(recept
si oblíbilo 276 návštěvníků)
Domácí Actimel

Potřebné ingredience
1 l mléka,
1 Actimel,
hodně obalů od Actimelů - šroubovacích
Postup přípravy
Také dáváte každé ráno dětem Actimel? My ano a proto jsme si začali připravovat vlastní Actimel po vzoru jogurtu v peřinách, protože se ušetří kupa peněz a navíc vím, co jíme.
Základem je nasbírat si větší množství obalů od Actimelů, ale šroubovacích. Mají je v Penny, Tescu a dál nevím. Samozřejmě jde použít i cokoliv jiného, např. sklinka od výživy atd.
A postup je po vzoru domácího jogurtu.
Svaříme 1 litr mléka, já používám čerstvé, ale z krabice to také půjde, necháme zchladit na cca 40°C a nalijeme 1 lahvičku Actimelu.
Pomocí nálevky rozlejeme do připravených obalů, na 1l potřebujeme 9-10 obalů od Actimelu, a šup s nimi do peřin :-) Po cca 8 hodinách je nápoj připraven k použití, ale doporučuji ještě zchladit v lednici. A dávejte raději 3/4 flaštičky, aby zbylo místo na příchuť, případně dobré zatřepání, protože je o dost hustější, než z obchodu. Ale tou příchutí se to zředí.
Já svařuji mléko ráno a než zavezu děti do školky tak mám mléko akorát a rozleju a šup do peřináče. Než jdeme spát tak vytáhnu a dám do lednice. A ráno se může požívat a užívat :-) Nezapomeňte dobře protřepat.
A protože občas máme rádi i příchutě, tak do hotového Actimelu naleji trošku dobrého džusu a protřepu. A je hotovo. A nebo řidší marmeládu, např. bezinkovou.
Hotový domácí Actimel lze použít na opětovné naočkování dalšího mléka. Toto lze dělat opakovaně, maximálně však 5x, protože se následně snižuje množství kultur. Lze aplikovat také u jogurtu.
A kdo se bojí, že neuspěje, v nejhorším toto vyklopí do domácího jogurtu. :-)
Zkuste, nebudete zklamané! A navíc uděláte něco dobrého pro zdraví své i svých nejbližších.
Základem je nasbírat si větší množství obalů od Actimelů, ale šroubovacích. Mají je v Penny, Tescu a dál nevím. Samozřejmě jde použít i cokoliv jiného, např. sklinka od výživy atd.
A postup je po vzoru domácího jogurtu.
Svaříme 1 litr mléka, já používám čerstvé, ale z krabice to také půjde, necháme zchladit na cca 40°C a nalijeme 1 lahvičku Actimelu.
Pomocí nálevky rozlejeme do připravených obalů, na 1l potřebujeme 9-10 obalů od Actimelu, a šup s nimi do peřin :-) Po cca 8 hodinách je nápoj připraven k použití, ale doporučuji ještě zchladit v lednici. A dávejte raději 3/4 flaštičky, aby zbylo místo na příchuť, případně dobré zatřepání, protože je o dost hustější, než z obchodu. Ale tou příchutí se to zředí.
Já svařuji mléko ráno a než zavezu děti do školky tak mám mléko akorát a rozleju a šup do peřináče. Než jdeme spát tak vytáhnu a dám do lednice. A ráno se může požívat a užívat :-) Nezapomeňte dobře protřepat.
A protože občas máme rádi i příchutě, tak do hotového Actimelu naleji trošku dobrého džusu a protřepu. A je hotovo. A nebo řidší marmeládu, např. bezinkovou.
Hotový domácí Actimel lze použít na opětovné naočkování dalšího mléka. Toto lze dělat opakovaně, maximálně však 5x, protože se následně snižuje množství kultur. Lze aplikovat také u jogurtu.
A kdo se bojí, že neuspěje, v nejhorším toto vyklopí do domácího jogurtu. :-)
Zkuste, nebudete zklamané! A navíc uděláte něco dobrého pro zdraví své i svých nejbližších.

hotový domácí Actimel

Je dost hustý!

Pro příchuť používáme džusíky :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bororo
(upraveno)
12. 1. 2008, 18:47
Taky vyzkouším, jen to místo do peřin naliju do termosky.Dělala jsem tak i jogurty,tak si myslím, že s tím Actimelem to půjde taky.
nahlásit

smatanka-mona
(upraveno)
12. 1. 2008, 8:23
To jako zabalit do peřin??


nahlásit

Jitule64
(upraveno)
12. 1. 2008, 18:37
@smatanka-mona
Takhle jsem dělala domácí jogurt v peřinách...taky jsem tomu nevěřila, ale opravdu to funguje a je to dobrůůůůůůtka!!! Doporučuji vyzkoušet!!!



nahlásit

mmatuli
(upraveno)
12. 1. 2008, 11:03
@smatanka-mona
Jasně, nebo do bundy péřovky atd.. aby jim nebyla zima

nahlásit

moschus
(upraveno)
12. 1. 2008, 0:17
Myslíte,že to neztratí tu nevím jak to napsat
.Zkrátka bude to posilovat imunitu jako origoš.Jogurty dělám.A dělám v pekárně.Mám zde na MMB na to recept .Zkusím stejným způsobem připravit i Actimel.Jen by jsem Všem maminkám doporučovala na tyto věci kupovat čerstvé mléko pokud možno plnotučné a ještě lepší BIO.Né krabicové.
Každopádně děkuji za typ a určo vyzkouším.Vypadá to Fakt velmi zajímavě.
Tady se ukazuje jaký mi jsme češi koumáci.Na nás nikdo nemá.












nahlásit

mmatuli
(upraveno)
12. 1. 2008, 11:09
@moschus
Já opravdu nevím. Nicméně se domnívám, že posílení imunity je dáno právě tím množstvím kultur Lactobacilů atd... No a tím, že je namnožíme ještě více, se asi nedá nic zkazit. Uvidíte alespoň, kolik jich tam je (těch bakterií). Byla jsem úplně překvapená, jak krásně to jde. Asi by stačila i 1 flaštička Actimelu na 2 l mléka, nebo 1/2 Actimelu na 1 l mléka.
nahlásit

moschus
(upraveno)
12. 1. 2008, 18:36
@mmatuli
Kuju za odpověď.
.Já to zkusím za to nc nedám.




nahlásit

SyMa
(upraveno)
10. 1. 2008, 11:54
Chtěla jsem se zeptat, myslíte že by se tam mohl rovnou dát ochucený actimel?

nahlásit

mmatuli
(upraveno)
10. 1. 2008, 18:01
@SyMa
Určitě to bude taky fungovat, ale ta chuť se zcela jistě rozplyne v množství mléka.
nahlásit

Nela7
(upraveno)
9. 1. 2008, 16:20
Tedy Maruško, tohle mě nenapadlo...
Hned zítra běžím pro Actimel....díky za tip





nahlásit

Hanka V.
(upraveno)
9. 1. 2008, 16:02
Jogurt v peřinách jsem zkoušela a zkusím i tohle
Ty ceny v obchodech, to je hrůza




nahlásit

Myšule
(upraveno)
9. 1. 2008, 15:14
myslíte,že výsledek je stejný jako originál?
Jogurty dělám,ale tady nevím





nahlásit

mmatuli
(upraveno)
9. 1. 2008, 15:34
@Myšule
Myslíte na chuti nebo efektu? Já popravdě nevím, protože jsem jediná z rodiny, kdo Actimely nepije, ani originály. Ale ostatním chutnají, tak asi ano. Můžete zkusit vyrobit, v nejhorším je vyklopíte do domácího jogurtu a budete mít extra dávku kultur

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
9. 1. 2008, 15:02
To mléko má být polotučné??A jen to nechám přejít varem a vypnu??Mohla bych to vyzkoušet


nahlásit

mmatuli
(upraveno)
9. 1. 2008, 15:36
@Hyzule
Asi je jedno, jaké je. Já dělám z polotučného. Jen přejít varem a vypnout, potom nechat zchladit buď přirozeně nebo ve vodě.
nahlásit

Bubáková
(upraveno)
9. 1. 2008, 14:59
Hm že bych to zkusila v jogurtovači
,díky za receptík




nahlásit

malmon
(upraveno)
9. 1. 2008, 14:56
Super nápad


nahlásit