Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 80 návštěvníků)

Hry na čarodejnice

0.0
Hry na čarodejnice

Postup

Takže tady jsou náměty a nápady, jak si s dětmi užít čarodějné řádění.

1. Slalom na koštěti
- trasa obsahuje překážky, které se musí překonat různými způsoby, ale pravidlo je jediné...dítě musí sedět celou dobu na koštěti.

2. Hod koštětem nebo košťátkem
- zde jsou dvě varianty...buďto hod na cíl, anebo kdo hodí dál.

3. Míchání lektvaru
- připravte si tři nádoby, ve kterých pomocí potravinářského barviva namícháte barevnou tekutinu. Např. barva žlutá, modrá a červená. Do velké průhledné sklenice si pak dítě samo nalévá a pozoruje, jak se bafvy mění a mísí. Zjistí, že modrá a žlutá vytvoří zelenou, atd. Každě dítě si svůj lektvar samo pojmenuje...fantazii se meze nekladou a nevěřili byste na co děti příjdou.....lektvar Zeleninka, nápoj na zapomenutí touhy, a tak podobně :o)

4. Zapal a sfoukni co nejrychleji 5 svíček
- zde je velice důležitý dohled pedagoga, aby se předešlo úrazu. U menších dětí můžeme zapalování vypustit a děti budou jen sfoukávat. Může k tomu přidat i pozorování....které materiály hoří, které ne.

5. Kouzelný pytlík
- aneb najdi tři myši. V látkovém pytlíku máme připraveny různé předměty, např. víčka od pet, dřevěné kostky, kostky Lego, velké korálky a mezi nimi tři myšky z umělé hmoty. Dítě má za úkol po hmatu myši najít a jednotlivě vyndat. Můžeme obtížnost zvýšit, pokud předměty s jednoduchou linií vyměníme za jiné drobné hračky např. autíčka, jiná zvířátka, atd.

6. Podlézání koštěte
- je to vlastně něco jako zlatá brána s doprovodem písniček. Koště drží učitelky a postupně jej dávají níž a níž. Děti se ho snaží podlézt, aniž by se ho dotkly.

7. Příprava elixíru
- připravíme si 3-4 pětilitrové láhve, které jsou předem nabarveny. Každá má jinou barvu. Dále si připravíme sadu obrázků, nebo předmětů, které mají stejné barvy jako připravené láhvu. Děti potom třídí podle barev do příslušné láhve.

8. Čarodějný rej
- obdoba hry "Škatule hejbejte se!" Dětí je o jedno více než košťat. Během písničky leží košťat na zemi, jakmile však hudba utichne, každá čarodějnice si musí rychle opatřit koště. Na koho nevýjde, vypadává ze hry. Opět odebereme jedno koště a hra pokračuje, až do poslední Čarodějnice, která se stává vládkyní.

9. Závod pavouků
- z papíru si vystřihneme tvar pavoučího těla (stačí kolečko a 8 proužků jako nohy, které přilepíme) na záda pavouka, kterého si dět mohou vybarvit, můžeme přilepit minci např. 0,50,- haléřů. To proto, aby pavouk lépe držel stabilitu. Potom už jen připravíme stůl, an němž ve vyznačena startovní a cílová páska. Dvě čarodějnice připraví své pavouky na start a foukáním se ho snaží dostat do cíle rychleji než soupeř. Ruce nesmí pomáhat, ale fandit se smí co hrdlo ráčí!!!

10. Kočičí závody
- podobně jako v předchozím případě, si připravíme siluetu kočky. Měla by mít alespoň 20 cm a je lepší z tvrdého papíru, aby něco vydržela. Připravenou kočku přivážeme na 5 - 10 metrový provázek, který je připevněn k dřevěnému kolíku (např. ozvučné dřívko) na něž se bude provázek namotávat. Kdo rychleji smotá a přitáhne tím svoji kočku k sobě, opět vítězí. 2 - 5 dětí může soutěžit najednou.

11. Netopýří kuželky
- na klasické kuželky přilepíme černá netopýří křídla a je hra připravena.

12. Čarodějná honička
Jedno dítě je čarodějnice. Odříkává text: "Baba Jaga v lese bydlí, koho chytí, toho zmidlí!" Na to vyběhne a smotanými novinami se snaží plásnout jiné dítě. Ten koho čarodějnice chytí zamrzne a sedí v dřepu tak dlouho, dokud ho klepnutím opět čarodějnice nevysvobodím.

13. Hod ropuchou na cíl

14. Metání hromů a blesků

15. Běh v sedmimílových botách

16. Chytání pavouků

17. Hod briketou do komína

18. Přechod po ztrouchnivělé lávce přes smrdutý močál

19. Skoky v čarovném pytli

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

P.A.V.L.A 30. 4. 2013, 17:11
(witch) (witch) (witch)
prsatka 29. 4. 2013, 9:59
(Y) :-p |:o)
daskas1 29. 5. 2012, 8:22
Díky nápad na prazdniny (witch) (witch) (witch) (witch) (witch)pro vnučku (child9) (child9) (child9) (child9) (flower) (flower) (flower) (flower)
panička2 28. 4. 2012, 7:53
(witch) ,-)
AEVICKA 28. 4. 2012, 7:01
dobré ráno, moc pěkné, také využiji ve školce s dětmi, (witch) (witch) (witch) pěkný den, (Y) (Y) (Y)
Rezedaa 26. 4. 2012, 0:21
parádní (Y)luxusní (clamp)super :-)bombový (L)výborný (K)DÍKY |:o)
Rybalenka 25. 4. 2012, 21:18
(witch) díky ,takové napády se vždy hodí (L) (Y)
brejša 25. 4. 2012, 16:22
(witch) (witch) (witch) (witch)děkuji za návod, bude se hodit (Y) (Y) (Y) (clamp) (witch) (witch) (witch)
Detron 25. 4. 2012, 14:42
Jů, a já se vymýšlela s čar.hrami už na dnešek sama *-)Hráli jsme ještě obdobu mrazíka - honěnou, koho čarodějnice chytla, toho začarovala a zkameněl, pokud jej někdo podlezl, byl osvobozen...Pak jsme čarovali:"Čaruji, čaruji, černý les, aby tu byli ještě dnes....žáby, raci, želvy, vrány, hadi...a děti museli dělat jejich typický pohyb...a ještě jednu - hledali jsme kindervajíčka (dračí vejce), v nich byly obrázky přísad (kuří nohy, babské ucho...ve větším počtu od každého druhu) a do kotlíku se musel dát přesný počet přísad na lektvar (procvič. počítání). Zamíchali jsme, "jako" vypili a vyčarovali hodné děti... (witch) (child9) (Z)
renka321 25. 4. 2012, 13:15
No to je supeeeer! (Y) Zrovna jsem si chystala přípravu na čarodějnický den ve školce... Hned využiju = díky moc za nápady! (witch)
gaha 25. 4. 2012, 12:28
(Y) (Y) (Y) mooooc díky...určitě využijem (witch) (witch) (witch) (hello)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie