(recept
si oblíbilo 759 návštěvníků)
Hermelín v županu - fantazie!!!

Potřebné ingredience
na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho těsta ale klidně uděláte 6 kusů. Můžete přidat i cibuli
Postup přípravy
Vyválíme si na pomoučněném vále listové těsto, klademe šunku, potřeme kečupem,potom rozkrojený hermelín nebo jiný sýr na polovinu, opět kečup a nyní kdo chce, může přidat nakrájenou na kolečka cibuli, stačí jenom jedno kolečko, a zase šunku. Polovinu těsta přehnem přes náplň a pořádně přitlačíme!!!! Potřeme vejcem a posypeme sezamovým semínkem nebo lněným. Můžete dát klidně sůl a kmín. Pečeme v horké troubě asi 15 minut.
................Milé maminky, dnes jsem poupravila recept, přidala jsem totiž nakrájenou cibuli a bylo to vynikající!!!! Může se Vám ale stát, že díky šťávě z cibule, Vám to začne vytékat, nechte sýr klidně vytékat, jakmile to vytáhnete z trouby, stačí jen sýr lehce vrátit nazpět nebo jen tak položit na hotové těsto, syn mi řekl, že to vyteklé je na tom to nejlepší ;-)
................Milé maminky, dnes jsem poupravila recept, přidala jsem totiž nakrájenou cibuli a bylo to vynikající!!!! Může se Vám ale stát, že díky šťávě z cibule, Vám to začne vytékat, nechte sýr klidně vytékat, jakmile to vytáhnete z trouby, stačí jen sýr lehce vrátit nazpět nebo jen tak položit na hotové těsto, syn mi řekl, že to vyteklé je na tom to nejlepší ;-)

takto poklademe

zopakujeme, nařízneme těsto ( já jsem tuto várku potřela při okrajích vejcem, ale raději to nedělejte, jde to hůře spojit, lepší je potírat až hotové!!!

Připraveno k pečení

Upečeno!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Sussi7
(upraveno)
1. 11. 2007, 21:00
Právě jsem dojedli a je to opravdu naprosto skvělé




nahlásit

Karelia
(upraveno)
2. 11. 2007, 10:36
@Sussi7
Zuzanko, jsem ráda, že chutnalo



nahlásit

vlaďka89
(upraveno)
22. 2. 2022, 14:08
fantastický recept, robievam ho

nahlásit
Marriaa
(upraveno)
1. 11. 2007, 10:56
Prosím,jak silný bych ani měla udělat ten plát těsta? Určitě vyzkouším,vypadá to suprově
nahlásit

Karelia
(upraveno)
1. 11. 2007, 14:34
@Marriaa
Asi 0,5 cm, prostě malinko silnější než třeba na šátečky.

nahlásit

Vlasta V.
(upraveno)
1. 11. 2007, 10:43
Škoda,že nejím hermelín
,vypadá to totiž úžasně
,nezkoušela jste s kouskem eidamu





nahlásit

Karelia
(upraveno)
1. 11. 2007, 17:39
@Vlasta V.
Vlastičko, já ne, ale jedna maminka mi tady už psala, že to dělala s eidamem.

nahlásit

Bára D.
(upraveno)
1. 11. 2007, 8:44
Tak jsem včera dělala k obědu a je to dobrůtka
, i když v prvním bylo toho Hermelínu nějak méně
, někam záhadně zmizel
, ale nevytekl, tak nevím. Ale druhá kapsička byla plná
. Děkuji za receptík





nahlásit

Karelia
(upraveno)
1. 11. 2007, 9:42
@Bára D.
Barborko, děkuji za komentář



nahlásit

Bára D.
(upraveno)
1. 11. 2007, 10:39
@Karelia
Moniko, není zač, dobré recepty okomentuji ráda



nahlásit

adriM
(upraveno)
31. 10. 2007, 10:09
Tak tohle je opravdu fantazie
. Akorát když jsem kraje těsta potřela vejcem,přišlo mi,že to pak šlo hůř "zavřít", protože to bylo kluzké a proto taky kousek vytekl,ale ihned po vytáhnutí to šlo dát krásně zpět,takže to ničemu nevadilo
. Příště budu mazat jen na povrchu a to příště bude velice brzy,protože je to neskutečná dobrota






nahlásit

Karelia
(upraveno)
31. 10. 2007, 10:39
@adriM
Zapomněla jsem do receptu poznamenat, že je lepší kraje nepotírat, bohužel jsem nafotila tu první várku....děkuji za upozornění. Raději to připíšu do receptu. Díky


nahlásit

b.l.a.n.k.a.
(upraveno)
30. 10. 2007, 20:22
Opravdu mňamka
Nevěděla jsem co k večeři a tak jsem vyzkoušela - muž, ač nemá rád inovace v jídle, tak si "čvachtal"
Co zbalo, bere na ryby na snídani - se zeleninovým salátkem opavdu skvělé - 2 sice vytelky, ale ostatní se pěkně upekly








nahlásit

Karelia
(upraveno)
30. 10. 2007, 20:34
@b.l.a.n.k.a.
Blanko, jsem ráda, že chutnalo....a jedna rada...pokud začne vytékat, lžičkou to vraťte zpět. Jde to v pohodě


nahlásit
dash
(upraveno)
29. 10. 2007, 13:50
Moni, upekla jsem včera pro návštěvu, všichni chválili. Už jsem jednou psala že nám to chutnalo a přeplacané mi to nepřipadalo ani trošku. Tak až vymyslíš zase něco tak napiš.Zítra se chystám na tvoje kuřecí masičko s bramboráčky.

nahlásit

Karelia
(upraveno)
29. 10. 2007, 14:05
@dash
To mě skutečně těší, Ludmilko....budu se snažit vložit takovýchto receptů více, dělám tyto chuťovky hodně, ale vždycky zapomenu je nafotit

nahlásit

parice
(upraveno)
28. 10. 2007, 16:51
Tak už jsem také pekla a je to super
Manžel slupl čtyři na posezení. Pak byl pře......
Dík za recept























nahlásit

Karelia
(upraveno)
28. 10. 2007, 20:08
@parice
Šárko, to je krásný komentář








nahlásit

Navis
(upraveno)
28. 10. 2007, 14:41
Musím se přidat k většině a pochválit vám tento výborný recept
.Je naprosto úžasný.
Manžel i já jsme si hoodně pochutnali
a naše
cácorky taky.
Dcerka vzkazuje že to bylo super.











nahlásit

Karelia
(upraveno)
28. 10. 2007, 15:32
@Navis
Petro, děkuji
. Jsem ráda, že Vám chutnalo....jak správně říkáte, každý jsme jiný, a tak nám taky všem nemůže chutnat totéž
. Kdyby tomu tak bylo, neexistovalo by tolik kuchyní a receptů
.



nahlásit

pavlinice
(upraveno)
27. 10. 2007, 20:11
Tak jsem dneska ze zvědavosti upekla tu vaší dobrůtku.Byla jsem zvědavá na čem si lidi dokáží pochutnat a bohužel jsem zjistila,že jsme pěkně rozmlsaný.
Na náš vkus je náplň zbytečně přeplácaná a lépe by nám chutnala pouze s hermelínem nebo jenom tvarohová.Těsto je nás moc mastné,ale neva,určitě vyzkouším i nějaký jiný recept od vás.
Fota mám v rodinných.



nahlásit

Karelia
(upraveno)
27. 10. 2007, 22:31
@pavlinice
Pavlínko, řekla bych, že jste zastáncem zdravé výživy, pokud ano....tak jste můj člověk
, ale bohužel já s tím doma moc nepochodím, chlapi mám jiného ražení. Těsto je listové a tudíž od něj nemůžete čekat nic dietního, to dá rozum. Ostatní je na každém z nás, myslím tím tu náplň, každý jsme jiný, u nás prostě jede toho. Zkuste kozí sýr, snad to bude podle Vašeho nebo žervé.


nahlásit

Doubovka
(upraveno)
25. 10. 2007, 15:32
Moni,ten receptík je naprosto úžasný.Akorát má jednu chybu - všechno je hned pryč
Úžasné,děkuji.






nahlásit

Karelia
(upraveno)
25. 10. 2007, 16:10
@Doubovka
Eliško, tento komentář četl i můj syn a povídá: " Ta paní mi mluví z duše"

nahlásit

Doubovka
(upraveno)
27. 10. 2007, 17:54
@Karelia
Tak to jsem ráda,že má ještě někdo stejný názor





nahlásit

Karelia
(upraveno)
27. 10. 2007, 20:01
@Doubovka
Myslím, že co se týče jídla, by se můj starší syn, shodl se spoustou lidiček. Je totiž neskutečný gurmán a neskutečně zmlsaný
. Ale, tak jsem si ho bohužel vychovala
. Hezký večer





nahlásit

1slavenka
(upraveno)
25. 10. 2007, 15:07
juuuj to musi byt dobrota...to u nas bude hit jesene







nahlásit

Karelia
(upraveno)
25. 10. 2007, 18:51
@1slavenka
Zkuste Slávinko a uvidíte

nahlásit

skrdlina
(upraveno)
24. 10. 2007, 12:40





















nahlásit

Karelia
(upraveno)
24. 10. 2007, 14:45
@skrdlina
Blanko, děkuji za krásné hodnocení
. Jsem hrozně ráda, že se Vám to povedlo a že byl manžel spokojený, co bychom pro ty naše chlapy neudělaly, že?
. Co se týče listového těsta, zkuste recept na pizzové trojhránky z mých receptů, myslím, že nebudete zklamaná!!!







nahlásit
dash
(upraveno)
24. 10. 2007, 12:06
Moniko to je fakt dobrota, určitě budu opakovat. Nemělo to chybu.Děkujiiiiii

nahlásit

Karelia
(upraveno)
24. 10. 2007, 12:33
@dash
Ludmilko, jsem ráda, že chutnalo.
Děkuji za komentář




nahlásit

Zdenikv
(upraveno)
24. 10. 2007, 7:29
Tak jsem asi jediná, komu se nedařilo
. Podle návodu jsem všechno připravila, důkladně utěsnila, vypadalo to výborně a těšila jsem se. Ještě že jsem do poloviny šátečků dala eidam. Hermelín protekl ze všech kousků ven a natáhl se do těsta. Těsto bylo mastné a dobré to nebylo
. Zkusím to ještě jednou, miluju hermelín na všechny způsoby. Dám hermelín řeznou stranou nahoru, aby plíseň udělala vaničku a třeba se to v ní udrží
. Nebo máte jinou radu? Dík za ni.



nahlásit

Karelia
(upraveno)
24. 10. 2007, 10:40
@Zdenikv
Zdeničko, taky jsem dala polovinu těch hermelínů řeznou stranou nahoru, ale vytekl mi z těch osmi pouze jeden, a to jenom trochu, hned jak jsem to vytáhla, lžičkou jsem ho vrátila. Mastné jsem to neměla, nevím.... všechny ingredience jsou nemastné, jediné co mastné je, je to listové těsto, ale to je u něj normální.
Nevím jaké těsto používáte, já kupuji Babické listové těsto a mám s ním dobrou zkušenost, hlavně né zmražené! To je hrozné, lepí se a je cítit octem.

nahlásit

Mončjatko
(upraveno)
24. 10. 2007, 14:36
@Karelia
Jé Moni, tak to Vám musím něco říct, když kupujete Babické listové. Já jsem totiž přímo zaměstnankyně této firmičky. Z Babic přímo pocházím a jsem jedna z těch, která toto těsto vyrábí. Teda teď přímo ne, protože jsem na mateřské.....no ale jednou se tam budu muset vrátit. Jsme taková pidi vesnička kousek od Brna.



nahlásit

Karelia
(upraveno)
24. 10. 2007, 14:48
@Mončjatko
Tak proto je taaaaak dobré
. Skutečně lepší už má jen na Moravě jeden soukromník, ale tady v Praze jsem lepší nesehnala. Nevím, jak jiné maminky, ale doma jsem dělala listové těsto jen párkrát, ale vadí mi ta zdlouhavost.




nahlásit

Mončjatko
(upraveno)
24. 10. 2007, 14:53
@Karelia
Nemyslíte ještě Slámu?
nahlásit

Karelia
(upraveno)
24. 10. 2007, 14:56
@Mončjatko
JASNĚ????? jAK TO VÍTE??? TEDA, ŽE SE VLASTNĚ PTÁM.

nahlásit

Mončjatko
(upraveno)
24. 10. 2007, 14:59
@Karelia
Tak tady v okolí jsme jen my a Sláma, on dělá mimochodem i výborný paštiky ve skle.....mňam. No ono by se toho našlo víc, vyrábí plno různých salátů a všeho možného....

nahlásit

Karelia
(upraveno)
24. 10. 2007, 15:38
@Mončjatko
Tak ani nevím, že dělá paštiky, musím se podívat, koho zaváží. Tak díky za tip

nahlásit

Mončjatko
(upraveno)
24. 10. 2007, 17:14
@Karelia
Ona ta jeho firma je totiž "Řeznictví Sláma" a vyrábí ty těsta, pak masné výrobky všeho druhu, lahůdky a vše pro studenou kuchyni.....
. No prostě samé dobrůtky....říkám, ty jeho paštiky ve skle se nedají vůbec srovnávat s těmi obyč. paštikami, jsou výborné. A teď jsem viděla, že ve skle dělá i maso ve vlastní šťávě, to bude určitě taky jiná, než z konzervy....



nahlásit
Leoonka
(upraveno)
24. 10. 2007, 0:49
To byla dobrota
.Dobrý nápad


nahlásit

Karelia
(upraveno)
25. 10. 2007, 12:26
@Leoonka
Jsem ráda, že chutnalo.




nahlásit

Kikina1
(upraveno)
23. 10. 2007, 14:08
Vypadá to úžasně, jen se chci zeptat, když bych to chtěla udělat na oslavu na odpoledne, tudíž před příchodem návštěvy upéct a podávat třeba až před večerem...., dá se to jíst i studené? Nezvlhne to? Protože při návštěvě a oslavě bych nerada válela těsto a pekla cosi v troubě.
Nebo mohla bych si to připravit , zabalit a pak před podáváním návštěvě teprve zapéct? A nerozteče se ten hermoš? Díky za odpověď.


nahlásit

Karelia
(upraveno)
23. 10. 2007, 14:40
@Kikina1
Marcelko, kluci ho jedli i ráno, ale je fakt, že bezvadný je právě ještě teplý. Ale já je taky kolikrát připravím odpoledne, když mám kluky venku na procházce , pak je šoupnu do lednice, protože jinak by ten hermelín strašně tekl....
a pak je dělám, když přijdou. Kolikrát je mám vlednici skutečně celé odpoledne. Taky nemám kdy je dělat, když musím koupat malého
, pak kašičku
, pak ho uložit
. To bych nám dělala večeři v 21 hodin.





nahlásit

Kikina1
(upraveno)
24. 10. 2007, 7:23
@Karelia
Mončo, díky za odpověď, já to teda tak zkusím. Snad se před návštěvou nějak blbě nepředvedu
Připravím si, než přijdou, dám do lednice a až bude chuť, tak to vrznu do trouby a upeču. Díky za nápad a já pak poreferuji, jak jsem dopadla!
Marcela


nahlásit

Karelia
(upraveno)
26. 10. 2007, 17:18
@Kikina1
Marcelko, o Vás strach nemám, že byste něco pokazila...taková šikulka!

nahlásit

minibutik
(upraveno)
23. 10. 2007, 12:46
Vypadá to chutně.
Co podáváte jako přílohu když je tam maso, sýr i pečivo? Zeleninový salát?
Díky


nahlásit

Karelia
(upraveno)
23. 10. 2007, 12:51
@minibutik
Pokud to máte jeko pohoštění, nemusíte nic...pokud to chcete na večeři, tak jsme to měli my v sobotu...byla k tomu zeleninová mísa...klasika-paprika, rajčata, okurka. Salát k tomu podle mě můžete dát jakýkoliv.
U nás frčí hlavně Pošuk salát...kdo to nezná, tak ho vložím večer.


nahlásit

Jaruš
(upraveno)
22. 10. 2007, 21:29
Moni, to je fakt super receptík
Včera jsem ho dělala na večeři a měl velký úspěch
Dala jsem tam česnekový hermelín a posypala grilovacím kořením a byla to úžasná mňamka. Díky moc za super receptík







nahlásit

Karelia
(upraveno)
23. 10. 2007, 9:40
@Jaruš
Určitě to s tím česnekovým hermelínem muselo být super!!!



nahlásit