Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 473 návštěvníků)

ZARUČENĚ FUNGUJÍCÍ FÍGL NA UCPANÉ DUTINY!!!

0.0
ZARUČENĚ FUNGUJÍCÍ FÍGL NA UCPANÉ DUTINY!!!

Potřebné ingredience

jakékoliv nosní kapičky,tyčinky do uší

Postup přípravy

Jelikož mi stále píší maminky s prosbou o zaslání této metody na mejl,uveřejnuji "recept" sem a budu jen ráda,když zabere i ostatním,tak jako nám.

Nejedná se o žádnou "babskou" radu,ale o návod od ORL lékaře!

Starší syn velmi trpěl na zánět vedlejších nosních dutin,užili jsme si...až nám naše paní doktorka odešla do důchodu a dostali jsme nového pana doktora,který nám poradil tuto metodu,která prý zabírá i na opravdu těžké případy,které by jinak čekala punkce.

Lze praktikovat i u dětí,které již vydrží sedět v klidu.Tím samozřejmě nemyslím půlroční dítě:-)

Vezmete si tyčinky do uší,pořádně pokapete nosními kapkami nebo postříkáte nosním sprejem,a opatrně zasunute CO NEJHLOUBĚJI do nosu.Předem upozrňuji,že nic se nesmí dělat násilím!!Sami ucítíte,jak a kam to jde.Můj syn je velký strašpytel a to je mu 11 let,takže jsem musela nejdříve vyzkoušet na sobě,aby viděl,že to nic není.Tyčinky jdou skutečně zandat dost hluboko,kouká z nich nějaký 1-2 cm,nebolí to,pouze to asi díky kapkám lehce šimrá.Toto se praktikuje 3x denně po dobu 15 minut /obě dírky současně/.Nejlepší zkušenosti máme s nosními kapkami Muconasal plus,obsahují i eukalyptové silice a někdy nos uvolní,že ani netřeba tyčinek:-)

Jak nám doktor vysvětlil,jde o to,takhle se kapky dostanou i do postranních dutin a uvolní je.
Velmi dobré je zkombinovat tyčinky+horká vana,zaručuji,že Vám pak nudle potečou jedna radost:-)))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pizizub 21. 2. 2010, 11:37
Mám velkou prosbičku. Mám 3-letou holčičku a strčily jsme kousek ještě za vatičky, tak cca 1/4. Chtěla bych se zeptat, zda strkat jakoby nahoru, nebo trošku jakoby do středu hlavičky...zní to šíleně..ale jde mi zkrátka o náklon :-) Moc děkuji
kosina 23. 2. 2010, 11:28
@pizizub Jitko,to asi záleží,jak to má kdo vevnitř stavěné...když si dám tyčinky do nosu já,tak je mám vcelku rovně,když si je dá straší syn,tak je má jako popisujete vy,do středu....hlavně nestrkat nikam násilím (F)
neobka (upraveno) 22. 7. 2009, 21:52
ahoj. Tak sem si prave vytahla tyčinky z nosu... ze zacatku mi šly zastrčit tak do pulky, dal to neslo, docela to bolelo, po peti minutach mi to ale nedalo a zkusila sem je zastrcit dal a asi se mi tam mezitim neco uvolnilo, pac jedna sla skoro az po vatu na druhe strane, druha teda min. Ale po 15 minutach co sem je tam mela sem je vytahla, 2x se vysmrkala a konec. Nic zavratneho se nekonalo. Mam chřipku, smrkam uz 3 dny, nehorazne me z toho tresti hlava a nemuzu ani lezet, protoze tim se ten tlak zvetsuje. Spis bych rekla ze se mi po teto praktice otevrela cesta k dutine, ve ktere mam zanet (v prave tvari tesne nad hornima zubama), kam dostavam zanet pokazde kdyz chytnu rymu a boli to jeste vic nez predtim :(
verunka06 6. 7. 2009, 21:34
Dobrý večer Věrko.Musím moc poděkovat za Váš "recept".Jsme s mojí tříletou dcerkou už víc jak týden marod.Já příšerná rýma a malá děsivý kašel.Léky nic.Malý jsem včera uvařila meducínu z česneku od paní Míly a na sobě praktikuji Vaší metodu s tyčinkama.Musím říci,že se mi po druhé aplikaci tak strašně ulevilo,že jsem byla štastná.Celý týden to tak nějak šlo,ale v pátek večer se to tak strašně zhoršilo,že jsem v neděli myslela,že pojedem na pohotovost.Vím,že asi docela venku z toho nejsem a zítra upaluji na ORL,ale vážně mi to moc pomohlo a od toho nejhoršího mi to pomohlo.Vlastně je mi už skoro dobře,jen mi pořád zalejhaj uši a chvílema mi tam píchne.Máme pár dní před dovčou,tak to nechci zanedbat.Pa pa Helča a Verunka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F)
kosina 7. 7. 2009, 19:19
@verunka06 Dobrý den Helčo,snad Vám to dnes na ORL dobře dopadlo,budu ráda,když písnete,jak jste dopadla (F)
Anýska08 12. 5. 2009, 14:11
vyzkoušela sem na sobě,manža se bál,fakt to funguje,dííííííííííííky (Y) (Y) (L)
Alča + Honzík 18. 4. 2009, 10:35
Dobrý den Věruško, právě váš recept aplikuji na dceři. Bohužel má černý kašel a s ním spojené i ucpané dutiny a čeká ji v pondělí punkce. Snažím se jí této nepříjemné akce ušetřit jak se dá. Momentálně se zatím moc nedaří zastrčit tyčinky do nosu. Po dvou centimetrech okamžitě příjde fáze šíleného kýchání :-( Snad se zadaří. Ještě se u toho nahřívá UV lampou. Tyčinky máme namočené v nosním mukosolvanu, ale asi je to něco jako olynth, že? Tak snad to pomůže, uf uf uf a ušetří jí to punkce :'( 8-|
kosina 18. 4. 2009, 17:35
@Alča + Honzík Dobrý den Aleno,chudinka,to bych byla moc ráda,kdybyste na punkci nemuseli...ono netřeba to rvát někam daleko,i kousek je dobrý,a opravdu pomáhá,když si přitom vleze do horké vany,a pak hned do teplé postele.Ty nosní kapky jsou vcelku jedno,co máte doma.Tak přeju,at se to malé zlepší (L)
Alča + Honzík 22. 4. 2009, 20:56
@kosina Dobrý večer Věruško, tak na ORL se bohužel prokázalo totální ucpání. Ale protože rýmečka odtéká, snad i díky těm tyčinkám v nose (clamp) Tak místo punkce máme další ANBT. a v pátek uvidíme co se bude dít dále. Tyčinky dále aplikujeme, i když už né 3x denně. Dcerka si stěžuje na bolest sliznice :-S Ale snad se to i s touto pomocí podaří uvolnit :-$ Díky za receptík (clamp)
kosina 23. 4. 2009, 10:04
@Alča + Honzík Tak snad se punkci vyhnete úplně,budu na vás myslet (F) (F)
ajaapaja 10. 4. 2009, 20:26
Dobrý den,tak to zkouším.Měsíc mám rýmu,po 14 dnech se změnila v zelenou a v pondělí hrozná bolest hlavy,horečka,naprosto neprůchodný nos.Na ORL mi řekli,že je to ošklivý zánět dutin.Mám antibiotika a Disophrol,ale ten mi nedělá dobře(bušení srdce,třes rukou,pocit na zvracení),takže jsem ho musela vysadit.Tak tady teď sedím s tyčkami do uší v nose a doufám,že se mi ta rýma konečně spustí a přestane mě bolet hlava.V úterý mám jít na kontrolu a prý se rozhodne,jestli mi budou muset dělat punkci. :'( Dám pak vědět,zda mi Váš tip pomohl. (hello)Dana
kosina 11. 4. 2009, 8:46
@ajaapaja Dobrý den,tak budu doufat,že Vám to aspon trochu pomůže a punkce nebude nutná :-| (F)
ajaapaja 12. 4. 2009, 11:11
@kosina Věruško,díky!!! (L) (Y).Včera se mi spustila neskutečná rýma.Pořád jen tekla a tekla.Hlava už mě nebolí :-).Škoda,že jsem ten Váš návod neobjevila dřív,mohla jsem být možná ušetřena i těch antibiotik. Přeju krásné Velikonoce (velikonoce8)a ještě jednou děkuji. (hello)Dana
kosina 13. 4. 2009, 12:26
@ajaapaja Dano,tak to je super,že se Vm ulevilo,aspon budete vědět příště (F) (Y) (velikonoce)
@Pavla 1. 4. 2009, 20:05
DÍÍÍÍKY, opravdu mi to pomohlo. (L) Nevěřila bych, že se tyčinky dají nacpat tak daleko ;-) Za tři dny jsem měla pokoj. Ještě jsem kombinovala s horkou koupelí loktů, která také rýmu spouští a super efekt. Ne tedy okamžitě jak bych si přála, ale na bolest hlavy jsem zase baštila brufínky :-$ Tohle se stalo tak před třemi týdny a dnes mám zase plný nos (chripka) Ale už vím jak na to. Teď si dám něco dobrého (D) a zalezu do pelíšku...
kamac 27. 3. 2009, 23:05
Toto fakt učinkuje díky za radu (Y) :-) :-D [A]
borky 27. 3. 2009, 17:44
Maminky prosím vás a neměla by jste nějaká fígl na zadní rýmu u dvouletého dítěte.Syn jí má snad už půl roku,naše pani doktorka nás poslala na vyšetření nosní mandle že se jí zdá zvětšená,ale tam nás zase nevezmou dokud tam má tu rýmu +o( ,tak začínám být zoufalá. :-(
danima3 7. 3. 2009, 19:20
(Y) (Y) (Y) tak mám právě za sebou tuto kúru ... mám zvýšenou teplotu a zaraženou rýmu, takže jsem to s Olynthem vyzkoušila a super (Y) (Y) vyfrkla jsem pěkný blé 8-| 8-| a ještě mám jeden malý zlepšováček od mojí ORL .. zavést tyčinky a nechat 10 min. nahřívat pod infralampou (hello)
leena1 1. 3. 2009, 19:41
Tak vcera jsem si dala 2 x tycinky s pinosolem,pokud jsem je mela v nosu tak se mne tekl sopel a vykaslala jsem hodne hlenu,ale jakmile jsem je vytahla za 5 minut jsem mela nos ucpany.Tak strasne jsem se bala dalsy bezesne noci a bolesti hlavy :-(,ze jsem si vecer nakapala na tycinky decky olynth co mam zakazane i trochu pinosolu a ja dychala celou noc,nos se mi ucpal az rano,ale stejne jsem nespala,lebo dcerka mela celou noc 39 teplotu (child11),ale vdaka aspon,ze zmizela ta bolest hlavy. Dnes jsem si jiz dala tycinky 2x,ale jenom pinosol,abych si tu sliznici vice neposkodila,ale vubec nic,cely den jsem ucpana,ale hlava neboli,jenom oci me boli a pali,takze vecer pred spanim si na tycinky dam opet trochu olynthu,ale je decky,takze neni tak silny.Pak vam dam vedet kdyz mi to prejde uplne.Drzte mi palecky (Y)
