Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 74 návštěvníků)

Kuřecí prsa na paprice pro děti od 1 roku

0.0
Kuřecí prsa na paprice pro děti od 1 roku

Potřebné ingredience

3 chlazená kuřecí prsa,1 cibule, sladká mletá červená paprika,12% smetana na vaření, Solčanka (nebo Klare GemÜsebrÜhe zn. Alnatura - kupuji v DM, stačí 1 vrchovatá čajová lžička sypké směsi vetřené do masa),polohrubá mouka,kousek másla

Postup přípravy

1. Nakrájíme cibuli na kostičky a necháme na másle v papiňáku zesklovatět.

2. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky a lehce osolíme Solčankou nebo Klare GemÜsebrÜhe .

3. K cibuli přidáme mletou červenou papriku a kousky kuřete a necháme zatáhnout. Zalijeme vroucí vodou a papinujeme 35 minut.

4. 1/2 kuřecích kousků vyndáme, druhou polovinu se základem rozmixujeme.

5. Omáčku zahustíme moukou namočenou ve smetaně (obvykle stačí jen přilít smetanu - omáčka se zahustila rozmixovanou cibulí a masem).

6. Vrátíme kousky masa a dochutíme podle potřeby solí.

Našim dětem nejvíc chutná s bramborovou kaší.

Dobrou chuť

TIP: od 1.5 roku dělám "ostřejší" typ kuřátka na smetaně. Do základu po zalití vroucí vodou přidávám 1 kostičku HÜhner BrÜhe zn. Alnatura (kupuji v DM). Pozor na solení kuřecího masa!!!! Osolte jen maloučko, symbolicky, protože kostička kuřecího vývaru obsahuje také sůl!!! Tahle varianta bude chutnat i tatínkům :-). Je výraznější, skvělá s knedlíkem a dvojčatům ji servíruji s těstovinami, které ostřejší chuť omáčky neutralizují.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabuli (upraveno) 19. 7. 2010, 22:14
Už jsme taky vyzkoušeli (pl), moc dobré (child8)
Eillee 11. 12. 2008, 13:23
Dnes máme k obědu - já s malou s rýží, přítelovi asi udělám knédl. Je to vynikající! (Y) (Y) (Y)
Marna 13. 2. 2009, 22:47
@Eillee Tahle bašta je u nás také oblíbená (pl). Nechte si chutnat a jestli máte rády s malou rýži, zkuste z mých receptů i rizoto (zajic). Martina
bohemiana 12. 11. 2008, 11:39
Martino, tohle se vám povedlo!!! A nám podle vašeho recptu taky. Je to výborný a nemusí se zahušťovat moukou. Jsem nadšenáááá!
Marna 12. 11. 2008, 11:47
@bohemiana Mám radost, že Vám chutná (pl). Prázdný talíř je pro kuchařku nejlepší odměna (hello).
zulipet 3. 3. 2008, 13:33
Martinko, dnes jsem uvařila tuto mňamku (clamp). Je opravdu vynikající. S malou jsme už papali (pl) a oběma nám to chutnalo s housk. knedlíkem. (Y) Uvidíme co ještě řekne můj drahý až přijde z práce a naberu mu (pl) - ale co, přidáme mu k tomu (B) a bude určitě spokojený jako želva. Moc povedený receptík (Y) (clamp) (flower) (hello) (mamca)Petra s Niki!
Marna 6. 3. 2008, 11:00
@zulipet To mám radost, že Vám chutnalo (jidlo). Dlabající (X) nebo (Z) s pusou dokořán, boulema za ušima a omajdou kolem pusy ;-) je pro kuchařku nejlepší pochvala. Taťkovi samozřejmě přidejte (B), aby byla dokonalá souhra chutí |:o). Naše Áňa by okamžitě začala volat, že chce taky (B) a pak by dolizovala po tatínkovi kapičky pivíčka ze dna sklenice ;-). Martina
iveta.pazderova 26. 11. 2007, 11:22
Dobrý den Martinko.Dneska jsem dělala pro mého (child5) toto papání.Udělala jsem k tomu těstoviny.Moc si pochutnával.Zítra mu k tomu udělám bramborovou kaši.Taky jsme to měli my s manželem.Je to (Y).Moc děkuju za recept. (F) (F) (F)Ivet.
Marna 26. 11. 2007, 21:09
@iveta.pazderova To mám radost, že to chutnalo malému (child5) i velkému (radost). Naše starší holčička byla děsně nežravá :-S a teprve (child9) (child9) mě v kuchyni pořádně prohánějí a nutí mě vymýšlet dětské (pl). Před 14 dny přestaly jíst k večeři kaši :-| a tak jsem nasadila večerní polívčičky (jidlo) (L). Už se chystám, jak ty moje zakudlanky vyfotím a nabídnu na MMB jako inspiraci :-) Mějte se hezky a zkuste taťkovi udělat kapsičky z listového těsta. Jsou výborné (flower). Martina

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie