Zobrazit přihlášovací formulář
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
@Rady a Tipy@Aby nakrájené ovoce nezhnědlo @

@Rady a Tipy@Aby nakrájené ovoce nezhnědlo @

Postup

Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.

Zobrazit více...
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
@Rady a Tipy@Přezrálá rajčata@

@Rady a Tipy@Přezrálá rajčata@

Postup

Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte. Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.

Zobrazit více...
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
@Rady a Tipy@Loupání česneku @

@Rady a Tipy@Loupání česneku @

Postup

Pokud slupky na česneku drží víc, než se nám hodí, položíme stroužek česneku na prkénko a plochou stranou nože zmáčkneme. Slupky pak půjdou lépe odstranit.

Zobrazit více...
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
@Rady a Tipy@Sýr nevytéká @

@Rady a Tipy@Sýr nevytéká @

Postup

Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do mrazáku a pak zprudka smažíme.

Zobrazit více...
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
@Rady a Tipy@Mazání tvrdého másla @

@Rady a Tipy@Mazání tvrdého másla @

Postup

Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.

Zobrazit více...
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
@Rady a Tipy@Šťavnaté steaky @

@Rady a Tipy@Šťavnaté steaky @

Postup

Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku. Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.

Zobrazit více...
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
@Rady a Tipy@Jemný tvaroh @

@Rady a Tipy@Jemný tvaroh @

Postup

Pokud máme rádi jemný a nadýchaný tvaroh, stačí jej smíchat s trochou perlivé minerálky.

Zobrazit více...
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
@Rady a Tipy@Jak uvařit sypkou rýži @

@Rady a Tipy@Jak uvařit sypkou rýži @

Postup

Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá. Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření. A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po…

Zobrazit více...
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
@Rady a Tipy@Rýže jako čerstvá @

@Rady a Tipy@Rýže jako čerstvá @

Postup

Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do…

Zobrazit více...

Kategorie