kosina 2. 3. 2009, 7:33
@leena1 Tak to je super,že to pomohlo,co vím,tak Pinosol je na bázi přírodních léků,tak asi nemá takový účinek,my doma používáme Olynth nebo Nasivin.Jinak taky pomáhá,když si na noc na spaní vezmete teplou čepici naraženou až do čela,Dutiny se pěkně zahřejou a rýma se spustí (L)
leena1 28. 2. 2009, 12:34
Tak jsem to skusila,je to super pocituvolnilo se mi spousta hlenu,ale po 5 minutach se nos spatky ucpal a hlava SRASNE :-S nesnesitelne porat boli.Udelam to dnes jeste dva krat apak reknu jak to zaucinkovalo.Ale tech 15 minut s palickama mi uvolnilo fakt hodne hlenu.Tak doufam,ze to po nekolikate zabere :-$
leena1 28. 2. 2009, 11:56
Predavkovala jsem se sprejem olynth ha a mam uplne vysusenou slitnici,Ted nemuzu zadne kapky,jenom Pinosol.Mam uplne ucpany nos a pinosol vubec nezabira.Boliiiiiiiii (chripka) mne sSTRASNE hlava jiz 3 dny vubec nemuzu od bolesti usnout to se neda vydrzet a to se jeste musi stara o dve nemocne male deti (child5) (child6)Zak to skusim s tema tycinkama drzte palce.
hoska 11. 2. 2009, 21:28
(koule)Byly tam, pomalu nebyly vidět! Fakt jsem konečně začala smrkat.......Díííííííííík Iva (X)
kosina 13. 2. 2009, 8:18
@hoska Super (Y)zrovna na sobě taky praktikuju,i starší syn,tak tu pobíhame jak dva pitomci (smich) (smich)ale hlavně,že to zabírá :-)
sima73 10. 2. 2009, 20:35
Holky dneska jsem vyčetla recept na rýmu: :-) dát nohy do lavoru s hodně teplou vodou asi na 10min. Vyndat + utřít, na nožky nevléknout ponožky namočené v ledové vodě, a na ně dát teplejší ponožky, a zachumlat se pod peřinu. Odzkoušela jsem to na mojí dcerce, a věřte rýma do druhého dne byla pryč. Vyzkoušejte (Y) (Y) (Y)
Bromovka 11. 2. 2009, 21:33
@sima73 Jé, no tak to koukám - a já se svému 88 letému dědečkovi vždycky trošku chechtala, když si hned 1. den rýmy napařoval nohy a uléhal do postele ;-) že je to ta mužská smrtelná nemoc na 7 (rýmička). A ono na tom asi něco bylo 8-|
šutynka 9. 2. 2009, 11:57
Tak zrovna mi trčí tyčky z nosu a dá se to ;-) mám už dva týdny rýmu a né a né se jí zbavit +o( tak jsem zvědavá,jak mi to pomůže :^)
taba 29. 1. 2009, 20:36
8-| 8-| 8-| 8-|Jéééé, to děsně šimrá, zastrčím to kousek, začne mi slzet oko a začnu desně pčíkat..Fakt to nedám.. 8o| 8o| 8o| 8o|
Janie 22. 1. 2009, 17:03
(hello)Zrovna včera jsem našla tohle na netu...mám taky už měsíc rýmu..což neznám...ale u mě je hlavní problém dušnost v těhotenství již od 2hého měsíce/ted jsem 7mý/ no a jak se tělo rozpíná..rozpíná se i sliznice v nose a dírky se zužují. :-(Rýma nejde tak dobře ven....byla jsem na ORL..brala ATB....kapky....vincentka..nálevy do nosu..koupele rukou..atd...a stejné *-)Tyčinky jsem zasunula jen kousínánek..ten nos je tak zužený,že to bolí hrozně bolí a nejde protlačit.... +o(Doufám,že už se to nějak brzy samo zpraví,protože i blbá rýmečka po mesíci kdy nedýchám,necítím leze pěkně na mozek 8-|
blikama 21. 1. 2009, 13:52
(H)Já trpím na dutiny snad od mých dvaceti let,neustále prokapávám nosní dírky 8o| :-p a při silné rýmě inhaluji odvar z TYMIÁNU.Uvolní dutiny a rýma hezky odtéká (Y) :-) (Y).Na tyčinky do nosu jsem strašpytel a to jsem o nějaký pátek starší ,jak Váš syn :-)
dadula1 20. 1. 2009, 19:16
tAK TAKÉ JSEM SE PŘIDALA,ALE TYČINKY ZAVEDU TAK TO PŮLKY.VÍC ANI TUK :-|
kosina 21. 1. 2009, 7:18
@dadula1 To nevadí,i tak by to mělo alespon trochu pomoci...ulevilo se Vám aspon trošku? (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie