Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Seitan s pórkem a bramborami

0.0
Seitan s pórkem a bramborami

Potřebné ingredience

200 g Seitanu speciál, 500 ml vývaru, sojová omáčka Tamari, 1 pórek, sezamový olej, sůl, maizena na zahuštění, 2 cibule

Postup přípravy

Cibulku si nakrájíme najemno a osmažíme na sezamovém oleji. Seitan nakrájíme na nudličky a opékáme na cibulce. Pórek si rozdělíme na část bílou a zelenou. Zelenou část rozkrojíme na polovinu a poté krájíme na šikmé nudličky. Pórek přidáme k cibulce a Seitanu a zalijeme vývarem. Vaříme asi 10 minut. Mezitím si nakrájíme zbylou číst pórku na kolečka, to přidáme úplně nakonec. Směs zahustíme maizenou a dochutíme Tamari omáčkou. Nakonec přidáme na kolečka nakrájený pórek, necháme ještě táhnout 5 minut, poté podáváme. Jako příloha můžou být brambory nebo rýže např. Basmati nebo Natural. Solíme do cibulového základu. Jen tak bude mít jídlo dokonalou chuť. Dosolování nakonec je velice nezdravé!

Seitan
je rostlinná bílkovina z pšeničné mouky, která se připravuje vymytím škrobu z pšeničné mouky, který se vaří ve vodě s mořskými řasami, sójovou omáčkou, zeleninou a kořením. Chutí a strukturou se blíží masu. Dá se připravit jako řízky, sekaná, ražniči, guláš. Jeho využití je všestranné. Obsahuje velké množství kvalitní bílkoviny a pokud je připravovaný dle tradičního receptu, potom i cenné minerály a vitamíny. Seitan lze tedy upravovat stejně jako maso, ale doba úpravy je kratší. V obchodech se zdravou výživou lze koupit již hotový seitan - natural, seitanové karbanátky, řízky, nebo seitan zavařený ve sklenicích.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie