Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 587 návštěvníků)

SUPER SNADNÝ PIŠKOTOVÝ KORPUS

5.0
SUPER SNADNÝ PIŠKOTOVÝ KORPUS

Potřebné ingredience

5 vajec, 200 g cukru krupice, 300 g polohrubé mouky (pokud jsou menší vejce uberte množství mouky cca o 30 g), 10 lžic horké vody (nemusí být vařící, ale hodně horká)

Postup přípravy

Celé roky jsem se trápila s všemožnými recepty na piškotový korpus, jejichž výsledkem vždy byla připosražená placka. Nakonec mi manželova maminka, skvělá cukrářka, poradila tento úžasný a snadný recept. A ono to jde :o)

Takže oddělíme bílky od žloutků a žloutky šleháme s cukrem, po chvíli přidáme vodu a šleháme do hustší pěny (dost to nabude), buďte trpělivé není to hned (ručním el. šlehačem na rychlost 3-4 šlehám 6-8 min!). Z bílků ušleháme tuhý sníh a malou část opatrně vmícháme do pěny. Postupně přidáváme mouku, vždy OPATRNĚ vmícháme (vařečkou a zlehka, nikoliv šlehačem!!!). Nakonec zlehka přimícháme zbytek sněhu.
Pečeme v mírné troubě (já nastavuji teplotu 150-160 stupňů) cca 45-50 min. Nechejte ve formě vystydnout, pak vyklápějte, vyndávejte (dle formy :o) )
Pokud chcete kakaový korpus, jen se část mouky nahradí stejným množstvím kakaa.
Je to fakt velice snadné a úspěch zaručen.

Žloutky šleháme s cukrem

Přidáme vodu

Vyšleháme do hustší pěny

Opatrně vmícháme malou část tuhého sněhu z bílků

Postupně přimícháváme mouku

Nakonec zlehka vmícháme zbytek sněhu

Nalijeme do formy a pečeme v mírné troubě

Hotovo :o)

Nakonec ozdobíme jak je libo :o)

Poslední pečení - a pro inspiraci - krém 1 tvaroh ve vaničcce, 2 kysané smetany, 1 smetana ke šlehání - vyšlehaná pěkně do tuha, zlehka promíchat s vanilkovým cukrem (zde se opravdu vyplatí dát skutečně vanilkový a né náhražku) - forma průměr 30 cm, dvakrát prokrojeno, přes noc v lednici pěkně ztuhlo a ráno do zbytku krému přidána ještě jedna do tuha vyšlehaná šlehačka na zdobení, aby bylo pevnější (nerada používám ztužovače)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lennie 12. 11. 2008, 18:50
SUPER, SUPER, SUPER (Y) (Y) (Y) (Y) Snad poprvé v životě jsem upekla korpus na první pokus ;-) ;-) ;-) Bylo to rychlý a piškot je nádherný. Chuťově nevím, ještě ho nemám nazdobený, ale mooooooc děkuju za receptík (^) (^) (^) (^) Jo, a pekla jsem ho hodinu na 150°C v elektrické troubě (posledních 15 minut na 200°C, na dně jsem měla pekáček s vodou.
Lenkule 16. 7. 2008, 15:59
Milá Pavlínko (flower), korpus podle Vašeho receptu jsem dělala dnes už potřetí a opět bez problémů (Y) (Y) (Y). Je krásně rovný, u jiných receptů mi většinou naskočila "boule" a pak se špatně zdobil, moc děkuji za prima recept, u kterého už zůstanu (L). Krásné léto (child2), posílám dnešní Terezky narozeninový (^), Lenka. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1178005
jitulaS 16. 10. 2008, 11:47
@Lenkule tak jsem ho ted upekla a taky nic, nepovedl se :-(
veronova 31. 5. 2008, 9:41
tak teď jsem vyzkoušela a letěl do koše,vůbec se nepovedl :'(
PavluskaK 29. 7. 2008, 1:14
@veronova Kdepak se asi stala chyba? :-o
boubelka25 24. 5. 2008, 12:23
Zdraví Vás Pavlo,tak tu hledám rcpt na korpus a padla volba na Váš :-$ :-$tak doufám.že se mi povede *-)a taťka bude z dortem zpokojen.Jestli to výjde pošlu foto :-$Eva
jezinka 6. 5. 2008, 17:05
Milá Pavlíno, udělala jste mi velikou radost s tímto receptem. Bohužel jsem vždy skončila přesně jako Vy se spláclou plackou a teď na synkovy narozky jsem poprvé udělala ten Váš a báječné- povedl se a je SuPER |:o) |:o) |:o) |:o) Mooooc Vám děkuji (F) Martina
spílja 17. 4. 2008, 11:33
Prosím,jak dlouho se peče?Hned vyzkouším o víkendu,konečně piškot bez prášku.
PavluskaK (upraveno) 20. 11. 2010, 0:18
@spílja Cca 45 min, je to třeba hlídat, teď jsem ho delší dobu nepekla, tak si to bohužel přesně nepamatuji. Ale osobně si téměř u každého pečení nastavuji čas na 30 min a pak přidávám.
mummi 17. 4. 2008, 11:26
ahoj. jak je ten korpus vysoký. chtěla bych dělat ovocný. a to se vše dává až na vrch. tak aby mi to neuteklo z formy
PavluskaK 17. 4. 2008, 18:40
@mummi Tak přesnou výšku nevím, ale obávám se, že klasická forma je na to trošku nízká, já mám na želé dorty speciální prstenec, tak jsem toto nikdy neřešila :-$
račík 26. 1. 2008, 22:54
Právě jsem upekla dva (F) (F) (F)
reena 20. 1. 2008, 16:47
Ahoj Pavli , (hello) tak jsem teď dodělala (^),podle tvého piškotového korpusu a fakt super (Y) (Y) (Y) :-) .Já jsem tam právě vždy přidavala prdopeč ;-) :-)Sice není až tak pěkná mám foto v rodinných ,ale rodinka je spokojená :-) :-).
lendulinkcha 19. 1. 2008, 19:01
Dělám ho podobně, možná ty poměry mám jinak, na tom nezáleží :-$ Jen nejdříve šlehám žloutky s horkou vodou a pak teprve přidám cukr. Je to výborný korpus, jiný(např s prdopeč) mě ani nenapadne zkoušet. (Y) A kypřící prášek opravdu není potřeba, toto krásně vyběhne samo. (F)
Zrušený účet 19. 1. 2008, 13:02
Vyzkouším hned na konci ledna - synkovi k vysvědčení. Já mám taky vždy problém s tím, že upeču korpus, v troubě je nadýchaný a po vytažení splaskne jak bublina a vypadá pak děsně ;-)
PavluskaK 19. 1. 2008, 13:48
@ Moje předešlé zkušenosti byly úplně stejné ;-) Hlavně péct pomalu, já peču tak na 150 - 160 stupňů. Určitě se povede (Y)
Zrušený účet 19. 1. 2008, 13:49
@PavluskaK Když se mi povede, pošlu fotku :-)
PavluskaK 19. 1. 2008, 14:12
@ Díky, tak držím pěsti :-)
Myšule 19. 1. 2008, 12:55
super |:o)
SugarRose 19. 1. 2008, 12:23
Dobrý den, to nepřídáváte do těsta kypřící prášek? Já dělám stejně, jen navíc ten prášek.
PavluskaK 19. 1. 2008, 13:46
@SugarRose Ano je to bez kypřícího prášku. Také mi vždycky těsta bez prášku připadala neuvěřitelná, ale funguje to :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie