Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 5 návštěvníků)

Pomlázka z pedigu pro manžela.

0.0
Pomlázka z pedigu pro manžela.

Postup

Nejprve si nachystáme čtyři delší ,vlhké proutky z pedigu.Já zvolila kombinaci dvou zelených a přírodních-2,25,nebo i větší-pomlázka potom vypadá lépe.Protože vrchní díl je placatý,pomohla jsem si lepící páskou.

V polovině prutů překřížím levou stranu na pravou a střed přilepím na stůl,nebo si můžu pomoci kramlíkem.Dávám pozor na to,aby proutky byly jeden vedle druhého.

Proutky ne levé straně protáhnu pod celým vytvořeným okýnkem z 1.postupu a zase přilepím ke stolu,aby proutky držely vedle sebe doplacata.

Teď je nejlepší se podívat na obrázek a podle toho prolést střídavě pod,nad....a vytvořit třetí smyčku z pravé strany.Pořád proutky placatím vedle sebe.

Teď už jen stáhnu proutky k sobě,já si nejdříve pomáhám provázkem,obvazuji pedigem až na úplný závěr.
Před uvázáním proutky poutahuju,aby byl tvar pěkně pravidelný a proutky u sebe.

Pak už pletu pomlázku klasicky z 8 proutků.Proutky rozdělím na dvě poloviny,vrchní proutek přeložím do středu druhé poloviny a vrátím zpátky,ale dolů-je nyní spodní proutek.Tak střídám proutky postupně z obou polovin.

Spoje obmotám pedigovým proutkem,ukončím a hotovo.Pro zpevnění by nebylo špatné plést se středovým drátkem ,ale nezkoušela jsem.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

amisa111 12. 4. 2012, 12:17
(Y) (Y)
luckie 8. 4. 2012, 20:04
A po velikonocích skvělý klepač (Y) Moc pěkný (clamp)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie