(recept
si oblíbilo 157 návštěvníků)
Babicův KAKAOVÝ MOUČNÍK S MANDARINKOVÝM KRÉMEM

Potřebné ingredience
20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg moučkového cukru, 1 dcl oleje, 150 ml mléka, 1 vejce, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa Mandarinkový krém: 250 ml smetany na šlehání, 1 mandarinkový kompot, 1 ks pudinku Creme Olé (bez vaření), 1 ztužovač šlehačky (nedala jsem a přesto byl krém krásně tuhý)
Postup přípravy
Všechny základní ingredience na těsto smícháme, nalejeme do kulaté formy (vyložené pečícím papírem nebo vysypané) a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 15 minut.
Mandarinkový krém připravíme tak, že do mísy nalijeme smetanu, přilijeme kompot i se šťávou, přisypeme pudink bez vaření a ztužovač. Směs vyšleháme v mixéru nebo ručně. Ozdobíme čokoládovým sypáním.
Recept mne ihned zaujal svou jednoduchou a rychlou přípravou. I přes nenáročnou přípravu je moučník neodolatelný, nadýchaný, jemný a díky mandarinkám svěží. Doporučuji vyzkoušet.
Dobrou chuť.
TIP: Doporučuji péct rovnou z dvojité dávky na plech :-).
TIP 2: Korpus můžete pocákat šťávou z mandarinek, která zbyla nebo rumem.
Mandarinkový krém připravíme tak, že do mísy nalijeme smetanu, přilijeme kompot i se šťávou, přisypeme pudink bez vaření a ztužovač. Směs vyšleháme v mixéru nebo ručně. Ozdobíme čokoládovým sypáním.
Recept mne ihned zaujal svou jednoduchou a rychlou přípravou. I přes nenáročnou přípravu je moučník neodolatelný, nadýchaný, jemný a díky mandarinkám svěží. Doporučuji vyzkoušet.
Dobrou chuť.
TIP: Doporučuji péct rovnou z dvojité dávky na plech :-).
TIP 2: Korpus můžete pocákat šťávou z mandarinek, která zbyla nebo rumem.

Upečený korpus

Potřeno krémem a ozdobeno strouhanou čokoládou.

Na řezu....dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé