@Rady a Tipy@Sýr nevytéká @
Postup
Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do mrazáku a pak zprudka smažíme.
@Rady a Tipy@Mazání tvrdého másla @
Postup
Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.
@Rady a Tipy@Šťavnaté steaky @
Postup
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku. Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
@Rady a Tipy@Jemný tvaroh @
Postup
Pokud máme rádi jemný a nadýchaný tvaroh, stačí jej smíchat s trochou perlivé minerálky.
@Rady a Tipy@Jak uvařit sypkou rýži @
Postup
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá. Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření. A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po…
@Rady a Tipy@Rýže jako čerstvá @
Postup
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do…
Clona na kočárek
Postup
K výrobě je potřeba síťovina, já rozstříhala starou halenku, drát který i po zohnutí stále pruží zpátky, použila jsem starou clonu z auta, sponky které jsem měla na ramínku a drží…
TOPENÍ
Postup
- nečistoty na topných tělesech odstraňujeme mýdlovým roztokem, na úporné skvrny použijeme sprej na trouby.
OSMIČKAMI K POHODĚ
Postup
položte dlaně na sebe a s nataženýma rukama malujte ve vzduchu osmičky. To přivede obě poloviny mozku do rovnováhy a hned se budete cítit daleko lépe.