Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 587 návštěvníků)

SUPER SNADNÝ PIŠKOTOVÝ KORPUS

5.0
SUPER SNADNÝ PIŠKOTOVÝ KORPUS

Potřebné ingredience

5 vajec, 200 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky (pokud jsou menší vejce uberte množství mouky cca o 30 g), 10 lžic horké vody (nemusí být vařící, ale hodně horká)

Postup přípravy

Celé roky jsem se trápila s všemožnými recepty na piškotový korpus, jejichž výsledkem vždy byla připosražená placka. Nakonec mi manželova maminka, skvělá cukrářka, poradila tento úžasný a snadný recept. A ono to jde :o)

Takže oddělíme bílky od žloutků a žloutky šleháme s cukrem, po chvíli přidáme vodu a šleháme do hustší pěny (dost to nabude), buďte trpělivé není to hned (ručním el. šlehačem na rychlost 3-4 šlehám 6-8 min!). Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně vmícháme do pěny. Postupně přidáváme mouku, vždy OPATRNĚ vmícháme (vařečkou a zlehka, nikoliv šlehačem!!!). Nakonec zlehka přimícháme zbytek sněhu.
Pečeme v mírné troubě (já nastavuji teplotu 150-160 stupňů) cca 45-50 min. Nechejte ve formě vystydnout, pak vyklápějte, vyndávejte (dle formy :o) )
Pokud chcete kakaový korpus, jen se část mouky nahradí stejným množstvím kakaa.
Je to fakt velice snadné a úspěch zaručen.

Žloutky šleháme s cukrem

Přidáme vodu

Vyšleháme do hustší pěny

Opatrně vmícháme malou část tuhého sněhu z bílků

Postupně přimícháváme mouku

Nakonec zlehka vmícháme zbytek sněhu

Nalijeme do formy a pečeme v mírné troubě

Hotovo :o)

Nakonec ozdobíme jak je libo :o)

