šestý rok???) a už celých těch šest let je totožný, jedna webová stránka ho kopíruje z druhé, což je typický způsob, kterým jsou vytvářeny články v life-stylových médiích. (Jedna moje přítelkyně je píše na zena.cz , tak o tom něco vím.)
RadaCh 23. 2. 2012, 14:01
@Hanka_Bohmova A já to neříkám.... sama píšete že to je na internetu dlouho... tak to není odemne.. a to je celé.... ale tato terorie je možná... protože jsou známé zdravotně prospěšné účinky medu a skořice.. Znám i jiné přírodní produkty, kde při denním užíváním přestali bolet klouby....
RadaCh 23. 2. 2012, 13:54
@Hanka_Bohmova To s Vámi Hanko taky.. už jste psala do toho článku a na ostatní stránky a jiné publikace aj. že je to nesmysl?? jak to tvrdíte mě.?? Těm jste asi nepsala nebo že by taky... . nevím proč píšete jen mě.. Přítelkyni taky osočujete že vydává nedokázané studie?? Když víte že píše nesmysli.. a jak to chodí.. tam toho je tedy hodně.. a vše podle Vás neprokázané. .tak nevím proč bych tu nemohla jednu informaci sdělit... která nemůže uškodit.. To je jako když vám někdo řekně pijte zelený čaj každý den a nebudete mít rakovinu že to je dokázané.. to je také nesmysl?? a těchto přírodních studií.. je spousty.. proč někteří lékaři tyto metody sami doporučují..?? Když máte takévé možnosti. zkuste se domluvit přímo na universitě v Copenhavenu.. kde to bylo dělané... co vy na to?? když už chcete zajít tak daleko.. ale to jste se měla zeptat toho dotyčného který ten článek kdysi vydal.. .. Různé studie vydal i Prof. Dr. Med Karl Christian Begmann , Prof. Dr. Robert Llewellyn na univerzitě v Austrálii.. , Dr Michael Peuser co se týče různých výzkůmu na různé temata. a je jich spousty... Jestli Vám to pomůže smažu tento článek.. až to zmizí z internetu.. ju.. když máte takové pravomoci.. a myslíte že to může lidem ublížit.. tak chci důkaz já...
Hanka_Bohmova 23. 2. 2012, 14:56
@RadaCh To já bych jim napsala, ale oni bohužel už před lety krachli. A česky neříkáme "v Copenhavenu", ale "v Kodani".
RadaCh 24. 2. 2012, 7:29
@Hanka_Bohmova No a na stránky ve kterých to je napsané?? tam jste také psala , že je to lež... ??? zrovna jsem to včera počítala.. na kolika internetových stránkách to v ČR je:: 71 stránek, na kterých najdete přesně to samé.. takže můžete začít... s likvidací.. a to nepočítám různé časopisi aj.. stránky.. Phoenix Copenhagen – Kodaň (Dánsko) University of Copenhagen stále je existují... takže nikdo nezkrachoval.. možná se vyměnili lidi.... Copenhaven. je vyzkloňováno.. http://cs.wikipedia.org/wiki/Koda%C5%88sk%C3%A1_univerzita
Hanka_Bohmova 24. 2. 2012, 17:57
@RadaCh Joj, zkrachoval ten časopis, který citujete (World News Weekly), ne kodaňská univerzita (smich)
RadaCh 24. 2. 2012, 20:13
@Hanka_Bohmova Tak kde je problém... .tak můžete napsat přímo na některou západní univerzitu., kde tento výzkum dělali.. a na ostatní články , kde je to napsané.. . U nás také zkrachuje hromadu časopisů, kde píšou nesmysli. .ale i dobré články... a není to kvůli jednomu pochybnému článku... ... takže pokud někde něco píšou podle Vás co by tam nemělo být. KONKRÉTNĚ TÉMA, KTERÉ JSEM ZVEŘEJNILA...tak máte co dělat.. cca 70 internet.stránek, nějaké časopisy, knížky.. kde všude tato studie vyšla.. JÁ SI TO SAMA NEVYMYSLELA.. a z internetu by to již dávno zmizelo kdyby to bylo zakázané.. Zrovna včera na Evropě v rádiu hlásili, že vědci přišli s tím, že každé ráno když si dáte čokoládový dort.. tak se prý skvěle hubne.. :-) Říkali to asi 7x dokola....takže ted budu chtít důkaz že tato studie skutečně proběhla, když to tvrdí.. že je to věděcky dokázané.. takových studíí je dnes a denně.. a vědci stále chodí s něčím novým... takže se nemůžeme ničemu divit... http://21stoleti.cz/blog/2012/02/14/nova-dieta-k-snidani-cokoladovy-dort/ Včera v nějakém pořadu . v televizi na ct 1.. tak říkali také krásný rozhovor právě na téma přírodní medicína... a padlo tam slovo o léčebných účincích koření.. . a to i o skořici.. aj. koření..při různých vážných onemocnění., takže já se bylinek a koření neobávám.. protože se o tom povídá hodně..takže nevím proč bych nemohla tady něco zveřejnit.. co je na internetu. běžné dostupné... http://21stoleti.cz/blog/2010/02/19/med-se-dockal-rehabilitace/ http://21stoleti.cz/blog/2008/03/20/tajemstvi-faraonovy-lekarny-odhaleno/ http://21stoleti.cz/blog/2010/11/19/namisto-antidepresiv-botanicka-zahrada/
petula.s 20. 2. 2012, 10:20
@Hanka_Bohmova Miluju ten argument " naše babičky to používaly". Nevzniká náhodou cukrovka, rakovina, a další civilizační choroby z jízdy metrem? (candle) protože naše prapraprababičky přece metrem nikdy nejezdily! Ono sice čert ví v kolika a na co umíraly (resp. statistici vědí v kolika, a to opravdu není hezké čtení),... A na co? No, tak to prostě babička v 60 letech na vejminku začala chřadnout, až skonala. Jestli měla cukrovku nebo rakovinu, to už se nikdo nedoví.
RadaCh 20. 2. 2012, 18:46
@petula.s A z čeho tedy vzniká rakovina .víte to?? já ano... bohužel... a vím, že takové nemoci dříve nebyli.. Ano byli jiné a umírali i lidé dříve.. ale na něco jiného., které dnes je věda někde jinde.. a to je dobře.. ale za některé věci si můžeme sami... proč je v dnešní době takový nárust rakoviny, cukrovky.. aj nemocí. a studiích je hodně... . http://www.who.int/research/en/. http://opendir.infostar.cz/Health/Public_Health_and_Safety/Statistics.html http://ec.europa.eu/health-eu/health_in_the_eu/statistics/index_cs.htm aj.. je jich spousty.. no jestli najdu statistiku kolik vitamínů a minerálů měli například banány.. v roce 1960 a ńyní.. tak to je také hodně zajímave... opět kdo se o to zajímá. veřejně na internetu.. v několika jazycích a ve světe..
petula.s 20. 2. 2012, 19:03
@RadaCh Ale Radko, když před 200 lety někdo umřel, jak víte, že ne na rakovinu? Prostě začal chřadnout, hubnout, mít bolesti,... a pak zemřel. Jak by bez krevních testů, rentgenu, magnetické rezonance a já nevím čeho zjišťovali, jestli má rakovinu?
RadaCh 20. 2. 2012, 22:07
@petula.s nebyla možnost to zjistit. tak jako dnes..., ale co tyto přístroje jsou ,tak se spíše rok od roku nádorové onemocnění zvyšuje.. a to je statisticky dokázáno..
petula.s 20. 2. 2012, 22:20
@RadaCh A proč do toho teda pořád motáte naše praprababičky?
RadaCh 21. 2. 2012, 8:48
@petula.s Tak některé praprababičky se dožili toho že už to lékařství fungovalo..a brala se krev a dělali se různé testy.. takže patří i do statistik.. že dříve nádorové onemocnění tolik nebylo tak jako teď.. ale to je stále do kola.. prostě jsem pro zdravé a přírodní produkty.. a nejsem zastáncem.. růžového štěstí a chemických přípravků.. které huntují naše tělo. a to je celé.. možná právě proto že byla k tomu vedena naše prapra.. a naše babička. a maminka aj. lidé v okolí.. to dělá hodně.. že ty zdravotní problémy nejsou takové jako když se člověk bude celý život dopovat pilulkami, nezdravě se stravovat. a nejen. to. protože těch faktorů je hodně.... ale kdo chce tam pomuzte mu tam . já si budu stát za přírodními produkty. a než půjdu k lékaři.. raději vyzkouším něco z té přirody.. a zatím se mi to daří.
KopretinkaR 23. 2. 2012, 14:30
@RadaCh něco na tom určitě je, ona ta chemie zdravá určitě není, ale přesto je jí bohužel někdy potřeba. (F) (F)
Evelyn123 21. 2. 2012, 9:28
@RadaCh Přesně tak, Radko, dávám Vám za pravdu ve všem co tu uvádíte. Já třeba skořici doslova miluji. A když dietně zhřeším a udělám k večeři tak 2x do měsíce krupicovou kaši, posypanou skořicí, spím jak nemluvně, to mám vyzkoušené. Myslím, že ta jedna čajová lžička kvalitního medu se skořicí na chléb, nebo do čaje, jednou denně, absolutně nemůže ublížit diabetikovi. Znám spoustu cukrovkářů, kteří hřeší a dávají si sladké zákusky. Takže co je pak horší, co jim víc uškodí? Med se skořicí na chleba s máslem od zítřka bude moje snídaně. Mějte se hezky a díky (F)
Anomyss 17. 2. 2012, 18:16
Jsem nachlazená......Zrovna jsem si uvařila " Medvědí mléko" a jsem zvědavá, co to semnou udělá. Do zítřka potřebuji být OK :-D
evicela 17. 2. 2012, 8:57
(child1) já mám zase odskoušené na bolest v krku- na kapesník dát vrstvu tvarohu do kterého přidám lžíci octa, zakrýt kouskem igelitu a zavázat suchou plínou nebo šátkem, nechat nejlépe přes noc, fakt to uleví.
evicela 17. 2. 2012, 8:57
(child1) já mám zase odskoušené na bolest v krku- na kapesník dát vrstvu tvarohu do kterého přidám lžíci octa, zakrýt kouskem igelitu a zavázat suchou plínou nebo šátkem, nechat nejlépe přes noc, fakt to uleví.
KopretinkaR 16. 2. 2012, 23:28
Sádlový obklad jsem měla jako dítě pravidelně, ale na hrudníku. (F) (F) (F) (F)
helička 17. 2. 2012, 0:20
@KopretinkaR I já a muselo být psí :-(, nesnášela jsem to.
Michellinka 17. 2. 2012, 8:10
@helička Mně naštěstí dávala babička jen olej. Schovávala pytlíky od rohlíků, to byly takový ty hrubý, z tmavého papíru, roztrhla ho, propíchala vidličkou, mašlovačkou namatlala olej a připlácla na hrudníček 8-| Ale je fakt, že to asi pomáhalo . Ale taky jsem to nesnášela a dodneška si pamatuju, jak jsem ječela, že to nechci. Já byla taky pěknej parchant ,-)
RadaCh 16. 2. 2012, 23:54
@KopretinkaR Nám zase dávali když jsme byli malý máslo s medem. na hrudník při kašli...... Zkoušela jsem to i na dětech. Ale malej se po medu osypal.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie