(návod
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Nápad, jak uchovat bylinky

Postup
Zajímavý nápad, který jsem neznala, tak se podělím, třeba to taky ještě někdo nezná.
Nikdy jsem neměla ráda krájení petrželky, pažitky... na zamrazení - vždy se mi to lepilo na prsty a všechna ta šťáva vytekla...
Kamarádka to dělá takhle:
celou petrželku, pažitku, medvědí česnek, zelenou cibulku.... cokoliv vás napadne dá v celku (u petrželky akorát odstraním ty nejhrubší stonky) na kus alobalu a pečlivě, pevně to smotá do válečku.
Pak to dá do mrazáku. Kdykoliv potřebujete např. petrželku do polívky - vyndáte "váleček", odtrhnete kousek alobalu a tím jak je to zrmzlé, pěkně se to krájí a je to jak čerstvé, neseschlé, super. Byla jsem nápadem nadšená.
Pozor, aby vám tam nezůstalo trochu alobalu - už při balení jsem dávala pozor, aby se mi konec nedostal "doprostřed" těch bylinek, toho válečku z bylinek - potom by mi to šlo špatně odtrhávat.
Bohužel nemám fotku, jak to mám už zmrzlé a jak to jde pěkně krájet.
Nikdy jsem neměla ráda krájení petrželky, pažitky... na zamrazení - vždy se mi to lepilo na prsty a všechna ta šťáva vytekla...
Kamarádka to dělá takhle:
celou petrželku, pažitku, medvědí česnek, zelenou cibulku.... cokoliv vás napadne dá v celku (u petrželky akorát odstraním ty nejhrubší stonky) na kus alobalu a pečlivě, pevně to smotá do válečku.
Pak to dá do mrazáku. Kdykoliv potřebujete např. petrželku do polívky - vyndáte "váleček", odtrhnete kousek alobalu a tím jak je to zrmzlé, pěkně se to krájí a je to jak čerstvé, neseschlé, super. Byla jsem nápadem nadšená.
Pozor, aby vám tam nezůstalo trochu alobalu - už při balení jsem dávala pozor, aby se mi konec nedostal "doprostřed" těch bylinek, toho válečku z bylinek - potom by mi to šlo špatně odtrhávat.
Bohužel nemám fotku, jak to mám už zmrzlé a jak to jde pěkně krájet.

x

xx

xxx
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k návodu
enestejša
(upraveno)
22. 4. 2012, 8:28
Zdravím, moje teta uchovává petrželku, libeček, kopr a medvědí česnek v zavařovacích sklenicích v mrazáku. Před uskladněním propere a nechá na sítku okapat. Pak pěchuje do sklenic. Neprasknou. Marcela
nahlásit
zizi_za
(upraveno)
27. 3. 2012, 15:26
Já mrazím bylinky v celku v pytlíku z Ikea se zipem.., když se před zmrazením nasekají vyprchá z nich veškerá vůně. takže nejlépe odloupnout potřebné množství a rozsekat nebo rozmačkat těsně před použitím. Ale já dávám do mrazáku pouze tymián a rozmarýn a ty nesekám. Tymián není potřeba a rozmarýn po převaření odstraním.
nahlásit

Vavenka
(upraveno)
16. 3. 2012, 21:36
i já dávám do igel. pytlíku, pevnějšího, bez větších stopek, nechám zmrznout do druhého dne, vyndám, přejedu válečkem a nasypu do uzavíratelného kelímku a dám zpátky do mrazáku. Zůstává to stále sypké a odebírám si kolik chci.
nahlásit

macimaci
(upraveno)
16. 3. 2012, 14:41
Já jsem takový nápad taky měla. Dala jsem nenakrájenou petželku -okrájenou od stonků- do pytlíku a tak zamrazila. V domění,že jak to zmrzne,bude se to pak drolit. Ovšem chyba,ve chvíli,kdy se to vytáhne ven, tak to změkne, rozpustí a pak se to krájí ještě hůř,než čerstvé. Ta voda jak teče všude,lepí se to na nůž, na prsty... Prostě ne. Zase začnu sušit.
nahlásit

oasisek
(upraveno)
18. 3. 2012, 13:20
@macimaci
musíte to krájet zmrzlé. Potom to jde pěkně.

nahlásit

plamenek
(upraveno)
15. 3. 2012, 22:01
Dělám trošku jinak,posekanou petrželku dám na plech do mrazáku a zapnu na deset minut rychlé zmrazování.Pak přepnu do normál.režimu a nechám ještě hodinku mrazit.Zmražené sesypu do plastové dozy a pak ,když potřebuji odebírám lžící,protože to není spečené zmrazené,ale sypací.
nahlásit

nikolletav
(upraveno)
15. 3. 2012, 21:19


nahlásit
Provensálsko
(upraveno)
16. 3. 2012, 21:58
@nikolletav
ja to robím tiež takto a je to naj.....

nahlásit
Provensálsko
(upraveno)
16. 3. 2012, 21:58
@nikolletav
ja to robím tiež takto a je to naj.....

nahlásit

Leitz
(upraveno)
15. 3. 2012, 18:45
Já dávám celou nať i kopr do rychlouzavíratelného sáčku a když potřebuji, tak na lince kousek rukou rozválím,nebo pomačkám a vysypu do polívky. Zbytek zase uzavřu a vložím zpět do mrazáku. Dělám to takhle již několik let. Také jsem nesnášela to sekání předem.
Ale to tlačenkové střevo také není marné.







nahlásit

J+S
(upraveno)
15. 3. 2012, 15:45

nahlásit

milsarka
(upraveno)
15. 3. 2012, 15:32
já dávám do tenkého tlačenkového střeva


nahlásit

oasisek
(upraveno)
15. 3. 2012, 16:52
@milsarka
no super, vidíte. Díky za zlepšovák. Alespoň se nemusím bát, že ukrojím kousek alobalu a ten se mi pak dostane na zuby
au au au

nahlásit

jarla
(upraveno)
15. 3. 2012, 15:47
@milsarka
to mi přijde ještě lepší,než ten alobal

nahlásit

Ehnes
(upraveno)
15. 3. 2012, 15:05
doporucuji dat pod alobal - tzn. mezi alobal a bylinky - obycejny pecici papir, na ten se nic neprilepi a nemusite davat takovy pozor pri odbalovani
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
15. 3. 2012, 13:52
Díky za nápad!




nahlásit

sopo
(upraveno)
15. 3. 2012, 13:45



nahlásit

mmarch2712
(upraveno)
15. 3. 2012, 13:38
super nápad, to určitě vyzkouším děkuji za něj



nahlásit