(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Borůvkový koláč s vanilkovým krémem

Potřebné ingredience
250 g hl. mouky, špetka kypřícího prášku, 1 celé vejce, 100 g cukru, 125 g másla, špetka soli, vanilkový pudink, 1/2 litru mléka, 2 dcl smetany, borůvky, želatina
Postup přípravy
Smícháme mouku, kypřící prášek, vejce, cukr, sůl a máslo a vypracujeme těsto. Zabalíme do folie a necháme 30 minut odpočinout v lednici. Do formy vložíme vyválené těsto, propícháme vidličkou a pečeme na 200 st. přibližně 20 minut. Pudink uvaříme dle návodu a přidáme ještě navíc 200 dc smetany (dávám trvanlivou v krabičce). Uvařený pudink se smetanou vlijeme na upečený koláč. Poklademe ovocem a necháme vychladnou. Poté polijeme želatinou.
TIP: je to takový ten koláč alá Pannerie, spodní těsto není nadýchané, ale takové to tvrdší typu lineckého. Nejlepší je druhý den, kdy je krásně vláčný :-) Uchovávám v lednici.
TIP: je to takový ten koláč alá Pannerie, spodní těsto není nadýchané, ale takové to tvrdší typu lineckého. Nejlepší je druhý den, kdy je krásně vláčný :-) Uchovávám v lednici.

Upečený koláč. Používám tuto kulatou nízkou formu.

a ještě jednou řez...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Paluna
(upraveno)
31. 7. 2016, 18:28



nahlásit
Hannnah
(upraveno)
6. 7. 2014, 21:09
výborný

nahlásit

Anelis
(upraveno)
12. 8. 2008, 21:13
Paní Evičko, je to mňamka a opravdu se vyplatí počkat do druhého dne
. Moc nám chutnal
, díky za recept.



nahlásit
lilinkac
(upraveno)
8. 7. 2008, 9:09
Pekny den, smotanu davate do horuceho pudingu? A mysli sa tym smotana na slahanie? dakujem
nahlásit

-Popelka-
(upraveno)
8. 7. 2008, 18:08
@lilinkac
Ano, myslím smetanu na šlehání, 30% tuku. A přidávám jí ještě když se pudink vaří.
nahlásit