@Rady a Tipy@Aby nakrájené ovoce nezhnědlo @
Postup
Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
@Rady a Tipy@Přezrálá rajčata@
Postup
Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte. Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.
@Rady a Tipy@Loupání česneku @
Postup
Pokud slupky na česneku drží víc, než se nám hodí, položíme stroužek česneku na prkénko a plochou stranou nože zmáčkneme. Slupky pak půjdou lépe odstranit.
@Rady a Tipy@Sýr nevytéká @
Postup
Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do mrazáku a pak zprudka smažíme.
@Rady a Tipy@Mazání tvrdého másla @
Postup
Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.
@Rady a Tipy@Šťavnaté steaky @
Postup
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku. Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
@Rady a Tipy@Jemný tvaroh @
Postup
Pokud máme rádi jemný a nadýchaný tvaroh, stačí jej smíchat s trochou perlivé minerálky.
@Rady a Tipy@Jak uvařit sypkou rýži @
Postup
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá. Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření. A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po…
@Rady a Tipy@Rýže jako čerstvá @
Postup
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do…