Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 50 návštěvníků)

Jablková bábovka

5.0
Jablková bábovka

Potřebné ingredience

18 dkg cukru, 18 dkg mouky (polovina hladké, polovina hrubé), 18 dkg tuku, lžička skořice, 3 celá vejce, 3 na kostičky rozkrájená jablíčka, 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

dobře vymažeme a vysypeme bábovkovou formu; do každého hřbetu můžeme dát ořechy a zalijeme těstem, pak už jen pečeme. Asi po 3/4 hodině si můžeme popřát (záleží na troubě, někdy až po hodině).

...nejprve si smícháme všechny přísady dohromady...

...pak těsto přendáme do vymazané a vysypané formy...

...a šup do trouby...

.. po 45 minutách až hodině můžeme vyndat a pak přeji DOBROU CHUŤ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KOFI 28. 11. 2006, 19:16
Dneska ji dojídáme (PI). Je opravdu moc dobrá (Y) Děkuji za recept (F) :-D
Gaabinka 27. 11. 2006, 17:38
Dostali jsme hodně jablek, tak jsem se rozhodla vyzkoušet Vaší bábovku - nevyběhla mi ale tak krásně tak jako vám - nejspíš proto, že ta jablka byla opravdu hodně veliká, takže mi z toho vyšla taková menší a vláčná až mokrá buchta. To nic nemění na tom, že mě děti donutily rozkrojit ji hned po vytažení z trouby a následně jsem ji musela schovat pro manžu než přijde z práce. Je fakt moc dobrá, příště tam dám více prdopeče a určo se zadaří tak jako Vám. Dík (Y)
(Andy) 30. 11. 2006, 8:19
@Gaabinka to mě moc mrzí, asi jsem do receptu měla ještě připsat, péct až bude spodní část bábovky opravdu tmavá, aby bylo propečeno.... no snad to nevzdáte a ještě vyzkoušíte, myslím, že stojí za to, my ji máme moc rádi :-) tak hodně štěstí při dalším pokusu (Y)
ede 26. 11. 2006, 18:46
Tak jsem ji právě vytáhla z trouby. :-) :-) :-) Donutili mě ji rozkrojit ještě teplou. A je opravdu výborná. Jak řekl můj osmiletý syn...všeho je tam tak akorát..... :-P :-P :-P Mňam. No a musím říct, že je i opravdu jednoduchá na přípravu. Měla jsem strach, že půl prášku stačit nebude, ale stačilo. Krásně "vyběhla". Jen se chci zeptat, zkoušela jste jablíčka místo krájení nastrouhat? (to je na tom nejdelší práce :-$ :-$ :-$)
(Andy) 26. 11. 2006, 20:18
@ede jé, to je ale rychlovka, super (Y) (Y), já jsem ji dnes také dělala a protože dcera jí jen strouhaná jablka (nevím proč jí tam ty kousky vadí), tak je strouhám, v origoš receptu jsou krájená, ale myslím, že strouhaná nevadí, alespoň u nás, chce to asi vyzkoušet, jak kdo má rád :-) Hezký večer Andrea. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie