Zobrazit přihlášovací formulář
DĚTSKÉ SPECIALITY
Ovocné tvarohové knedlíky - těsto, co se nelepí

Ovocné tvarohové knedlíky - těsto, co se nelepí

Potřebné ingredience

250 g tvarohu (kostka), 70 g hladké mouky, 70 g krupičky, 70 g másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, špetka soli

Postup přípravy

1. Necháme máslo změknout, přidáme ostatní ingredience a umícháme těsto.

2. Těsto necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici.

3. Tvoříme knedlíky:
a)…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tiramisu (originální italský recept)

Tiramisu (originální italský recept)

Potřebné ingredience

1 vanička Mascarpone (250 g), 3 vejce, 2-3 balení Savoiardi (italské cukrářské piškoty), 1/4 l silné kávy, 3 polévkové lžíce moučkového cukru, lihovina (koňak/maraschino/apricott brandy/vaječný koňak nebo něco jiného, co máte rádi), kakao nebo strouhaná čokoláda

Postup přípravy

1. Ušleháme mascarpone, žloutky a moučkový cukr do tuha a přidáme lihovinu dle chuti. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do ušlehaného krému.

2. Cukrářskými pišoty…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Skořicoví šnečci

Skořicoví šnečci

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky 1 kostička droždí 200 ml mléka 100 g rozpuštěného másla + máslo na potření 110 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 3 žloutky špetka soli strouhaná citrónová kůra mletá skořice 2 lžíce hrozinek + rum

Postup přípravy

1. Z droždí, vlažného mléka, lžičky cukru a části odváženého množství mouky připravíme kvásek.

2. Do zbylé mouky přidáme vykynutý kvásek, vlažné rozpuštěné máslo, cukr,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kuřecí rizoto tricolora

Kuřecí rizoto tricolora

Potřebné ingredience

1 kuřecí prso, 1 střední cibule, 2 čajové lžičky oleje (používám Carotino cooking oil), 10-15 dkg šunky, 1/2 čajové lžičky Klare GemÜsebrÜhe (zn. Alnatura) z DM, 1 kostička HÜhnerBrÜhe (zn. Alnatura) z DM, 200g rýže, 1 polévková lžíce kudrnaté petrželky (stačí i mražená), 1/2 červené + 1/2 žluté papriky (nebo jiné 2 barvy :-)

Postup přípravy

1. Na pánvi necháme na oleji zesklovatět 1/2 cibule nakrájené na kostičky. Přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa jen lehce okořeněná (pozor!!! v kuřecím vývaru je také sůl)…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Tuňákové placičky

Tuňákové placičky

Potřebné ingredience

4 plechovky tuňáka (po 80 g) v olivovém oleji nebo ve vlastní šťávě (např. Rio Mare), 1 menší cibule, 1 PL pažitky (může být i mražená) nebo 1 PL kudrnaté petrželky, 2 PL bílého jogurtu, 1 hrneček (1/4 litráček) strouhanky = 300 ml (70-75 g strouhanky), 1 vejce, (máte- li rádi: 10 g na jemno nakrájených sušených rajčat)

Postup přípravy

1. Nakrájíme cibuli na malé kousky.

2. Přidáme tuňáka (pouze maso bez oleje nebo šťávy!!!), 1 PL pažitky nebo petrželky (s petrželkou jsou placičky jemnější, s pažitkou…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Těstoviny s tuňákovou omáčkou

Těstoviny s tuňákovou omáčkou

Potřebné ingredience

1 malá cibule, 1 PL oleje (používám Carotino cooking oil), 500 ml rajčatového pyré Passata, 80 g tuňáka v olivovém oleji (např. Rio Mare) 2 stroužky česneku, bazalka (může být i mražená), 1 ČL Klare GemÜsebrÜhe (zn. Alnatura) z DM, těstoviny podle počtu strávníků.

Postup přípravy

1. Uvaříme podle pokynů na obalu těstoviny.

2. Během vaření těstovin na velké pánvi na oleji necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek (pozor…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Květákové dobroty pro děti od 1 roku

Květákové dobroty pro děti od 1 roku

Potřebné ingredience

1 ks středně velkého květáku, 100g jemně nastrouhaného 30% Eidamu, 100g najemno nakrájené šunky, 2-3 vejce (záleží na velikosti vajíčka a květáku), 1 čajová lžička Klare GemÜsebrÜhe (zn. Alnatura) z DM, 20g jemně nasekaných sušených rajčat (od 1,5 roku nebo dle uvážení maminky), 1 polévková lžíce jemně nasekané petrželky (může být i mražená), strouhanka na obalení

Postup přípravy

1. Uvaříme květák v páře nebo ve vodě, nakrájíme najemno a nakonec rozmačkáme vidličkou.

2. Přidáme nastrouhaný sýr, nakrájenou šunku, sušená rajčata, petrželku, vajíčka a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Červený sumeček (Pangasius) bez kostí pro děti

Červený sumeček (Pangasius) bez kostí pro děti

Potřebné ingredience

1 střední cibule, 1 citron, kousek másla nebo 1 PL carotino cooking oil, 1 plechovka loupaných rajčat Valfrutta, 1 červený paprikový lusk (kapie), 1 čajová lžička Klare GemÜsebrÜhe (zn. Alnatura) z DM, 2-3 zmražené filety sumečka (Pangasius), koření na ryby, těstoviny jako příloha

Postup přípravy

1. Nakrájíme cibuli na jemné kostičky a necháme na másle nebo oleji zesklovatět.

2. Přidáme nakrájená loupaná rajčata z plechovky, nakrájenou červenou papriku a 1 čajovou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Svíčková z vepřové kýty

Svíčková z vepřové kýty

Potřebné ingredience

asi 500 g vepřové kýty (oříšek),2 cibule,350 g zmražené zeleniny pod svíčkovou (mrkev, petržel, celer),2 PL cukru krupice,2 PL naložených brusinek,2 PL plnotučné hořčice,1 PL octa,máslo,olej Carotino cooking oil,bobkový list (1 ks), nové koření (4 kuličky), černý pepř (6 kuliček), tymián (1/2 ČL),1-2 ČL Klare GemÜsebrÜhe (zn. Alnatura) z DM,250 ml smetany na vaření (10-12%),citron

Postup přípravy

1. V papiňáku na směsi másla a oleje necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme mraženou zeleninu a osmahneme. Přidáme bobkový list, nové koření, černý pepř a směs posypeme cukrem.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Piškotová roláda

Piškotová roláda

Potřebné ingredience

4 vejce,
4 PL cukru krupice,
3 PL polohrubé mouky,
1 PL Solamylu,
špetka soli,
marmeláda

Postup přípravy

1. Utřeme žloutky s cukrem do pěny a teprve až zbělí přimícháme mouku a Solamyl.

2. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh (nejlépe ručně, aby nespadl).

3. Opatrně…

Zobrazit více...

Kategorie