Poslední pečení - a pro inspiraci - krém 1 tvaroh ve vaničcce, 2 kysané smetany, 1 smetana ke šlehání - vyšlehaná pěkně do tuha, zlehka promíchat s vanilkovým cukrem (zde se opravdu vyplatí dát skutečně vanilkový a né náhražku) - forma průměr 30 cm, dvakrát prokrojeno, přes noc v lednici pěkně ztuhlo a ráno do zbytku krému přidána ještě jedna do tuha vyšlehaná šlehačka na zdobení, aby bylo pevnější (nerada používám ztužovače)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gasir 25. 10. 2012, 23:53
Opravdu vynikající recept děkuji :-)
Beatris292 7. 10. 2012, 11:43
ted se mi peče v troube-udelalajsem ho dvoubarevny a na vrch jsem nahazela dvoubarevnou sokoladu-.ktera by mela hezky protect do testa-tak jsem zvedava ,-) ,-)
simih1 28. 9. 2012, 11:21
Tento piškot je super, dnes jdu dělat už po třetí.
AndreaP. 19. 6. 2012, 20:08
Tak jsem dneska upekla dle Vašeho receptu svůj první korpus v životě, udělala jsem kakaový, neb syn chce nutně čokoládový dort, tak to mám pro něj jako překvapení ke čtvrtečním osmým narozeninám, už zbývá jen nazdobit. Mám formu 24 cm a klidně by to mohlo být vyšší, příště tam o jedno vejce více, nicméně vypadá moc dobře, i chuťově. Takže díky moc (L)
jitule respule 19. 6. 2012, 9:37
Dobrý den, chodím po netu a hledám inspiraci na dorta budu tento týden dělat našim princenám jedné bude 5 a druhé 2roky takže mám strach aby se to povedo, můžete mě prosím napsat jaký máte průměr dortové formy? Já mám průměr 24cm tak aby mě to nevyteklo z formy. A ještě jednu prozbu čím formu vysypete? Díky moc za odpověď Richterová Jitka (Y)
PavluskaK 20. 6. 2012, 13:35
@jitule respule Dobrý den, teď už peču v silikonové formě tak nevysypávám, ale když jsem ji neměla, tak klasicky vymazat olejem a vysypat hrubou mouku. Průměr formy mám také větší cca 28 cm, ale myslím, že se nemusíte bát, že by Vám to z menší vyteklo, i já s větší formou mám dostatečnou rezervu.
Anouska 6. 6. 2012, 22:35
I já se připojuji k maminkám,které jsou s korpusem spokojené.Zatím jsem jen upekla,rozkrojila a ochutnala drobečky (Y),ale musím říct,že jsem moc spokojená.Korpusů jsem už pekla několik,ale výsledek nic moc.Léta jsem pekla jen harlekýn s domácí pařížskou šlehačkou,ale v poslední době jsem podlehla potahovaným dortům a u těch je piškotový korpus základ.Opravdu jsem poctivě šlehala a hned napoprvé se povedl.Děkuji za recept.
m.sva 31. 5. 2012, 8:06
Super moc děkuji za receptík (Y) (Y) (Y)je výborný a moc chutnal všem a peču ho i pro mé zákazníčky |:o) |:o) |:o)super doporučuji (L) (L) (L) (L (^)
latalka 28. 5. 2012, 16:21
Díky moc za tento recept- vypadl na mě z vyhledávače na seznamu, když jsem potřebovala recept na svůj první piškotový narozeninový dort. Povedl se hned na poprvé a to jsem si dovolila zvyšovat dávku kvůli větší formě...Myslím, že je to ideální piškot na " modelované" dorty - já jsem z něj překrojením na půlkruhy a lepením vyráběla autíčko potakované marcipánem - piškot je pěkně pevný a nedrobivý , ale přitom lehký. Už se těším, až budu modelovat sukni pro panenku .-) takže ještě jednou díky a doporučuju.!!! ( p.s. jen pro nezkušené cukrářky je opravdu třeba zdůraznit, že se musí šlehat, šlehat a šlehat .-) (Y)
kodanek 27. 5. 2012, 9:49
(L) (L) (L) (L)Perfektní,jsem mooooccc spokojená,konečně něco bez prdopeč (L) (L) (L)Děkuji
jitkapawlasova 25. 5. 2012, 14:30
Tak ten je super, právě jsem jej dopekla a vypadá božský! Je krásně vysoký a pevný. Děkuji za recept a všem moc doporučuji!!!! (^) (smich) |:o) |:o) |:o)
Madlicka 24. 5. 2012, 18:16
Tak já se přiznám, že peču dlouho, i na zakázku, dnes dělám dort dceři k narozeninám a nechala jsem se zlákat snadnějším receptem a už nikdy více :^) . Sice krásně vyběhl, ale chutově je to nejhorší dort, co jsem ochutnala, autorce se omlouvám, ale za mě 8o| 8o| 8o| Nic proti vám, jen vyjadřuji názor (L) (L) (L)
nikinka21 21. 4. 2012, 11:29
Poprvé v životě sem pekla dort a vyzkoušela jsem právě Váš korpus a (Y) (Y) (Y) krásně vyběhnul, 2x sem ho rozřízla...Dělala jsem ho pro syna ke druhým narozeninám, tak doufám, že bude chutnat, tak jak krásně vypadá :-) Já si myslim, že ty co měli problém s vyskočením korpusu, tak asi dostačně nenašlehali žloutky, protože ty mi dali zabrat :) trvalo než to zhoustlo na konzistenci husté pěny jak jste psala...Už sem to chtěla vzdát, protože to bylo pořád řídké a zničeho nic to zhoustlo ...takže ještě jednou super super super a recept bude v oblíbených pro příště (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) děkujem Žanet a Davídek
karass 4. 4. 2012, 22:03
Děkuji za receptík, super super super, krásně vysoký, rovný, jednoduchý. Výborný!!!!!!!!! (L)
agmarad 23. 3. 2012, 9:49
(Y) (Y) Super , právě jsem dodělala tento korpus: A opravdu se povedl , na pohled krásný. Jdu zkusit ještě udělat kakaový tak snad se povede stejně (Y) (Y)
DeLuxeDoll 8. 3. 2012, 16:47
Jsem úplně nadšená a mockrát děkuji za tento recept. Začala jsem péct ve dvanáct podle jiného receptu a dopadla jsem stejně jako vy než jste začala péct podle tohoto receptu :-$ Pak jsem to chtěla "zabalit" ale stejně jsem ještě hledala a zkusila tento, korpus je krásně nadýchaný, posílám (F)
Valkyrija 23. 2. 2012, 15:04
ještě se do toho může dát prdopeč (prášek do pečiva)...
PavluskaK (upraveno) 5. 5. 2012, 9:28
@Valkyrija Prášek do pečiva se nedává... Mám tento recept ráda právě proto, že je bez prášku do pečiva...
Hlavsova80 12. 2. 2012, 16:46
|:o) (^) Vyzkoušela jsem,je naprosto luxusní a moc dobrý...děkuji za recept. (child1) (balicek)
daniela.hantuchova 16. 1. 2012, 21:14
Vypadá, že bude vynikající. (Y) Nemůžu se dočkat až ho vyzkouším, nemám moc čas. :´( Ale určitě vyzkouším. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Manul 25. 10. 2011, 16:08
Tak mě se nepovedl, bohužel, gumová placka. A to jsem dělala fakt přesně podle návodu :-(do oblíbených nezařazuji, ale opravdu mě to mrzí.
Nikuska18 5. 9. 2011, 9:32
Dobrý den, tenhle piškotový korpus je opravdu vynikající (L) Do formy 28cm jsem ale dala jedno vejce navíc a podle toho jsem upravila i ostatní přísady :-$ moc nám chutnáá a určitě neděláme naposledy (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie