Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 59 návštěvníků)

Tvarohová metynka s meruňkami, švestkami... (podle ID 66249 - Kracena)

0.0
Tvarohová metynka s meruňkami, švestkami... (podle ID 66249 - Kracena)

Potřebné ingredience

Oproti původnímu receptu jsem vynechala citronovou kůru a citronovou šťávu, dělala jsem tedy z následujících surovin: Na těsto: 35 dkg polohrubé mouky, 12 dkg moučkového cukru, 12 dkg tuku (já použila Heru), 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, mléko dle potřeby (asi necelý hrnek). Na tvarohovou vrstvu: 2 tvarohy (já dala ty ve vaničce), 4 lžíce cukru, 1 vejce, 1 pudinkový prášek (já dala vanilkový), mléko na rozředění. Navrch: jakékoliv sezónní ovoce (já dala meruňky) a na ně přijde ještě drobenka - já dělávám tuto: 3/4 hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku cukru, necelá osminka másla nebo jiného tuku (já použila Heru), 1 skořicový cukr (nebo lze i vanilkový cukr)

Postup přípravy

Trochu mi chyběl polopatický postup, tak pro ty, kterým se hodí, přidávám:

Těsto: v míse jsem dala lehce rozehřát Heru do mikrovlnky, k ní přidala cukr, vanilkový cukr a utřela dohladka, postupně jsem přidávala 2 vejce a přisypávala mouku, do níž jsem zamíchala prášek do pečiva. Po částech jsem přilévala mléko tak, aby těsto nebylo ani tuhé, ani řídké, ale aby šlo dobře vylít na pekáč. Stěrkou jsem pak zarovnala těsto až k okrajům v pekáči vyloženém pečícím papírem. Peču na klasickém velkém hlubokém pekáči do trouby.

Tvarohová vrstva: v míse utřeme 2 tvarohy, cukr, pudinkový prášek, 1 vejce (ředit mlékem je třeba za použití tvarohu v alobalu). Tvaroh jsem stejným způsobem rozetřela na těsto a uhladila do krajů.

Do vrstvy tvarohu poklademe ovoce a bohatě zasypeme drobenkou. Pečeme asi na 180´C dozlatova, vyzkoušíme v průběhu pečení třeba špejlí, aby se těsto nelepilo.

Dobrou chuť a Kateřině H. děkuji za inspiraci.

Upečeno a ještě pomalu vlažné ochutnáno :o) Mňamka.

švestková varianta

švestková - upečeno

švestková - nakrájeno

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kracena 1. 8. 2010, 22:42
Není zač paní Ivo.Ráda jsem Vás inspirovala...podle foteček učitě chutnala nebo se pletu?U nás doma ji máme rádi,proto jsem ji i vložila. Zdravím... (Y) (clamp) (hello) (radost) (drink)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie